EUROLEAGUE

Βίοι αντίθετοι για Άλμπα και Ζάλγκιρις

Βίοι αντίθετοι για Άλμπα και Ζάλγκιρις

Οι ξένοι επηρεάζουν με εντελώς διαφορετικό τρόπο τη λειτουργία της Άλμπα Βερολίνου σε σχέση με αυτή της Ζάλγκιρις Κάουνας. Το Euroleague Greece έκανε τη σχετική σύγκριση και παρουσιάζει το πόρισμα που προκύπτει.

Η αναμέτρηση της Άλμπα Βερολίνου με τη Ζάλγκιρις Κάουνας είναι αυτή που ανοίγει την αυλαία της 9ης αγωνιστικής του Top 16. Η "μονομαχία" των Γερμανών με τους Λιθουανούς μπορεί να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το ποιος θα κατακτήσει το τέταρτο εισιτήριο. Αν είναι κάποια ομάδα εκ των δύο.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, το Euroleague Greece συνέκρινε τη δράση των ξένων και των γηγενών των ομάδων, με τα αποτελέσματα να είναι εκ διαμέτρου αντίθετα. Κι αυτό γιατί η μία (Ζάλγκιρις Κάουνας) βασίζεται σε όσα κάνουν τα "δικά της" παιδιά, την ώρα που η άλλη (Άλμπα Βερολίνου) στηρίζεται στη δράση των ξένων.

Οι Γερμανοί είναι από τις ομάδες που στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στους ξένους της. Αυτή τη στιγμή άλλωστε, διαθέτει έξι μη γηγενείς παίκτες στο ρόστερ της, με μεγάλη επιρροή στο παιχνίδι της. Κάτι που γίνεται αντιληπτό -καταρχάς- από το γεγονός πως ο Σάσα Ομπράντοβιτς τούς δίνει το 74.6% του συνολικού χρόνου της ομάδας, με τους Γερμανούς να χρησιμοποιούνται στο 25.4% των λεπτών.

Η ίδια ανισομέρεια υπάρχει και στις υπόλοιπες βασικές στατιστικές κατηγορίες, όπως οι πόντοι (82.4% έναντι 17.6%), τα ριμπάουντ (67.6% έναντι 32.4%) και οι ασίστ (91.9% έναντι 9.1%).

Ξένοι και Γερμανοί στην Άλμπα Βερολίνου

Ξένοι Γερμανοί
Χρόνος συμμετοχής 74.6% 25.4%
Πόντοι 82.4% 17.6%
Ριμπάουντ 67.6% 32.4%
Ασίστ 91.9% 9.1%

Ακριβώς αντίθετη είναι η εικόνα της Ζάλγκιρις Κάουνας, που διαθέτει μόλις δύο ξένους (Αμερικανούς) στο ρόστερ της. Ο ένας μάλιστα (Ουίλ Τσέρι) ενσωματώθηκε στο ρόστερ προς τα τέλη της regular season της Euroleague, όπερ και σημαίνει πως για ένα μεγάλο διάστημα, ο Τζέιμς Άντερσον ήταν η μοναδική εναλλακτική πηγή πόντων, ριμπάουντ και ασίστ για την ομάδα του Γκιντάρας Κράπικας.

Ξένοι και Λιθουανοί στη Ζάλγκιρις Κάουνας

Ξένοι Λιθουανοί
Χρόνος συμμετοχής 18.1% 81.9%
Πόντοι 24% 76%
Ριμπάουντ 17.2% 82.8%
Ασίστ 22.9% 77.1%
TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ