EUROLEAGUE

Βήμα πρόκρισης από την Καρσίγιακα

Βήμα πρόκρισης από την Καρσίγιακα

Η Σμύρνη αποδεικνύεται το μεγάλο "όπλο" της Καρσίγιακα αφού, μετά την Μπαρτσελόνα, ήταν η σειρά της Ζιελόνα Γκόρα να ηττηθεί (77-66).

Όσο κερδίζει εντός έδρας, τόσο θα αισθάνεται αισιόδοξη πως θα καταφέρει να προκριθεί στο Top 16. Η Καρσίγιακα επιβλήθηκε -στη Σμύρνη- της Ζιελόνα Γκόρα (77-66), για να φτάσει τις δύο νίκες σε πέντε αναμετρήσεις στην Euroleague.

Η ομάδα του Ουφούκ Σαρίτσα ήταν καλύτερη καθ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα κι από τη στιγμή που "πάτησε το γκάζι" στο τρίτο δεκάλεπτο, δεν ξανακοίταξε πίσω. Έφτασε με σχετική άνεση στη νίκη (τη δεύτερη σε πέντε αγώνες), επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα μετά από τρεις εβδομάδες ανομβρίας.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας

Τα δύο γρήγορα τρίποντα που πέτυχε η Ζιελόνα Γκόρα δεν έπαιξαν ιδιαίτερο ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης αφού η Καρσίγιακα πήρε πολύ γρήγορα το προβάδισμα. Η τουρκική ομάδα πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, βελτίωσε τη συμπεριφορά της σε άμυνα και επίθεση και χάρη στην αστοχία των φιλοξενούμενων μέσα από τη γραμμή των 6μ75, δεν άργησε να "χτίσει" ένα ικανοποιητικό προβάδισμα (21-16 στο 10').

Οι ψηλοί των γηπεδούχων έκαναν εξαιρετική δουλειά στις δύο ρακέτες, η διαφορά έφτασε με συνοπτικές διαδικασίες σε διψήφια επίπεδα (30-20 στο 15'), κι από εκεί όλα... πήραν τον δρόμο τους. Αν δεν υπήρχε μάλιστα ο Λούκας Κόζαρεκ, είναι δεδομένο πως η Ζιελόνα Γκόρα δεν θα είχε τη δυνατότητα να πάει στα αποδυτήρια, έχοντας ελπίδες για το "διπλό" (36-28).

Όλοι περίμεναν την αντίδραση της πολωνικής ομάδας στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά η... έδρα έκανε αυτό που έπρεπε. Βοήθησε την ομάδα του Ουφούκ Σαρίτσα να επιβάλλει πλήρως τα δικά της "θέλω" στο παρκέ. Η διαφορά διπλασιάστηκε μέχρι το 30ο λεπτό (57-41), την ώρα που οι Πολωνοί συνέχισαν να απογοητεύουν στα δίποντα (7/20), προσπαθώντας να βρουν τη λύση κατά κύριο λόγο από την περιφέρεια. Κι εκεί πάντως έβρισκαν... σίδερο (9/28), με αποτέλεσμα να χάσουν την επαφή με το σκορ.

Τα δεδομένα δεν άλλαξαν στην τελευταία περίοδο, όσο κι αν προσπαθούσε ο Βλαντ Μολντοβεάνου. Βλέπετε, η Καρσίγιακα δεν στηριζόταν σε έναν, αλλά σε πέντε παίκτες επιθετικά. Τόσοι ήταν αυτοί που ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με διψήφιο αριθμό πόντων, για να κάνουν το κάτι παραπάνω προκειμένου να έρθει η τελική επικράτηση (77-66).

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη της τουρκικής ομάδας στην Euroleague, μετά από αυτή της πρεμιέρας κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Από την άλλη, η Ζιελόνα Γκόρα έχει κερδίσει μέχρις στιγμής (μετά από πέντε αγώνες) μόνο τον Παναθηναϊκό.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 36-28, 57-41, 77-66.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ