EUROLEAGUE

Το πήρε κι αυτό ο Παναθηναϊκός, 80-76 την Μπασκόνια

Το πήρε κι αυτό ο Παναθηναϊκός, 80-76 την Μπασκόνια

Το ΟΑΚΑ έκανε (ξανά) τη δουλειά για τον Παναθηναϊκό Superfoods, ο οποίος επιβλήθηκε της Μπασκόνια (80-76) σε ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της σεζόν. "Μαέστρος" ο Νικ Καλάθης, καθοριστικός ο Κένι Γκάμπριελ.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods υπερασπίστηκε το ΟΑΚΑ, πήρε τη νίκη απέναντι στην Μπασκόνια (80-76) και διατηρήθηκε σε θέση να... ελέγχει την κατάσταση σε ό,τι αφορά στην τετράδα της κατάταξης. Σε ένα παιχνίδι που είχε έντονο άρωμα από... Δημήτρη Γιαννακόπουλο μάλιστα, έστω κι αν ο "ισχυρός άνδρας" του "τριφυλλιού" απουσίαζε από το γήπεδο λόγω της τιμωρίας που του έχει επιβληθεί από την EuroLeague.

Οι παίκτες της ομάδας έδειξαν αρχικά την στήριξή τους , με την κίνηση που έκαναν πριν από την έναρξη του αγώνα, ενώ υπήρχαν κάποιοι φίλοι του "τριφυλλιού" που φορούσαν μάσκες με το πρόσωπό του .

Η άμυνα της Μπασκόνια δημιούργησε πολλά προβλήματα στον Παναθηναϊκό Superfoods στην εκκίνηση του αγώνα, με τον Τσάβι Πασκουάλ να καλείται από νωρίς να διαχειριστεί κι ένα ακόμη θέμα: τα δύο φάουλ του Κρις Σίνγκλετον. Οι φιλοξενούμενοι ήταν σε καλύτερη κατάσταση, ο Γιοχάνες Βόιτμαν με τον Τόρνικε Σενγκέλια σκόραραν ξανά και ξανά μέσα από τη ρακέτα, αλλά η απάντηση δόθηκε άμεσα από την απέναντι πλευρά.

Ο Κένι Γκάμπριελ είχε 4/6 τρίποντα στο α' μέρος και μαζί με τον Λούκας Λεκαβίτσιους έδωσαν μαζεμένους πόντους στην ομάδα τους, η οποία ανέτρεψε πολύ γρήγορα την κατάσταση. Οι δυο τους βοήθησαν τον Παναθηναϊκό Superfoods να βρει ρυθμό επιθετικά, κέρδισαν μάχες στο πίσω μέρος του παρκέ και κάπως έτσι, οι "πράσινοι" πήγαν στα αποδυτήρια όντες στο +6 (46-40). Με 8/18 τρίποντα όλα έγιναν πιο απλά για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, παρά το γεγονός πως οι παίκτες των φιλοξενούμενων είχαν κερδίσει κατά κράτος στα ριμπάουντ (20 έναντι 11).

Όσο περνούσε η ώρα στο γ' δεκάλεπτο, οι "πράσινοι" έδειξαν να νιώθουν όλο και καλύτερα. Τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Ο Κένι Γκάμπριελ διατηρήθηκε στην πεντάδα, κάνοντας εξαιρετική δουλειά στις δύο πλευρές του παρκέ, την ώρα που ο Νίκος Παππάς με τον Τζέιμς Γκιστ έπαιρναν την... μπαγκέτα. Με την απαραίτητη βοήθεια του Νικ Καλάθη βεβαίως, ο οποίος μοίραζε αφειδώς ασίστ.

Η διαφορά έφτασε μέχρι το +19 (67-49) στο 28ο λεπτό χάρη στο τρίποντο του Κρις Σίνγκλετον, πριν αρχίσει η αντεπίθεση της Μπασκόνια. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνεθ στηρίχθηκαν στο επιθετικό ταλέντο του Ροντρίγκ Μπομπουά. Ο γκαρντ της ισπανικής ομάδας πέτυχε συνεχόμενα καλάθια και με δικές του βολές έφερε την απόσταση των δύο ομάδων στους δέκα πόντους (75-65) με κάτι λιγότερο από πέντε λεπτά για το τέλος του αγώνα.

Η διαφορά έπεσε ακόμη περισσότερο με ένα λεπτό για το τέλος (80-76), αλλά τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε. Τόσο ο Νικ Καλάθης όσο και ο Ματ Τζάνινγκ σημάδεψαν στο σίδερο, με τον Παναθηναϊκό Superfoods να φτάνει στην επικράτηση και να έχει την ευκαιρία να "γεμίσει τις μπαταρίες του" καθώς ακολουθούν οι αγώνες με Χίμκι (εκτός) και Ολυμπιακό (εντός) που θα κρίνουν πολλά.

Ο MVP

Ο Κένι Γκάμπριελ μπήκε γρήγορα στο παρκέ μετά τα δύο φάουλ που έκανε νωρίς στο παιχνίδι ο Κρις Σίνγκλετον. Αποτέλεσε τον κορυφαίο παίκτη των "πρασίνων" στο α' μέρος, ήταν αυτός που έβαλε τις βάσεις για τη νίκη στο ΟΑΚΑ. Στα 20'43'' που αγωνίστηκε, είχε 15 πόντους (με 1/3 δίποντα, 4/7 τρίποντα και 1/2 βολές), 4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 1 τάπα, κερδίζοντας -κι αυτό είναι το πιο σημαντικό- κατά κράτος τον Τόρνικε Σενγκέλια στις προσωπικές τους μονομαχίες.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Οι γηπεδούχοι έχασαν τη μάχη των ριμπάουντ (28 έναντι 34), αλλά στην τελευταία περίοδο ήταν αυτοί που πήραν τις περισσότερες διεκδικούμενες μπάλες στις δύο ρακέτες. Ένα στατιστικό στοιχείο που τους βοήθησε να φτάσουν στη νίκη.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο τελευταίο λεπτό, ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε να βγάλει δύο άμυνες προκειμένου να μην χάσει τη Γη κάτω από τα πόδια του. Τα κατάφερε, με τον Νίκο Παππά να κερδίζει την πιο σπουδαία προσωπική μονομαχία (με τον Ιλμάνε Ντιόπ) σε μία διεκδίκηση.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Περίπου 12.000 φίλοι του Παναθηναϊκού Superfoods βρέθηκαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, τραγουδώντας συχνά πυκνά συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και κατά του Τζόρντι Μπερτομέου.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λότερμοζερ (Γερμανία), Ράντοβιτς (Κροατία), Μπάλακ (Ισραήλ).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ:21-22, 46-40, 67-53, 80-76.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPERFOODS (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 10 (9 ριμπάουντ), Ρίβερς 7 (1/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Παππάς 12 (2), Ντένμον (0/4 σουτ), Γκιστ 15 (6/8 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ), Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους 4, Γκάμπριελ 15 (4/7 τρίποντα), Καλάθης 7 (2/8 σουτ, 3/4 βολές, 11 ασίστ), Αντετοκούνμπο 6 (1).

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (Μαρτίνεθ): Βιλντόζα 8 (2), Τίμα 6, Βόιτμαν 11 (8 ριμπάουντ), Μαλμάνις, Χουέρτας (0/3 σουτ), Μπομπουά 15 (3), Τζάνινγκ 12 (4/5 τρίποντα), Νιόπ 2, Γκρέιντζερ (0/6 σουτ), Πουαριέ 2, Σενγκέλια 15, Γκαρίνο 5 (1).

Ομαδικά στατιστικά - Παναθηναϊκός Superfoods: 19/38 δίποντα, 11/28 τρίποντα, 9/13 βολές, 28 ριμπάουντ (22+6), 21 ασίστ, 9 κλεψίματα, 10 λάθη, 1 τάπα.

Ομαδικά στατιστικά - Μπασκόνια: 19/41 δίποντα, 10/20 τρίποντα, 8/12 βολές, 34 ριμπάουντ (26+8), 15 ασίστ, 5 κλεψίματ, 15 λάθη.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Την ερχόμενη εβδομάδα υπάρχει διακοπή της EuroLeague λόγω της διεξαγωγής της τελικής φάσης των εγχώριων κυπέλλων σε όλη την Ευρώπη, με τις ομάδες να επιστρέφουν στις επάλξεις σε δύο εβδομάδες. Ο Παναθηναϊκός Superfoods δοκιμάζεται εκτός έδρας από τη Χίμκι (23/2, 19:00), ενώ η Μπασκόνια έχει δεύτερο σερί εκτός έδρας παιχνίδι, αυτή τη φορά με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (22/2, 19:00).

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ