ΜΠΑΣΚΕΤ

ABA Liga: Ο Μάρκο Λούκοβιτς πέτυχε buzzer beater από τα 20+ μέτρα

ABA Liga: Ο Μάρκο Λούκοβιτς πέτυχε buzzer beater από τα 20+ μέτρα

Η Κόπερ κέρδισε την Τσιμπόνα (79-78), με τον Μάρκο Λούκοβιτς να πετυχαίνει το νικητήριο καλάθι από τη μία πλευρά του γηπέδου στην άλλη. Η κροατική ομάδα την έχει ξαναπατήσει με αυτόν τον τρόπο, πριν από πέντε χρόνια.

Το πιο εντυπωσιακό νικητήριο καλάθι της σεζόν (έως τώρα τουλάχιστον) στην ABA Liga πέτυχε ο Μάρκο Λούκοβιτς, στην εντός έδρας επικράτηση της Κόπερ επί της Τσιμπόνα (79-78). Ο ψηλός των γηπεδούχων, με τη διαφορά στο -2, πήρε το αμυντικό ριμπάουντ μετά τη χαμένη βολή του Μάτιτς Ρέμπετς και ευστόχησε, εκτελώντας από τη μία πλευρά του γηπέδου στην άλλη.

Ο γκαρντ της Τσιμπόνα αστόχησε επίτηδες στη δεύτερη βολή, προκειμένου να μην πάρει η Κόπερ τάιμ άουτ και σχεδιάσει οργανωμένη επίθεση. Στην συντριπτική πλειοψηφία τέτοιων περιπτώσεων, η επιλογή δικαιώνεται. Στη Bonifka Arena της Σλοβενίας όμως, ο Μάρκο Λούκοβιτς έκανε το... απίστευτο για να χαρίσει με buzzer beater τη νίκη στην ομάδα του. Κι όλα αυτά, ενώ μέχρις εκείνο το σημείο είχε 0/4 τρίποντα.

Το ακόμη πιο σημαντικό είναι πως χάρη σε αυτή τη νίκη, η Κόπερ παραμένει στο κόλπο της πρόκρισης στα playoffs της ABA Liga, αφού ισοβαθμεί με την Τσεντεβίτα Ολίμπια (ηττήθηκε εκτός έδρας από τον Ερυθρό Αστέρα), με δύο αγωνιστικές να μένουν για το φινάλε της regular season.

Αυτή δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που η Τσιμπόνα βλέπει ένα τέτοιο σουτ να καταλήγει στον στόχο σε βάρος της. Πριν από πέντε χρόνια, ήταν ο Ντούσαν Κέτσμαν αυτός που την είχε "σκοτώσει" με ανάλογο τρόπο, κι ενώ όλο το γήπεδο πανηγύριζε τη διαφαινόμενη νίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ