EUROLEAGUE

Τσαρτσαρής: "Ο Καλάθης έχει το καλύτερο πακέτο που έχουμε δει στην πάσα"

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Κώστας Τσαρτσαρής μίλησε στον ραδιοφωνικό αέρα του Sport24 Radio 103.3 και την εκπομπή "Είναι να γελάει κανείς" με τους Παντελή Βλαχόπουλο και Γιώργο Συρίγο, με αφορμή την ικανότητα του Νικ Καλάθη στη δημιουργία.

Ο Νικ Καλάθης έκανε ακόμη ένα νταμπλ νταμπλ στην EuroLeague, με 11 πόντους και 10 ασίστ απέναντι στην Αναντολού Εφές. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ αποδείχθηκε ξανά καθοριστικός, συνδύασε την ουσία με το θέαμα με τις πάσες που έκανε σε Ταϊρίς Ράις και Τζίμερ Φρεντέτ. Κάτι που έδωσε την αφορμή στον Κώστα Τσαρτσαρή να τον χαρακτηρίσει ως τον κορυφαίο πασέρ στην ιστορία, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.

Με αφορμή αυτό, ο άλλοτε φόργουορντ/σέντερ του τριφυλλιού μίλησε στην εκπομπή "Είναι να γελάει κανείς" με τους Παντελή Βλαχόπουλο και Γιώργο Συρίγο για το κομμάτι της δημιουργίας στο σύγχρονο μπάσκετ, την ικανότητα του Νικ Καλάθη στην πάσα και τις συγκρίσεις που γίνονται με τον Βασίλη Σπανούλη και τους κορυφαίους δημιουργούς του παρελθόντος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το ταλέντο του Νικ Καλάθη στην πάσα: "Στο θέμα της πάσας, της αντίληψης, της εκτέλεσης και της φαντασίας ενδεχομένως, νομίζω έχει το καλύτερο πακέτο που έχουμε δει μέχρι στιγμής. Προφανώς κι ο Δημήτρης Διαμαντίδης με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έκαναν φαντεζί πάσες στη διάρκεια της καριέρας τους, αλλά υπάρχουν στιγμές που ο Νικ Καλάθης κάνει κάτι πάσες, που αναρωτιέσαι πώς τις είδε".

Για τις συγκρίσεις με τον Βασίλη Σπανούλη σε αυτό το κομμάτι: "Επειδή διαβάζω διάφορα, κι άκουσα πολλά για τον Βασίλη Σπανούλη. Προφανώς κι είναι εκ των κορυφαίων πασέρ. Ξέρεις τι γίνεται όμως; Θεωρώ ότι έχει άλλα προτερήματα, η πάσα είναι δεύτερη στην σκέψη του. Δεν έχει αυτό που λέμε να περάσει την μπάλα από την κλειδαρότρυπα. Όπως και να έχει, όταν τελειώσει την καριέρα του ο Βασίλης Σπανούλης, θα είναι μέσα στους κορυφαίους της ιστορίας".

Για τη δουλειά του πόιντ γκαρντ: "Ο πλεϊμέικερ είναι η πιο δύσκολη δουλειά στο άθλημα. Πάντα ήταν. Ξέρεις όμως τι γίνεται τώρα; Ζούμε σε μια εποχή που δεν έχουμε δημιουργία από το λόου ποστ, η δημιουργία έρχεται σχεδόν πάντα από έξω προς τα μέσα. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είχε την ευτυχία να παίζει με δημιουργούς από το λόου ποστ, όπως ο Νίκολα Πέκοβιτς και ο Μάικ Μπατίστ. Τον βοηθούσε αυτό, γιατί του έπαιρναν την μπάλα από τα χέρια. Γράφανε αυτοί τις ασίστ, να τις γράφει ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Τώρα ζούμε στην εποχή των αθλητικών ψηλών, που δεν δημιουργούν καθόλου".

Ακούστε αναλυτικά όσα είπε, αλλά και τον διάλογο που ακολούθησε για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και την πορεία του στην EuroLeague:

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ