EUROLEAGUE

Βουγιόσεβιτς: "Μία απ' τις χειρότερες η ήττα από τον Ολυμπιακό στο Παρίσι"

Βουγιόσεβιτς: "Μία απ' τις χειρότερες η ήττα από τον Ολυμπιακό στο Παρίσι"

Δέκα χρόνια μετά το Final Four του Παρισιού, ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς παραδέχθηκε πως η ήττα από τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό είναι μία από τις δύο πιο επώδυνες της καριέρας του.

Πέρασαν δέκα χρόνια από το Final Four του Παρισιού, όταν η Μπαρτσελόνα κέρδιζε τον Ολυμπιακό στο "Palais de Bercy" για να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης. Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να ξεπεράσουν στον ημιτελικό το εμπόδιο της Παρτίζαν, χάρη στον Τζος Τσίλντρες, ο οποίος εμφανίστηκε σχεδόν από το... πουθενά και κάρφωσε την μπάλα, για να οδηγήσει τον αγώνα στην παράταση (μετά το airball του Μίλος Τεόντοσιτς) και να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στην ελληνική ομάδα. Δεύτερη ευκαιρία που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Δέκα χρόνια μετά, ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς παραδέχθηκε πως εκείνη η ήττα είναι μία από τις δύο πιο επώδυνες της καριέρας του. Πολύ απλά γιατί η ομάδα του "άγγιξε" μια πολύ μεγάλη νίκη και την πρόκριση στον τελικό, για πρώτη φορά μετά από το 1992.

Ο "Ντούλε" μίλησε στην Kurir για εκείνον τον αγώνα, ο οποίος ακόμα τον στοιχειώνει: "Είχα πολλές νίκες και ήττες στη διάρκεια της καριέρας μου, εκείνη από τον Ολυμπιακό στο Final Four του Παρισιού όμως είναι μέσα στις δύο χειρότερες. Είχαμε σχεδόν κερδίσει το παιχνίδι. Ήμασταν δύο πόντους μπροστά, τότε πήρε τάιμ άουτ ο Ολυμπιακός. Τονίσαμε ότι πρέπει να βγάλουμε μια τελευταία άμυνα και το κάναμε σχεδόν τέλεια, από την στιγμή που το σουτ του Μίλος Τεόντοσιτς δεν βρήκε καν το στεφάνι. Αν η μπάλα άγγιζε ελάχιστα το στεφάνι και δεν ήταν airball, τότε η κατάληξη θα ήταν διαφορετική. Όπως και να έχει, ο Τζος Τσίλντρες που δεν είχε κάνει καλό παιχνίδι έως τότε, πήδηξε και χωρίς άμυνα έβαλε το καλάθι. Δεν ήμασταν τυχεροί σε αυτό. Ο τελικός είναι ένας αγώνας, ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται. Κι ας ήταν η Μπαρτσελόνα το απόλυτο φαβορί. Πολλοί δεν μας υπολόγιζαν, αλλά κερδίζαμε".

Ο τότε προπονητής της Παρτίζαν παραδέχθηκε μάλιστα πως ουδέποτε έχει μιλήσει με τον Μίλος Τεόντοσιτς για εκείνη τη φάση: "Όχι, δεν το έχουμε συζητήσει ποτέ. Όποτε βρισκόμαστε, απλά χαιρετιόμαστε και λέμε τα νέα μας. Είναι ένας άνθρωπος που έχει τρόπους. Σέβομαι απόλυτα όσα έκανε στην καριέρα του, αλλά δεν υπάρχει κάτι για να συζητήσουμε πάνω σε αυτό".

Θυμηθείτε το συγκλονιστικό φινάλε της κανονικής διάρκειας του αγώνα, στο Παρίσι:

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ