EUROLEAGUE

ΤΣΣΚΑ - Μπαρτσελόνα 80-82: Ο Μίροτιτς υπέγραψε το διπλό στα 0.4''

EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με καλάθι του Νίκολα Μίροτιτς στα 0.4'' για το τέλος, η Μπαρτσελόνα κέρδισε εκτός έδρας την ΤΣΣΚΑ (82-80) και ξεκαθάρισε το τοπίο για την πρώτη τριάδα. Σπουδαία εμφάνιση από τον Μπράντον Ντέιβις.

Η Μπαρτσελόνα υπέγραψε το καλοκαίρι τον Νίκολα Μίροτιτς για να την... βγάζει από τη δύσκολη θέση και να κάνει τη διαφορά, στα μεγάλα παιχνίδια. Κι ο έμπειρος φόργουορντ το έκανε για ακόμη μία φορά. Με δικό του δίποντο στα 0.4'' για το τέλος, η ισπανική ομάδα επιβλήθηκε εκτός έδρας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (82-80) και φαίνεται να "κλειδώνει" τουλάχιστον την τρίτη θέση στην κατάταξη, με εννέα αγωνιστικές να απομένουν για το τέλος της regular season. Είχε προηγηθεί το τρίποντο - ισοφάριση του Μάικ Τζέιμς, το οποίο όμως δεν έφτανε για τη ρωσική ομάδα.

Παρεμπιπτόντως, με αυτή τη νίκη, η Μπαρτσελόνα έγινε η δεύτερη ομάδα (μετά την Αναντολού Εφές) που παίρνει -και μαθηματικά- το εισιτήριο για τα playoffs.

Ο MVP

Ο Νίκολα Μίροτιτς έκανε τη διαφορά ξανά, έβαλε ακόμη ένα μεγάλο καλάθι (όπως είχε κάνει πριν από τρεις εβδομάδες στη Βαλένθια). Δεν ήταν όμως, μόνο αυτό. Στα 29'17'' που βρέθηκε στο παρκέ, είχε 23 πόντους (με 4/6 δίποντα, 3/5 τρίποντα και 6/6 βολές, μαζί με 8 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Μέχρι το αποψινό παιχνίδι, ο Μπράντον Ντέιβις είχε 1/8 τρίποντα στην EuroLeague. Όλα εκτελεσμένα φέτος, με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, με μοναδική εύστοχη προσπάθεια αυτή στο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής απέναντι στη Ζενίτ. Κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο δυναμικός σέντερ ένιωσε σαν τον... Χουάν Κάρλος Ναβάρο και με 4/4 τρίποντα βοήθησε σημαντικά τους μπλαουγκράνα να πάρουν τη νίκη.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το πρώτο δεκάλεπτο ανήκε στην Μπαρτσελόνα, η οποία έλεγξε τον ρυθμό και βρήκε στο πρόσωπο του Άντε Τόμιτς τον παίκτη να περιορίσει την δράση των αντίπαλων κοντών στη ρακέτα. Ο ψηλός των μπλαουγκράνα έπαιξε συνεχόμενες καλές άμυνες και σε συνδυασμό με τα άσχημα τελειώματα των γηπεδούχων, βοήθησε την ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς να διατηρήσει μικρό προβάδισμα (15-18 στο 10'), με τους παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη να έχουν 4/14 δίποντα στο τέλος της περιόδου.

Σταδιακά όμως, η ΤΣΣΚΑ βρήκε ρυθμό στην επίθεση (ο Μάικ Τζέιμς έμεινε για ώρα στον πάγκο προκειμένου να ηρεμήσει, γιατί είχε εκνευρισμό από τις αποφάσεις των διαιτητών), με τον Κώστα Κουφό να έρχεται από τον πάγκο και να δίνει λύσεις. Η άμυνα των γηπεδούχων περιόρισε σημαντικά την δράση των φιλοξενούμενων, τα ποσοστά των οποίων έπεσαν σε δίποντα και τρίποντα. Το +4 (22-18 στο 12') έγινε +7 (33-26 στο 18') για τη ρωσική ομάδα, προβάδισμα που θα μπορούσε να ακόμη μεγαλύτερο αν ο Μπράντον Ντέιβις δεν είχε 2/2 τρίποντα (είχε 1/8 έως τώρα στην καριέρα του στην EuroLeague) σε συνεχόμενες ισπανικές κατοχές. Εν τέλει, η ΤΣΣΚΑ πήγε στα αποδυτήρια, ούσα στο +3 (40-37) γιατί βρήκε πάλι δύο συνεχόμενα περιφερειακά σουτ, αυτή τη φορά από τον Νίκολα Μίροτιτς στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, το προβάδισμα άλλαξε χέρια ουκ ολίγες φορές. Από τη μία η δράση των φόργουορντ της ΤΣΣΚΑ, από την άλλη όσα εντυπωσιακά έκανε ο Μπράντον Ντέιβις. Ο σέντερ της Μπαρτσελόνα έχασε τα πέντε πρώτα δίποντα που εκτέλεσε, έβαλε όμως τα τέσσερα πρώτα τρίποντα για να αποτελέσει βαρόμετρο μέχρι το +5 (54-59) του 28ου λεπτού. Σε κανένα σημείο όμως, οι μπλαουγκράνα δεν ένιωσαν ασφάλεια. Ο Νικίτα Κουρμπάνοφ έδωσε τη λύση με δύο σερί περιφερειακά σουτ, αλλά η ουσία στο τέλος της περιόδου δεν άλλαξε.

Όσο περνούσε η ώρα, η περιφερειακή άμυνα της Μπαρτσελόνα γινόταν όλο και καλύτερη, με τον Μάλκολμ Ντιλέινι να ηγείται όχι γιατί έβαλε μαζεμένους πόντους, αλλά επειδή ήταν σπουδαίος στην προσωπική άμυνα -ιδίως απέναντι στον Μάικ Τζέιμς. Παρόλ' αυτά, οι γηπεδούχοι κατάφεραν χάρη σε ένα μικρό σερί να βρεθούν στο +4 (72-68 στο 34'), πριν έρθει η αντεπίθεση διαρκείας των μπλαουγκράνα. Με τον Κάιλ Κούριτς και τον Κόρι Χίγκινς να βάζουν δύο τρίποντα (ένα άμεσο κι ένα έμμεσο), η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς ανέτρεψε την κατάσταση και βρέθηκε στο +4 (72-76) με τρία λεπτά για το τέλος.

Με τη διαφορά στο +1 (77-78), ο Μάικ Τζέιμς έκανε το λάθος και έδωσε το δικαίωμα στον Μπράντον Ντέιβις να δώσει προβάδισμα τριών πόντων στην ομάδα του με 2/2 βολές, στα 8'' για το φινάλε. Ο Δημήτρης Ιτούδης κάλεσε τάιμ άουτ, σχεδίασε να πάρει την μπάλα ο Μάικ Τζέιμς, κι αυτός -εν αντιθέσει με ό,τι έκανε μέχρις εκείνο το σημείο- ξεχώρισε. Έβαλε το τρίποντο και έφερε το παιχνίδι στο "Χ" (80-80) με 5.4'' να απομένουν. Ήταν η σειρά του Σβέτισλαβ Πέσιτς να καλέσει τάιμ άουτ, αυτός προτίμησε να δώσει την ευθύνη στον Νίκολα Μίροτιτς, ο οποίος τον δικαίωσε. Σε ένα εξαιρετικά δύσκολο καλάθι, με fade away, ο φόργουορντ της Μπαρτσελόνα σκόραρε (στα 0.4'') και υπέγραψε τη νίκη των μπλαουγκράνα στη Μόσχα (82-80).

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Στη MegaSport Arena βρέθηκαν 11.355 φίλαθλοι, μεταξύ των οποίων περίπου πενήντα της Μπαρτσελόνα, που ταξίδεψαν από την ισπανική πόλη.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λότερμοζερ - Χριστοδούλου - Νίκολιτς.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-18, 40-37, 60-63, 80-82.

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Ιτούδης): Μπολομπόι 6 (1/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 1/2 βολές, 7 ριμπάουντ), Τζέιμς 12 (2/5 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ασίστ, 5 λάθη), Στρέλνιεκς 2, Φόγκτμαν, Χάκετ 17 (3/5 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ασίστ), Σαντ-Ρος (0/5 σουτ), Κουφός 6 (6 ριμπάουντ), Χίλιαρντ 14 (2), Κουρμπάνοφ 11 (3/5 τρίποντα), Χάινς 10 (4/4 δίποντα, 2/2 βολές), Μπέικερ 2.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πέσιτς): Ντέιβις 16 (1/6 δίποντα, 4/4 τρίποντα, 2/2 βολές, 7 ριμπάουντ), Ρίμπας, Χάνγκα 5 (1/5 τρίποντα), Οριόλα 3 (1), Αμπρίνες, Χίγκινς 17 (5/10 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 7/8 βολές, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 λάθη), Ντιλέινι 6 (1), Κούριτς 7 (1), Κλαβέρ 3 (1), Μίροτιτς 23 (4/6 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 6/6 βολές, 8 ριμπάουντ), Τόμιτς 2 (7 ριμπάουντ, 3 ασίστ).

Ομαδικά στατιστικά - ΤΣΣΚΑ Μόσχας: 18/36 δίποντα, 11/24 τρίποντα, 11/13 βολές, 28 ριμπάουντ, 14 ασίστ, 8 κλεψίματα, 13 λάθη, 2 μπλοκ.

Ομαδικά στατιστικά - Μπαρτσελόνα: 15/34 δίποντα, 12/25 τρίποντα, 16/18 βολές, 30 ριμπάουντ, 16 ασίστ, 5 κλεψίματα, 13 λάθη, 1 μπλοκ.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Την επόμενη εβδομάδα, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα παίξει με Ζενίτ (εντός) και Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ (εκτός), ενώ η Μπαρτσελόνα έχει τους αγώνες με Άλμπα Βερολίνου (εκτός) και Μπάγερν Μονάχου (εντός).

Photo Credits: CSKA Moscow / Twitter

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ