EUROLEAGUE

Τσεντεβίτα έτοιμη για ΤΟΡ 16

Τσεντεβίτα έτοιμη για ΤΟΡ 16

Με τον Λούκα Μπάμπιτς να είναι ο απόλυτος ηγέτης, η Τσεντεβίτα πέρασε με 78-69 από την έδρα της Λιμόζ και έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για να βρεθεί ανάμεσα στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης

Η Τσεντεβίτα έδειξε ότι η φετινή της πορεία δεν είναι... πυροτέχνημα. Για ακόμα μία φορά ήταν σοβαρή και ουσιαστική φτάνοντας στην 4η νίκη της στη regular season. Οι παίκτες του Βέλικο Μρσιτς "άλωσαν" το "Beaublanc" επικρατώντας με 78-69. Για τους Κροάτες που τέλειωσαν τον αγώνα με 10/10 βολές και 10 τρίποντα ο Λούκα Μπάμπιτς ήταν η αιχμή του δόρατος, καθώς σημείωσε 19 πόντους, κατέβασε 6 ριμπάουντ κι έδωσε 2 ασίστ. Ο αγώνας είχε κι ελληνική εκπροσώπηση, καθώς δεύτερος διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σπύρος Γκόντας.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του ματς

Ο αγώνας

Με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι η Τσεντεβίτα, η οποία έπιασε εξαπίνης τους γηπεδούχους. Με τους Ουάιτ και Μπιλάν σε ρόλους πρωταγωνιστικούς οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν με το... καλημέρα ένα σερί 11-0 μπαίνοντας σε θέση οδηγού (0-11 στο 4'). Όπως ήταν φυσικό ο Ερβέ κάλεσε εσπευσμένα τάιμ άουτ προκειμένου να αφυπνίσει τους παίκτες του. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα ακολούθησαν 3 διαδοχικά κροατικά λάθη με αποτέλεσμα οι Γάλλοι με τρίποντα των Σαφάρτζικ και Ντιαβαρά να απαντήσουν με σερί 11-0 ισοφαρίζοντας σε 11 (11-11 στο 7'). Το παιχνίδι πλέον είχε βρει την ισορροπία του κι έτσι το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο εύθραυστο 18-20 (στο 10').

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε ως ένα... deja vu, καθώς η Τσεντεβίτα είχε και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων και να τρέχει ένα επιμέρους 15-7 (25-35 στο 15'). Οι παίκτες του Μρσιτς φάνηκε να έμαθαν από τα λάθη του πρώτου δεκαλέπτου κι έτσι φρόντισαν να μην αφήσουν τόσο εύκολα να εξανεμιστεί η διαφορά που είχαν "χτίσει" (34-42 στο 18'). Τελικά οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα με το σκορ στο 39-48 κάτι που έδινε ένα προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, όμως δεν έκοβε τα... φτερά των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι άμυνες φάνηκε να έχουν τον πρώτο λόγο. Αμφότερες οι ομάδες είχαν καταλάβει ότι ο έλεγχος του σκορ πέρναγε από την άμυνα, καθώς το σκορ είχε ανέβει αρκετά ειδικά από την πλευρά της Τσεντεβίτα. Αρχικά η Λιμόζ έδειχνε να έχει "κλειδώσει" τους φιλοξενούμενους, όμως τα δύο συνεχόμενα τρίποντα του Μπάμπιτς βοήθησαν τους παίκτες του Μρσιτς να βρουν και πάλι τον ρυθμό και την ώθηση που χρειάζονταν (42-56 στο 24'). Με τα τρίποντα να αποτελούν την αιχμή του κροατικού δόρατος η ψαλίδα στο σκορ άνοιξε με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται ακόμα και με +16 (47-63 στο 27'). Παρότι η Λιμόζ προσπάθησε να αντιδράσει με τους Σαφάρτζικ και Καμαρά εντούτοις δεν κατάφερε να μειώσει σε μονοψήφια επίπεδα κι έτσι οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο με το σκορ στο 51-63 (στο 30').

Παρότι τα πράγματα δεν έμοιαζαν ευνοϊκά για τους Γάλλους οι παίκτες του Ερβέ αρνούνταν να παραδοθούν. Σαφάρτζικ, Ντιαβαρά και Καμαρά ηγήθηκαν της αντεπίθεσης των γηπεδούχων που με επιμέρους 12-6 μπόρεσαν να ξαναμπούν στο ματς (63-69 στο 35'). Κάθε πόντος πλέον μετρούσε και κανένα κροατικό καλάθι δεν έμενε αναπάντητο, όμως η Λιμόζ δυσκολευόταν να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους 6 (69-75 στο 38'). Ένα τρίποντο του Μπάμπιτς στα 64 δευτερόλεπτα "ψαλίδισε" τις ελπίδες νίκης στους γηπεδούχους, καθώς έβαλε τις δύο ομάδες στο τελευταίο λεπτό με το σκορ στο 69-78

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 39-48, 51-63, 69-78.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ