EUROLEAGUE

Το Ζάγκρεμπ "ξελασπώνει" την Τσιμπόνα

Το Ζάγκρεμπ "ξελασπώνει" την Τσιμπόνα

Όπως σας ενημέρωσε από το Σάββατο (31/5) το sport24.gr, ο Δήμος του Ζάγκρεμπ συμφώνησε να "σώσει" την Τσιμπόνα, προσφέροντας το ποσό των 5.670.000 ευρώ, ώστε να ξεχρεώσει και να παίξει στην Εuroleague.

Τα μέσα της Κροατίας επιβεβαίωσαν την πληροφορία του sport24.gr, σύμφωνα με την οποία ο Δήμος του Ζάγκρεμπ αποφάσισε να κάνει τα δέοντα, προκειμένου να βοηθήσει την Τσιμπόνα όχι μόνο να επιβιώσει, στον μπασκετικό χάρτη, αλλά και να παίξει στην Euroleague της ερχόμενης περιόδου. Δικαίωμα που απέκτησε ως πρωταθλήτρια της Αδριατικής λίγκας.

Τα χρέη της ομάδας είχαν μαζευτεί πολλά και απειλούσαν όχι μόνο τη θέση της στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, αλλά και την ύπαρξη της.

Ο οργανισμός είχε περιθώριο έως την 13η Ιουνίου να ενημερώσει τη Euroleague αν μπορεί να παίξει ή όχι, με τον Δήμαρχο Μπάντιτς να καλεί έκτακτη γενική συνέλευση, για να καλέσει τους πάντες να βοηθήσουν την κατάσταση. Κατόπιν ψηφοφορίας, το πλάνο σωτηρίας επικυρώθηκε (με 29 ψήφους υπέρ και 11 κατά), όπερ μέσα στην εβδομάδα θα εκταμιευθεί το ποσό των 1.854.000 ευρώ, ενώ θα ακολουθήσουν 3.840.000 ευρώ, σε τέσσερις δόσεις, με το συνολικό ποσό να φτάνει τα 5.670.000 ευρώ. Βλέπετε, οι Μάρκοτα, Βρμπαντς και Γκίριτσεκ έχουν πάει στο ΒΑΤ και έχουν δικαιωθεί και για αυτούς θα χρειαστούν 966.500 ευρώ, ώστε να επιτραπεί εκ νέου στην ομάδα να κάνει μεταγραφές από το εξωτερικό.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ