EUROLEAGUE

Ζενίτ - Μπάγερν 68-77: Γερμανικό το παιχνίδι των ουραγών

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ  / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η Μπάγερν πήρε την αναμέτρηση των ουραγών απέναντι στη Ζενίτ (68-77) και άφησε τη ρωσική ομάδα μόνη στην τελευταία θέση της κατάταξης στην EuroLeague.

Με τον Γκρεγκ Μονρό να κάνει την καλύτερη φετινή εμφάνισή του, η Μπάγερν Μονάχου άλωσε τη Sibur Arena και έβαλε τέλος στο σερί των τεσσάρων διαδοχικών ηττών. Η γερμανική ομάδα πήρε το ντέρμπι των ουραγών απέναντι στη Ζενίτ (77-68), η οποία βρίσκεται μόνη πλέον στην τελευταία θέση της κατάταξης.

Ο MVP

Ο Γκρεγκ Μονρό κατέγραψε τους καλύτερους αριθμούς του από την στιγμή που φόρεσε τη φανέλα της Μπάγερν. Στα 28'43'' που βρέθηκε στο παρκέ, είχε 26 πόντους (με 12/18 δίποντα, 2/2 βολές), 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο, 5 λάθη και 1 τάπα, αποτελώντας μόνιμη πηγή κινδύνων για την άμυνα της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η Ζενίτ είδε το περιφερειακό σουτ να αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα στη διάρκεια του σαρανταλέπτου. Από την πρώτη κιόλας περίοδο, οι γηπεδούχοι κατάλαβαν πως δεν ήταν... η μέρα τους, ολοκληρώνοντας εν τέλει την αναμέτρηση με 5/30 τρίποντα (16.7%).

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο πρώτο μέρος, με τη Ζενίτ να έχει αρχικά μικρό προβάδισμα, αλλά την Μπάγερν να πατάει το γκάζι από το 15' κι έπειτα. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ επιχείρησαν να απειλήσουν από την περιφέρεια, έβγαλαν αρκετά ελεύθερα σουτ, αλλά αυτά -ως επί το πλείστον- κατέληγαν στο σίδερο. Γι αυτό κιόλας, δεν κατάφεραν να ξεφύγουν περισσότερο από το +7 (18-11 στο 8'), την ώρα που η γερμανική ομάδα προσπαθούσε να φορτώσει παιχνίδι κοντά στο καλάθι. Ο Γκρεγκ Μονρό ήταν αρκετά αποτελεσματικός, τελείωσε φάσεις και βοήθησε την ομάδα του Όλιβερ Κόστιτς να φέρει τα πάνω κάτω και να πάει στα αποδυτήρια, ούσα μπροστά με +4 (36-40) χάρη στα δύο σερί τρίποντα από τον Πολ Τσίπσερ και τον Ντανίλο Μπαρτέλ.

Μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια, ο Γκρεγκ Μονρό συνέχισε να κάνει μεγάλη ζημιά στη ρωσική άμυνα. Κι ας παρουσιαζόταν ευάλωτος στο πίσω μέρος του παρκέ, ο βασικός σέντερ της Μπάγερν έδινε λύσεις στην επίθεση, με το παιχνίδι σχεδόν στο σύνολο της τρίτης περιόδου να μετατρέπεται σε προσωπική μονομαχία με τον Γκουστάβο Αγιόν, ο οποίος επίσης έβαζε το ένα καλάθι μετά το άλλο. Όσο όμως η Ζενίτ ήταν τόσο άστοχη (4/21 τρίποντα στο 30'), ήταν αδύνατο να πάρει το προβάδισμα.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, αφού η Ζενίτ δεν έπαιρνε σχεδόν τίποτα από την περιφέρειά της. Οι γηπεδούχοι άντεξαν όσο σκόραραν με συνέπεια ο Όστιν Χόλινς με τον Γκουστάβο Αγιόν, αφού οι υπόλοιποι ήταν πολύ μακριά από τον καλό τους εαυτό, αδυνατώντας να δημιουργήσουν προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων. Η Μπάγερν πήρε τη νίκη (77-68) και άφησε τη Ζενίτ μόνη στην τελευταία θέση της κατάταξης.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Στη Sibur Arena βρέθηκαν 4.679 φίλαθλοι σύμφωνα με την ενημέρωση της EuroLeague.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πουκλ - Μαντίλα - Πεεράντι.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-18, 36-40, 54-60, 68-77.

ΖΕΝΙΤ (Πασκουάλ): Άιβερσον 2, Αλμπισί 5 (0/4 τρίποντα), Χόλινς 18 (3/7 δίποντα, 3/10 τρίποντα), Τόμας 4 (0/4 τρίποντα), Ρένφρο 2, Κοστόφ 4 (6 ασίστ), Τρούσκιν, Βορόνοφ, Ζούμπκοφ 7 (1), Αμπρομάιτις 9 (1/5 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Αγιόν 17 (8/10 δίποντα, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα).

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Κόστιτς): Μπρέι 5 (1), Μονρό 26 (12/18 δίποντα, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Λούτσιτς 10, Λο 5 (1/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα), Τσίπσερ 13 (1), Φλακαντόρι, Μπαρτέλ 9 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ), Λεσόρ 7, Χιουέστις 2.

Ομαδικά στατιστικά - Ζενίτ: 23/37 δίποντα, 5/30 τρίποντα, 7/8 βολές, 26 ριμπάουντ, 19 ασίστ, 8 κλεψίματα, 8 λάθη και 3 μπλοκ.

Ομαδικά στατιστικά - Μπάγερν Μονάχου: 28/44 δίποντα, 4/12 τρίποντα, 9/11 βολές, 29 ριμπάουντ, 21 ασίστ, 4 κλεψίματα, 12 λάθη, 7 μπλοκ.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Στη διαβολοβδομάδα που ακολουθεί, η Ζενίτ αντιμετωπίζει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (εκτός) και τη Ζάλγκιρις (εντός), ενώ η Μπάγερν Μονάχου έχει τα παιχνίδια με Μπασκόνια (εντός) και Μπαρτσελόνα (εκτός).

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ