EUROLEAGUE

"Τρελό" ματς στην Πόλη, μεγάλη ανατροπή η Νταρουσάφακα!

"Τρελό" ματς στην Πόλη, μεγάλη ανατροπή η Νταρουσάφακα!

Η Νταρουσάφακα ανέτρεψε διαφορά 19 πόντων στο δεύτερο ημίχρονο και υποχρέωσε τη Μακάμπι στην 5η σερί ήττα της με 86-84, έχοντας σε τρομερή βραδιά τον Σκότι Γουίλμπεκιν.

Είμαστε πολύ κακοί. Πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερο μπάσκετ απ' ότι στο πρώτο ημίχρονο”. Ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν είπε δα και κάτι το παράξενο στη μίνι συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι της EuroLeague λίγο πριν αρχίσει το δεύτερο ημίχρονο στην Volkwagen Arena. Η Νταρουσάφακα έχανε με 17 πόντους διαφορά και έμοιαζε να μην έχει τύχη στο παιχνίδι. Προφανώς τα όσα είπε ο Μπλατ στους παίκτες του στα αποδυτήρια είχαν αποτέλεσμα.

Η Νταρουσάφακα εμφανίστηκε μεταμορφωμένη προς το καλύτερο στο δεύτερο ημίχρονο, ανέτρεψε διαφορά 19 πόντων και νίκησε τη Μακάμπι 86-84, σημειώνοντας την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στην EuroLeague. Ο Σκότι Γουίλμπεκιν μαζί με τους Κλάιμπερν, Γουόναμεϊκερ και Αντερσον οδήγησαν εκ του ασφαλούς την τουρκική ομάδα, την ώρα που η Μακάμπι κατέρρεε και γνώριζε την πέμπτη συνεχόμενη ήττα της στη διοργάνωση.

Ο MVP

Ο Σκότι Γουίλμπεκιν είχε μόνο τρεις πόντους με 1/5 σουτ στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο, πάντως, ξεσάλωσε. Ο Αμερικανός γκαρντ πέτυχε 20 πόντους με 7/11 σουτ στο δεύτερο εικοσάλεπτο, εκ των οποίων τους 12 στην τρίτη περίοδο, όταν η Νταρουσάφακα κατόρθωσε να ροκανίσει τη διαφορά από τους 17 πόντους στον έναν και να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Ο Γουίλμπεκιν έβαλε συνολικά 23 πόντους (ατομικό ρεκόρ στην EuroLeague), μοίρασε 5 ασίστ και έκανε επίσης ρεκόρ στο Index Rating με 22.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Το παιχνίδι ήταν καθαρά... αμερικανική υπόθεση. Οι Αμερικανοί της Νταρουσάφακα (Γουίλμπεκιν, Γουόναμεϊκερ, Κλάιμπερν, Αντερσον και Χαρανγκόντι) πέτυχαν όλοι μαζί 80 από τους 86 πόντους της ομάδας τους, ενώ οι αντίστοιχοι της Μακάμπι (Γκάουντλοκ, Ραντ, Σίλι, Σμιθ, Γουίμς, Λάντεσμπεργκ, Άιβερσον) έβαλαν 77. Συνολικά οι 157 από τους 170 πόντους του αγώνα, λοιπόν, ήταν... made in USA!

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Το τρίποντο του Σκότι Γουίλμπεκιν 32,7'' πριν από τη λήξη αποδείχθηκε ότι ήταν το πιο καθοριστικό καλάθι της αναμέτρησης. Η Μακάμπι μόλις είχε μειώσει το σκορ στον έναν πόντο (79-78) και το συγκεκριμένο σουτ έδωσε στη Νταρουσάφακα “αέρα” τεσσάρων, κρίνοντας εν τέλει και το νικητή στην Τουρκία.

"Τρελό" ματς στην Πόλη, μεγάλη ανατροπή η Νταρουσάφακα!

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η λέξη “σταθερότητα” έμοιαζε να είναι άγνωστη για τη Νταρουσάφακα και τη Μακάμπι σε όλο το παιχνίδι. Οι δύο ομάδες είχαν καλά και κακά διαστήματα σε όλο το πρώτο 20λεπτο, με την Νταρουσάφακα να ξεκινάει καλύτερα το παιχνίδι και να προηγείται με 13-8 στο 5'. Αυτό που επακολούθησε, πάντως, δεν θα το προσδοκούσε ούτε ο Λιόρ Λούμπιν. Η Μακάμπι “έτρεξε” ένα σερί 22-0 στα επόμενα επτά λεπτά (οι γηπεδούχοι έχασαν 14 συνεχόμενες επιθέσεις στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα), προηγήθηκε με 30-13 στο 12' και έκτοτε δεν έχασε ξανά το προβάδισμα. Στο πρώτο ημίχρονο τουλάχιστον...

Η τουρκική ομάδα μείωσε σε 20-30 χάρις σε ένα σερί 7-0, αλλά η Μακάμπι ξέφυγε πάλι με ένα δικό της 7-0 μέσα σε ένα λεπτό. Ανάλογη ήταν και η συνέχεια. Σερί η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ; Σερί και αυτή του Λούμπιν! Η Μακάμπι ξέφυγε με τη μέγιστη διαφορά στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου (29-48) και έδειχνε να κρατάει σφιχτά τη νίκη. Οι γηπεδούχοι, πάντως, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Ο Σκότι Γουίλμπεκιν πέτυχε 12 πόντους στην τρίτη περίοδο και με τα προσωπικά καλάθια του δημιούργησε τη σπίθα που είχε τόσο μεγάλη ανάγκη η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ. Κάπως έτσι η Νταρουσάφακα κατάφερε να ρίξει γρήγορα τη διαφορά από το -17 του ημιχρόνου (31-48) κάτω από τους 10 και μέχρι το 29' είχε πλησιάσει στον έναν (58-59).

Η Νταρουσάφακα δεν άργησε να πάρει και το προβάδισμα για πρώτη φορά μετά το 7ο λεπτό (13-12). Οι Τούρκοι το έκαναν στο 31' (63-61) και το... θρίλερ μόλις είχε αρχίσει στην Κωνσταντινούπολη. Οι δύο ομάδες αντάλλαξαν το προβάδισμα έξι φορές στην τελευταία περίοδο, μέχρι που ο Γουίλμπεκιν έβαλε το τρίποντο του αγώνα, κάνοντας το σκορ 82-78 με 32,7'' να απομένουν. Ο Σμιθ αστόχησε σε λέι-απ, ο Γουόναμεϊκερ έβαλε εν συνεχεία 2/2 βολές και ούτε το τρίποντο του Γκάουντλοκ στα 13'' μπόρεσε να αλλάξει κάτι. Η Νταρουσάφακα πέτυχε την 3η συνεχόμενη νίκη της και η Μακάμπι υπέστη την πέμπτη σερί ήττα.

Τα δεκάλεπτα: 13-22, 31-48, 58-61, 86-84

Το στατιστικό της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ