EUROLEAGUE

Το Τοp 10 των ελεύθερων παικτών της EuroLeague

Το Τοp 10 των ελεύθερων παικτών της EuroLeague

Το Sport24.gr σάς παρουσιάζει το Top 10 των ελεύθερων παικτών που έπαιξαν πέρσι στην EuroLeague, αλλά και τρεις Αμερικανούς που παρότι δεσμεύονται με συμβόλαιο, αναζητούν τον επόμενο σταθμό της καριέρα τους.

Το... τζάμπολ της προετοιμασίας των ομάδων για τη νέα σεζόν πλησιάζει, αλλά ακόμα υπάρχουν παίκτες που αναζητούν τον επόμενο σταμό της καριέρας, καθώς είτε κυκλοφορούν ελευθέροι, είτε δεν έχουν θέση στα πλάνα των προπονητών τους. To Sport24.gr ξεχώρισε τις δέκα πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις ελεύθερων παικτών που έπαιξαν πέρσι στην EuroLeague και σας υπενθυμίζει πως σε αναζήτηση νέας επαγγελμτικής στέγης είναι και οι... δεσμευμένοι, Άντονι Ράντολφ, Ντέρικ Μπράουν και Τζόρνταν Θίοντορ.

ΛΙΟ ΒΕΣΤΕΡΜΑΝ

Το Τοp 10 των ελεύθερων παικτών της EuroLeague

Ο 26χρονος Γάλλος γκαρντ το καλοκαίρι του 2017 μετακόμισε από το Κάουνας στη Μόσχα για λογαριασμό της ΤΣΣΚΑ, αλλά η περσινή σεζόν δεν εξελίχθηκε, όπως θα ήθελε. Ο Βέστερμαν τον Νοέμβριο τραυματίστηκε στο ισχίο κι έμενε εκτός δράσης για δύο μήνες, ενώ πριν από το Final Four της EuroLeague υποβλήθηκε σε επέμβαση στην σπονδυλική στήλη (στον μεσοσπονδύλιο δίσκο). Ο Λίο Βέστερμαν αγωνίστηκε σε 17 παιχνίδια στην EuroLeague και είχε μέσο όρο 4.6 πόντους, 1,2 ριμπάουντ και 1,9 ασίστ.

ΕΡΙΚ ΜΑΚΚΟΛΟΥΜ

Το Τοp 10 των ελεύθερων παικτών της EuroLeague

Ο άλλοτε γκαρντ του Απόλλωνα Πάτρας (2012-13) και του Πανιωνίου (2013-14), έβαλε πρόσφατα ένα σημαντικό ποσό στην τσέπη του, καθώς η ομάδα του κατέκτησε το τουρνουά των 2.000.000 δολαρίων, το "ΤΒΤ". Ο ίδιος, όμως, παραμένει άνεργος, καθώς δεν ανανεώθηκε η συνεργασία του με την Αναντολού Εφές. Ο 30χρονος Αμερικανός γκαρντ την αγωνιστική περίοδο είχε μέσο όρο 14,6 πόντους, 2,4 ριμπάουντ και 2,3 ασίστ.

ΝΟΡΙΣ ΚΟΟΥΛ

Maccabi Fox Tel Aviv's Norris Cole, top, goes for the basket during the Euro League basketball match between Olimpia Milan and Maccabi Fox Tel Aviv, in Milan, Italy, Friday, Jan. 26, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni)
Maccabi Fox Tel Aviv's Norris Cole, top, goes for the basket during the Euro League basketball match between Olimpia Milan and Maccabi Fox Tel Aviv, in Milan, Italy, Friday, Jan. 26, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

AP Photo/Antonio Calanni

O 30χρονος Αμερικανός γκαρντ την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε, έπαιξε για πρώτη φορά στην Ευρώπη και με την φανέλα της Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε μέσο όρο 12,6 πόντους, 2,5 ριμπάουντ και 3,8 ασίστ σε 28 συμμετοχές στην EuroLeague. Η θετική παρουσία του Νόρις Κόουλ, όμως, επισκιάστηκε από την όχι καλή πορεία της "ομάδας του λαού" (13-17) και ο άλλοτε πρωταθλητής του ΝΒΑ συνεχίζει να αναζητά τον νέο σταθμό της καριέρας του.

ΤΕΪΛΟΡ ΡΟΤΣΕΣΤΙ

Το Τοp 10 των ελεύθερων παικτών της EuroLeague

Ο 33χρονος Αμερικανός σκόρερ αγωνίστηκε πέρσι στον Ερυθρό Αστέρα (μ.ο. 13,4π., 2,3 ριμπ., 5ασ.), έχει μεγάλη εμπειρία από τα ευρωπαϊκά παρκέ, διακρίνεται για την πολύ καλή επαφή του με το καλάθι των αντιπάλων της ομάδας του και παραμένει ελεύθερος.

ΕΡΙΚ ΓΚΡΙΝ

Το Τοp 10 των ελεύθερων παικτών της EuroLeague

Ο πρώην γκαρντ του Ολυμπιακού άρχισε εντυπωσιακά την σεζόν 2017-18, αλλά στη συνέχεια η απόδοσή του έπεσε. H Βαλένθια αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τραυματισμών και ο Έρικ Γκριν κατά την διάρκειά της αγωνιστικής περιόδου "κουβάλησε" αρκετό βάρος στην πλάτη του. Ο 26χρονος σε 30 συμμετοχές στην Euroleague είχε μέσο όρο 14,4 πόντους, 1,7 ριμπάουντ και 1,7 ασίστ και προς το παρόν γεμίζει τις μπαταρίες χωρίς να γνωρίζει πού θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν.

ΚΕΪ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ

GOMELSKY CUP / ×ÉÌÊÉ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
GOMELSKY CUP / ×ÉÌÊÉ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αμερικανός γκαρντ-φόργουορντ ύστερα από μία διετία στον Παναθηναϊκό αναζητά τη νέα του επαγγελματική στέγη. Ο 31χρονος σουτέρ σε σε 30 συμμετοχές στην EuroLeague είχε μέσο όρο 5,3 πόντους, 2,3 ριμπάουντ και 1,1 ασίστ, καθώς το πρόβλημα που αντιμετώπισε στον ώμο, είχε ως αποτέλεσμα την πτώση της απόδοσής του στο δεύτερο μισό της σεζόν. Ο Κέι Σι Ρίβερς, όμως, παραμένει ένας παίκτης με ποιότητα και πολλές παραστάσεις που μπορεί να γίνει σημαντικό γρανάζι της μηχανής της ομάδας που θα υπογράψει.

ΣΟΝΙ ΟΥΪΜΣ

Το Τοp 10 των ελεύθερων παικτών της EuroLeague
EUROKINISSI

Ο 32χρονος Αμερικανός γκαρντ - φόργουορντ μεσούσης της σεζόν 2017-18 επέστρεψε στην Ευρώπη για λογαριασμό της Αναντολού Εφές, με την οποία είχε μέσο όρο 15,5 πόντους, 3,5 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Η συνεργασία του με την ομάδα του Εργκίν Αταμάν, όμως, ολοκληρώθηκε και προς το παρόν συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά

ΡΑΚΙΜ ΣΑΝΤΕΡΣ

Το Τοp 10 των ελεύθερων παικτών της EuroLeague

O 29χρονος Αμερικανός φόργουορντ ύστερα από δύο συνεχόμενες σεζόν στην EuroLeague με την Αρμάνι Μιλάνο και την Μπαρτσελόνα προς το παρόν είναι στο... ταμείο ανεργίας. Ο Ρακίμ Σάντερς αποχώρησε από τους "μπλαουγκράνα", με τους οποίους πέρσι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είχε μέσο όρο 8,9 πόντους, 3,5 ριμπάουντ και 1,2 ασίσιτ.

ΓΙΟΝΑΣ ΜΑΤΣΙΟΥΛΙΣ

Lithuania's Jonas Maciulis gestures during their quarterfinal basketball match at the EuroBasket European Basketball Championships, between Italy  and Lithuania, on Wednesday, Sept. 16, 2015 in Lille, northern France. (AP Photo/Michel Spingler)
Lithuania's Jonas Maciulis gestures during their quarterfinal basketball match at the EuroBasket European Basketball Championships, between Italy and Lithuania, on Wednesday, Sept. 16, 2015 in Lille, northern France. (AP Photo/Michel Spingler) AP

Ο γνώριμός μας από την θητεία του στον Παναθηναϊκό (2012-14), Λιθουανός φόργουορντ άρχισε την αγωνιστική περίοδο 2017-18 με τα χρώματα της Ρεάλ Μαδρίτης και την ολοκλήρωσε με εκείνα της Λοκομοτίβ Κουμπάν. Ο Γιόνας Ματσιούλις παραμένει ελεύθερος, καθώς ακόμα δεν έχει υπογράψει σε κάποια ομάδα.

ΤΖΕΪΜΣ ΟΓΚΟΥΣΤΙΝ

Το Τοp 10 των ελεύθερων παικτών της EuroLeague

Ο Τζέιμς Όγκουστιν πραγματοποίησε μία πάρα πολύ καλή σεζόν με την Ουνικάχα Μάλαγα, η οποία, όμως, δεν κατάφερε να προκριθεί στην EuroLeague της σεζόν 2018-19. Ο 34χρονος σέντερ, ο οποίος πέρσι είχε 9,2 πόντους, 6,7 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ στην EuroLeague, είναι ελεύθερος και αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟΙ, ΑΛΛΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ

Όσοι παίκτες προαναφέραμε είναι ελεύθεροι, αλλά υπάρχουν και οι περιπτώσεις των Άντονι Ράντολφ, Ντέρικ Μπράουν και Τζόρνταν Θίοντορ.

Οι Άντονι Ράντολφ, Ντέρικ Μπράουν και Τζόρνταν Θίοντορ δεσμεύονται με συμβόλαιο με την Ρεάλ Μαδρίτης, Αναντολού Εφές και Αρμάνι Μιλάνο αντίστοιχα, αλλά - με τα σημερινά δεδομένα - δεν έχουν θέση στα πλάνα του Πάμπλο Λάσο, του Εργκίν Αταμάν και του Σιμόνε Πιανιτζάνι.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / REAL MADRID - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / REAL MADRID - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι Ράντολφ και Μπράουν πέρασαν μία δύσκολη σεζόν, καθώς ταλαιπωρήθηκαν από τραυματιστμούς και βρίσκονται στην... transfer list της ομάδας τους. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα το γεγονός πως το όνομα του Ντέρικ Μπράου απουσιάζει από την ανακοίνωση της Αναντολού Εφές για το ρόστερ της για την αγωνιστική περίοδο. Ο Τζόρνταν Θίοντορ από την πλευρά του διαπραγματεύεται με την Αρμάνι Μιλάνο την αποδέσμευσή του - για την περίπτωση έχει ακουστεί πως ενδιαφέρεται ο Ερυθρός Αστέρας - αλλά είναι πιθανό να συμμετάσχει στην προετοιμασία της ιταλικής ομάδας.

Photo credits: Eurokinissi - AP Photo/Antonio Calanni

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ