EUROLEAGUE

"Τρομερό ρόστερ"

"Τρομερό ρόστερ"
INTIME SPORTS

Ο τεχνικός της Βαλένθια, Σβέτισλαβ Πέσιτς ετοιμάζεται για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό και μιλάει για την δυναμικότητα των "ερυθρολεύκων".

O κόουτς των Ισπανών μίλησε στο Redplanet.gr μία ημέρα πριν την μεγάλη αναμέτρηση με την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς στο ΣΕΦ.

Ο Πέσιτς από τα τέλη του Νοέμβρη, όταν και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας έχει μεταμορφώσει την εικόνα της Βαλένθια προς το καλύτερο. Αναλυτικά η συνέντευξη:

"Ο Ολυμπιακός έχει τρομερό ρόστερ και την πολυτέλεια να ξεκουράζει βασικούς παίκτες στο πρωτάθλημα” λέει αποκλειστικά στο RedPlanet.gr, ο Σβέτισλαβ Πέσιτς που ετοιμάζεται για την μάχη της Βαλένθια με τον Ολυμπιακό στο πιο κρίσιμο ματς των ερυθρολεύκων μέχρι τώρα στην Ευρωλίγκα.

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς από τα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, οποτε και ανέλαβε τη Βαλένθια, κατάφερε να την μεταμορφώσει σ' ένα από τα πλέον ζόρικα σύνολα της Ευρωλίγκας και της ACB.

Ο Σέρβος τεχνικός μίλησε αποκλειστικά στο RedPlanet.gr για το αυριανό παιχνίδι της ομάδας του με τον Ολυμπιακό, το καλοκαιρινό του φλερτ με τους Πειραιώτες, αλλά και γιατί αρνήθηκε -σε πρώτη φάση- την πρόταση της ΕΟΚ για ν' αναλάβει την Εθνική Ελλάδος.

Την ώρα που τον πετύχαμε στο τηλέφωνο, αργά χθες το βράδυ, ο Πέσιτς ετοίμαζε τις βαλίτσες του για να ταξιδέψει στην Αθήνα με την υπόλοιπη αποστολή των "νυχτερίδων". O 62χρονος τεχνικός, που ευτύχησε να ζήσει την απόλυτη επιτυχία για μία τριετία, όταν οδήγησε τους "πλάβι" στην κατάκτηση της κορυφή της Ευρώπης και του κόσμου το 2001 και το 2002 και την Μπαρτσελόνα στο "Triple Crown" το 2003, ορέγεται το φάιναλ φορ της Βαρκελώνης.

Το προβάδισμα Ολυμπιακού και Φενέρ

Ομως προτιμά να μην μιλά για τα όνειρά του και ταυτόχρονα χαρακτηρίζει φαβορί τους αντιπάλους για να μη φορτώσει με άγχος τους παίκτες του: " Αυτή τη στιγμή η Φενέρ και ο Ολυμπιακός είναι οι δύο ομάδες που ξεχωρίζουν για την πρόκριση στους "8" της διοργάνωσης. Οι λόγοι είναι απλοί. Κατ' αρχήν οι δύο ομάδες έχουν νικήσει μακριά από την έδρα τους. Μετά, αμφότερες διαθέτουν μεγαλύτερη ποιότητα στο ρόστερ τους σε σχέση μ' εμάς. Διαθέτουν εμπειρία και παραστάσεις από τέτοια παιχνίδια. Εμείς ακόμα ψάχνουμε για την πρώτη μας εκτός έδρας νίκη και δεν ξέρω που και αν θα την πετύχουμε. Όμως δεν σκεφτόμαστε πολύ το θέμα της πρόκρισης και σε καμία περίπτωση δεν έχουμε ψευδαισθήσεις για το ποιοί είμαστε ως ομάδα".

Η πολυτέλεια και το χρυσάφι

Στἐκεται στην αυριανή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό κι εξηγεί ότι το βάθος του ρόστερ των "ερυθρολεύκων" τους δίνει τον πρώτο λόγο στην αναμέτρηση:

" Ο Ολυμπιακός διαθέτει τρομερό ρόστερ το οποίο δίνει την πολυτέλεια στον προπονητή του να μπορεί για παράδειγμα να κρατήσει εκτός δωδεκάδας για το ματς με την ΑΕΚ βασικούς παίκτες, όπως οι Νεστέροβιτς, Παπαλουκάς και Βασιλόπουλος. Ενώ ξεκούραστος είναι και ο Αμερικάνος ο Γκόρντον. Αυτό το βάθος ισοδυναμεί με χρυσάφι στη φάση που βρισκόμαστε, γιατί είναι ανάγκη να φρεσκάρονται οι παίκτες. Εμείς λοιπόν δεν έχουμε αυτήν την πολυτέλεια, γιατί από τότε που ανέλαβα τρέχουμε σαν τρελοί για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Είμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση, όπως και ψυχολογική. Ολοι οι παίκτες μου έχουν θετική συμπεριφορά και η αυτοπεποίθηση της ομάδας βρίσκεται ψηλά. Ομως δεν έχω την πολυτέλεια να ξεκουράσω κάποιους παίκτες".

Αλήθειες, εικασίες και Εθνική Ομάδα

Πάντως ο Πέσιτς δεν πρόκειται να νιώσει περίεργα που απέναντί του θα βρει τον Ολυμπιακό, μία ομάδα την οποία παραλίγο να κοουτσάρει εκείνος αντί του Ντούσαν Ιβκοβιτς. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν μιλήσει και με τον Πέσιτς, με τον Σέρβο να λέει γελώντας:

" Νομίζω ότι τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια γίνεται σχεδόν πάντα η κουβέντα το καλοκαίρι για το αν ο Πέσιτς θ' αναλάβει κάποια ομάδα στην Ελλάδα. Αλλες φορές πρόκειται για εικασίες και άλλες ήταν αλήθεια".

Οπότε το καλοκαιρινό ενδιαφέρον του Ολυμπιακού ήταν εικασίες ή αλήθεια;

" Και τα δύο (γέλια)".

Ο Πέσιτς πάντως είναι και στην λίστα της ΕΟΚ για την θέση του προπονητή στην Εθνική Ανρών. Ο Σέρβος τοποθετήθηκε για πρώτη φορά επί του θέματος εξηγώντας γιατί αρνήθηκε, τουλάχιστον για την ώρα, την πρόταση της ομοσπονδίας:

" Μίλησα με την Ελληνική ομοσπονδία. Θέλουν όμως έναν κόουτς μερικής απασχόλησης. Εγώ δεν μπορώ ν' αναλάβω μία ομάδα σε τέτοια βάση. Εμένα μου αρέσει το μοντέλο του Οτο Ρεχάγκελ στην Εθνική σας στο ποδόσφαιρο. Ετσι αποδίδονται καρποί. Είχα πάντως μία πολύ θετική συνομιλία με το Νίκο Φιλίππου και του εξήγησα. Για την ώρα το συμβόλαιό μου με τη Βαλένθια δεν μου επιτρέπει να σκέφτομαι κάτι άλλο".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ