EUROLEAGUE

Ξεκαθάρισμα Μπερτομέου: "Μία ομάδα μπορεί να αγωνιστεί στην EuroLeague χωρίς να συμμετέχει στο πρωτάθλημά της"

Ξεκαθάρισμα Μπερτομέου: "Μία ομάδα μπορεί να αγωνιστεί στην EuroLeague χωρίς να συμμετέχει στο πρωτάθλημά της"
EUROKINISSI

O Τζόρντι Μπερτομέου δήλωσε σε ισπανικά ΜΜΕ με αφορμή την απειλή της Ρεάλ να αποχωρήσει από την ACB ότι μία ομάδα μπορεί να συμμετέχει στην EuroLeague ακόμα και αν δεν συμμετέχει στο εγχώριο πρωτάθλημα!

Ο Τζόρντι Μπερτομέου έδωσε μία νέα διάσταση στον πόλεμο της Ρεάλ με την ACB και τις απειλές της "Βασίλισσας" να αποχωρήσει από το Ισπανικό πρωτάθλημα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την διαιτησία στον τελικό του Copa del Rey , κάνοντας μία δήλωση που ενδεχομένως να ενδιαφέρει και τον Ολυμπιακό: Μία ομάδα δεν χρειάζεται να συμμετέχει στο εγχώριο πρωτάθλημά της για να πάρει μέρος στην EuroLeague!

Ο διευθύνων σύμβουλος της EuroLeague Basketball παραχώρησε συνέντευξη σε ισπανικό μέσο, όπου με αφορμή τις απειλές της Ρεάλ ρωτήθηκε αν η παρουσία των Μαδριλένων στην EuroLeague θα έμπαινε σε κίνδυνο αν αποχωρούσε από την ACB. Και η απάντησή του δεν σήκωνε παρερμηνείες.

" Δεν έχει σημασία αν ενδιαφέρεται η EuroLeague για την Ρεάλ ή όχι. Η Ρεάλ είναι μέτοχος και εκ των ιδιοκτητών της διοργάνωσης. Η EuroLeague βασίζεται στις αποφάσεις των μετόχων της. Αν υπάρξει μία απλή πλειοψηφία ανάμεσα στους 11 Ιδιοκτήτες, τότε η πρόταση θα περάσει. Έχουμε την δυνατότητα να αγωνίζεται μία ομάδα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση χωρίς να συμμετέχει στις εγχώριες διοργανώσεις"!

Κλείνοντας, μάλιστα, ο Μπερτομέου είπε κάτι ακόμα: " Εμείς λειτουργούμε διαφορετικά και έχουμε ένα μακροπρόθεσμο πλάνο. Θέλω επίσης να τονίσω ότι οι Ισπανοί διαιτητές είναι από τους καλύτερους στην Ευρώπη. Η EuroLeague όμως είναι μία εταιρία, όχι μία Ομοσπονδία. Ο τρόπος που δουλεύουμε είναι διαφορετικός, είναι δουλειά".

Με τον Ολυμπιακό να έχει ήδη ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε οιονδήποτε αγώνα των εγχώριων διοργανώσεων στους οποίους θα κληρωθεί οισδήποτε εκ των κ.κ Αναστόπουλο, Μάνο και Παναγιώτου, κάτι που μπορεί να σημαίνει ακόμα και τον υποβιβασμό του αν αρνηθεί να κατέβει σε δύο παιχνίδια , είναι σαφές ότι αυτή η τοποθέτηση του Μπερτομέου και το σκεπτικό του έχει ενδιαφέρον, αφού οι "ερυθρόλευκοι" είναι μία από τις 11 ομάδες με εγγυημένο συμβόλαιο στην EuroLeague.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ