EUROLEAGUE

Χάινς: "Ένας εκ των κορυφαίων παικτών όλων των εποχών στην Ευρώπη ο Σπανούλης"

Χάινς: "Ένας εκ των κορυφαίων παικτών όλων των εποχών στην Ευρώπη ο Σπανούλης"

Στο προσωπικό του Blog στην EuroLeague o Κάιλ Χάινς χαρακτήρισε τον Βασίλη Σπανούλη έναν από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, τονίζοντας ότι ακόμα και στα 34 κάνει την διαφορά, αποθεώνοντας στην συνέχεια τον Ολυμπιακό.

Ο Κάιλ Χάινς δεν ξεχνάει την διετία (2011-2013) που πέρασε στον Ολυμπιακό. Λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι κατέκτησε δύο τίτλους της EuroLeague σε ισάριθμα χρόνια, φτιάχνοντας το όνομά του.

Ενόψει λοιπόν του φετινού Final Four, όπου ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τους "ερυθρόλευκους" στο γήπεδο το οποίο το 2012 κατέκτησε μαζί τους τον τίτλο της EuroLeague κόντρα στην τωρινή ομάδα του (ΤΣΣΚΑ), o Αμερικανός σέντερ δεν έκρυψε ότι δε μπορεί να ξεχάσει τι συνέβη τότε: " Το φετινό Final Four γίνεται στο ίδιο γήπεδο που κέρδισα τον πρώτο μου τίτλο με τον Ολυμπιακό. Έχω ξεχωριστές αναμνήσεις από αυτό το παιχνίδι, ειδικά το πώς εξελίχθηκε η αναμέτρηση, αφού πρόκειται για ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα παιχνίδια στην ιστορία της διοργάνωσης. Θα νιώσω καλά, αλλά και νοσταλγία μπαίνοντας στο παρκέ και ελπίζω να παραμείνω τυχερός σε αυτό το γήπεδο" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός.

Αυτός για τον οποίο πάντως "έσταζε μέλι" ο Χάινς ήταν ο Βασίλης Σπανούλης. " Είναι ο πιο σημαντικός παίκτης του Ολυμπιακού και όλοι ξέρουν ότι είναι ένας εκ των κορυφαίων παικτών στην ιστορία της EuroLeague και του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, όχι μόνο λόγω του τρόπου που αγωνίζεται, αλλά και λόγω των ηγετικών του προσόντων" έγραψε χαρακτηριστικά ο Χάινς, προσθέτοντας στην συνέχεια: " Πολλές φορές στην καριέρα του έχει βγει μπροστά σε μεγάλες στιγμές. Το βλέπεις ακόμα και τώρα, στα 34 του χρόνια, όταν όλοι πιστεύει ότι θα "πέσει" η απόδοσή του, ότι μπορεί ακόμα να "κουβαλήσει" την ομάδα του και κάνει αυτά που έκανε σε όλη την καριέρα του. Καταλαβαίνουμε όλοι - και σίγουρα το ξέρω εγώ που υπήρξα συμπαίκτης του για δύο χρόνια - ότι έχει μεγάλη επιρροή στο παιχνίδι και για την ομάδα του".

Ο Αμερικανός πάντως είχε να πει καλά λόγια και για τον Ολυμπιακό ως ομάδα, κλείνοντας με το να αναφέρει ότι "είναι καλή ομάδα ο Ολυμπιακός. Έχουν τον ίδιο κορμό παικτών και πολλή εμπειρία. Έχουν και κάποιους νεαρούς παίκτες που "πεινάνε" και παίζουν με καρδιά και ενέργεια. Νομίζω ότι για εμάς είναι σημαντικό πώς θα αντιδράσουμε σε αυτό. Καταλαβαίνουμε τι χρειάζεται να κάνουμε για να κερδίσουμε. Έχουμε ξαναβρεθεί σε αυτή την θέση και έχει σημασία πόσο συγκεντρωμένοι θα είμαστε και να μείνουμε ενωμένοι σαν ομάδα. Σε τέτοια παιχνίδια έχει σημασία ποιος θα κάνει καλά τα μικρά πράγματα".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ