ΜΠΑΣΚΕΤ

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ζάλγκιρις: Πειθαρχική διαδικασία κατά της "ομάδας του στρατού" για τα χαμένα δευτερόλεπτα

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ζάλγκιρις: Πειθαρχική διαδικασία κατά της "ομάδας του στρατού" για τα χαμένα δευτερόλεπτα

Η EuroLeague άρχισε πειθαρχική διαδικασία κατά της ΤΣΣΚΑ Μόσχας για το λάθος με το χρονόμετρο σε βάρος της Ζάλγκιρις.

Η αναμέτρηση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με την Ζάλγκιρις στιγματίστηκε από ένα λάθος με το χρονόμετρο σε κρίσιμη επίθεση της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και η EuroLeague ξεκίνησε πειθαρική διαδικασία κατά της "ομάδας του στρατού"

Το χρονόμετρο 1:08 πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης έκανε...βουτιά από τα 18 στα 14 δευτερόλεπτα και η EuroLeague ενημέρωσε για την άσκηση πειθαρχικής διαδικασίας κατά των γηπεδούχων, οι οποίοι μέσω γραπτής δήλωσης του Αντρέι Βατούτιν ξεκαθάρισαν πως δεν φέρουν ευθύνη για το λάθος.

Η ανακοίνωση της EuroLeague αναφέρει:

"Μετά την ανάλυση όλων των αναφορών μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως στο τέταρτο δεκάλεπτο, 1:08 πριν από το το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα και όσο η Ζάλγκιρις είχε την κατοχή της μπάλας, το χρονόμετρο πήδηξε από τα 18 στα 14 δευτερόλεπτα κατά την διάρκεια της ίδιας κατοχής. Για να μην υπάρχουν αμφιβολίες το χρονόμετρο πήγε στα 14 δευτερόλεπτα από τον υπεύθυνο για αυτό (Shot Clock Operator) και ισχύουν τα εξής:

  • Το χρονόμετρο στη Megasport Arena χρησιμοποιείται από τις 21 Οκτωβρίου του 2016 και δεν έχει συμβεί κάτι ανάλογο στο παρελθόν.
  • Το χρονόμετρο ελέγχθηκε πριν από το παιχνίδι από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και λειτουργούσε κανονικά.
  • Σε όλα τα παιχνίδια της EuroLeague ο υπεύθυνος για το χρονόμετρο είναι ο μοναδικός που μπορεί να το επαναφέρει στα 14 δευτερόλεπτα.

Το λάθος διαπιστώθηκε μετά το τέλος του αγώνα και σε αυτό το σημείο δεν μπορούσε να διορθωθεί. Ξεκίνησε πειθαρχική διαδικασία κατά της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ώστε να διαπιστωθεί αν το λάθος αποτελεί παράβαση του πειθαρχικού κώδικα της EuroLeague".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ