EUROLEAGUE

Υπόθεση ενός ημιχρόνου για την Χίμκι

Υπόθεση ενός ημιχρόνου για την Χίμκι

Η Χίμκι συνεχίζει να δείχνει... τα δόντια της, καθώς μετά τον Ερυθρό Αστέρα υποχρέωσε σε βαριά ήττα και τη Στρασμπούρ. Οι Ρώσοι με ωραίο μπάσκετ έφτασαν στη νίκη με 88-62

Από το πρώτο λεπτό μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο η Χίμκι έδειχνε ότι δεν σκοπεύει να παίξει με τη φωτιά απέναντι στη Στρασμπούρ. Οι Μοσχοβίτες έκαναν ακόμα ένα βήμα στον όμιλο, καθώς επικράτησαν με το ευρύ 88-62 και έδειξαν ότι φέτος έχουν έρθει στη διοργάνωση με στόχο να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο κι όχι... κομπάρσου. Για τους γηπεδούχους κορυφαίοι σκόρερ ήταν οι Ράις και Σβεντ που σημείωσαν 16 πόντους, ενώ στους 15 σταμάτησε ο Ογκουστίν

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ο αγώνας

Με φόρα ξεκίνησε το παιχνίδι η Χίμκι, η οποία προσπάθησε με το... καλημέρα να επιβάλει τον ρυθμό της κι έτσι με τους Κόπονεν και Χόνεϊκατ να ηγούνται ξέφυγαν με 18-7 στο 5'. Σε εκείνο το σημείο οι Γάλλοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι ο ρυθμός έπεσε και με τον Λελούπ για αιχμή του δόρατος κατάφεραν να με τρέξουν ένα επιμέρους 8-3 μειώνοντας σε 21-15. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να έχουν απόσταση 8 πόντων (23-15 στο 10').

Η Χίμκι από την αρχή έδειχνε να έχει τρομερό πλεονέκτημα στον τομέα των ριμπάουντ (18 έναντι 5) κι αυτό έκανε ολοένα και πιο εύκολη τη δουλειά της στον έλεγχο του ματς (27-17 στο 12'). Υπεροπλία στους αιθέρες, ωραίες συνεργασίες και καλή κυκλοφορία της μπάλας συνέθεταν το σκηνικό για τους Ρώσους που με επιθετικό πλουραλισμό αύξαναν τη διαφορά τους εδραιώνοντας την απόσταση σε διψήφια επίπεδα (37-20 στο 16'). Για να φτάσουμε σε αυτό το +17 οι παίκτες του Κουρτινάιτις έτρεξαν ένα επιμέρους 14-5. Στα λεπτά που απέμεναν οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν κι έτσι έκλεισαν το ημίχρονο με το σκορ στο 39-26 (στο 20').

Το δεύτερο ημίχρονο είχε μία ομάδα σε πρωταγωνιστικό ρόλο κι αυτή δεν ήταν άλλη από την Χίμκι, η οποία μετέτρεψε το παιχνίδι σε υγιεινό περίπατο. Με την τριάδα των Ράις, Ντράγκιτς και Σβεντ οι Ρώσοι έκαναν επίδειξη δύναμης φτάνοντας στην επικράτηση με το ευρύ .

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 39-26, 64-40, 88-62.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ