EUROLEAGUE

Το EuroLeague All-Star Game 2019 θα ήταν ονειρικό

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με την ευχή να δούμε σύντομα ένα τέτοιο event, το Sport24.gr παρουσιάζει τους 30 παίκτες που θα συμμετείχαν στο EuroLeague All-Star Game 2019, αλλά και στους διαγωνισμούς τριπόντων και καρφωμάτων.

Σε ρυθμούς All-Star Game μπαίνει σιγά-σιγά το ΝΒΑ, σε ρυθμούς All-Star Game μπαίνει και το ελληνικό μπάσκετ. Από τις 15 έως τις 17 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί το πρώτο τριήμερο, στις 9 και τις 10 Φεβρουαρίου θα γίνει το εορταστικό διήμερο του ελληνικού μπάσκετ. Τι λείπει; Ένα All-Star Game σε επίπεδο EuroLeague, μια γιορτή της κορυφαίας λίγκας της Ευρώπης, ένας αγώνας επίδειξης των κορυφαίων αθλητών που βρίσκονται στα μέρη μας και παλεύουν μία και δύο φορές κάθε εβδομάδα για τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης.

Δεν θα ήταν εύκολο να διεξαχθεί ένα τέτοιο ματς, καθώς θα χρειαζόταν μια διακοπή 4-6 ημερών στο πρόγραμμα ώστε οι αθλητές και οι προπονητές να ταξιδέψουν στο Χ μέρος, να προπονηθούν, να παίξουν και στη συνέχεια να γυρίσουν στις ομάδες τους. Τα κύπελλα σε κάθε χώρα είναι επίσης ένα "πρόβλημα", άλλωστε και στην Ελλάδα οι All-Stars θα παίξουν στις 10 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη και τρεις μέρες μετά θα πρέπει να παλέψουν στους ημιτελικούς για την πρόκριση στον τελικό της 17ης Φεβρουαρίου.

Ακόμη κι έτσι, αξίζει να δει η EuroLeague αν μπορεί να βρεθεί τρόπος για να διοργανωθεί ένα τέτοιο ματς στα πρότυπα του ΝΒΑ, ακόμη κι αν πρέπει να "χωρέσουν" όλα σε μία ημέρα. Από την περίοδο 2019/20 οι ομάδες θα είναι 18, γεγονός που σημαίνει πως από τους 30 αγώνες της κανονικής περιόδου θα πάμε στους 34 για κάθε συμμετέχοντα, με καλή θέληση απ' όλες τις πλευρές, όμως, ίσως μπορεί να προκύψει κάτι όμορφο όπως είχαμε δει στο -μακρινό- παρελθόν.

Η "δεξαμενή" των παικτών είναι μεγάλη, εύκολα μπορεί να δημιουργήσει κανείς δυο ισάξιες 15άδες με τρεις εξαιρετικούς παίκτες σε κάθε θέση. Για οικονομία θα ονομάσουμε τη μία ομάδα Team Black και την άλλη Team White, με τους Ντέιβιντ Μπλατ - Εργκίν Αταμάν στον πάγκο της πρώτης και τους Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς - Πάμπλο Λάσο στον πάγκο της δεύτερης για να προκύψει και "βεντέτα" ανάμεσα στους Αταμάν - Ομπράντοβιτς που τόσο απολαμβάνουν να παίζουν ο ένας απέναντι στον άλλο. Όσο για την έδρα του αγώνα; Θα προτείναμε ένα ουδέτερο μέρος όπως το Λονδίνο ή το Παρίσι, ίσως και το Βερολίνο όπου υπάρχουν γήπεδα προδιαγραφών ΝΒΑ.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ TEAM BLACK

PG: Βασίλιε Μίτσιτς, Νικ Καλάθης, Σέρχιο Ροντρίγκεθ

SG: Νάντο Ντε Κολό, Μάικ Τζέιμς, Κόρι Χίγκινς

SF: Γουίλ Κλάιμπερν, Νίκολα Κάλινιτς, Ιωάννης Παπαπέτρου

PF: Ντέρικ Γουίλιαμς, Άντονι Ράντολφ, Άντριεν Μορμάν

C: Νίκολα Μιλουτίνοβ, Μπράντον Ντέιβις, Βενσάν Πουαριέ

Προπονητές: Ντέιβιντ Μπλατ - Εργκίν Αταμάν

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ TEAM WHITE

PG: Σέρχιο Γιουλ, Κώστας Σλούκας, Τομά Ερτέλ

SG: Αλεξέι Σβεντ, Ροντρίγκ Μπομπουά, Βασίλης Σπανούλης

SF: Κώστας Παπανικολάου, Βλάντιμιρ Μίτσοβ, Άντονι Γκιλ

PF: Τορνίκε Σενγκέλια, Τζόνι Ο' Μπράιαντ, Ζακ ΛεΝτέι

C: Γιαν Βέσελι, Μπράιαντ Ντάνστον, Αρτούρας Γκουντάιτις

Προπονητές: Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς - Πάμπλο Λάσο

ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Καλό το ματς, θα ήταν το κυρίως πιάτο του μενού, ωστόσο All-Star χωρίς διαγωνισμούς τριπόντων και καρφωμάτων δεν γίνεται και η EuroLeague έχει σπουδαίους σουτέρ και φαντασμαγορικούς παίκτες που θα μπορούσαν να δώσουν πραγματικά σπουδαίο θέαμα. Σε αυτόν των τριπόντων, για παράδειγμα, υπάρχουν τουλάχιστον 15, έως και 20 παίκτες που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν και να διεκδικήσουν τον τίτλο του κορυφαίου της Ευρώπης. Δεν ήταν εύκολο να ξεχωρίσουμε 10, καταλήξαμε σε 11, σίγουρα πάντως δεν θα μπορούσαν να είναι περισσότεροι από οκτώ.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΡΙΠΟΝΤΩΝ

Ματ Τζάνινγκ (Μπασκόνια)

Αλεξέι Σβεντ (Χίμκι)

Κάιλ Κούριτς (Μπαρτσελόνα)

Μάρκους Ερικσον (Γκραν Κανάρια)

Ντάιρις Μπέρτανς (Αρμάνι Μιλάνο)

Αλεκ Πίτερς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

Αρτούρας Μιλάκνις (Ζάλγκιρις Κάουνας)

Πέτερι Κόπονεν (Μπάγερν Μονάχου)

Τζέισι Κάρολ (Ρεάλ Μαδρίτης)

Γιάνις Στρέλνιεκς (Ολυμπιακός)

Μπόμπι Ντίξον (Φενέρμπαχτσε)

Στον διαγωνισμό καρφωμάτων, τα πράγματα θα ήταν πιο απλά. Θα υπήρχαν κοντοί-δυναμίτες, θα υπήρχαν ψηλοί με ορμή, θα υπήρχαν και ντελικάτοι όπως ο Τζέρεμι Έβανς που δεν έχει αντίπαλο και έχει κερδίσει και Dunk Contest σε All-Star Weekend του ΝΒΑ (το 2012). Θα είχε και εκπρόσωπο από την Ελλάδα, τον Θανάση Αντετοκούνμπο, θα είχε με απλά λόγια ένα group παικτών που θα προσπαθούσαν να κάνουν την έκπληξη απέναντι στον Τζέρεμι Έβανς της Νταρουσάφακα που θα ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΡΦΩΜΑΤΩΝ

Γιαν Βέσελι (Φενέρμπαχτσε)

Μάικ Τζέιμς (Αρμάνι Μιλάνο)

Γουίλ Κλάιμπερν (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

Τζέρεμι Εβανς (Νταρουσάφακα)

Ντέρικ Γουίλιαμς (Μπάγερν Μονάχου)

Ααρον Γουάιτ (Ζάλγκιρις Κάουνας)

Αντονι Ράντολφ (Ρεάλ Μαδρίτης)

Θανάσης Αντετοκούνμπο (Παναθηναϊκός)

Αντί επιλόγου, θα ευχηθούμε οι παράγοντες της EuroLeague τουλάχιστον να εξετάσουν το ενδεχόμενο να γίνει αν όχι το 2020, τουλάχιστον ένα από τα επόμενα χρόνια η δοκιμή για ένα τέτοιο event που λείπει αυτή τη στιγμή από το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Η πρώτη ύλη (αθλητές) υπάρχει, γήπεδα επίσης υπάρχουν, κοινό που θα ενδιαφερεθεί είναι δεδομένο πως υπάρχει. Διαθέσιμες ημερομηνίες αναζητούνται και κυρίως θέληση από την EuroLeague, τους παράγοντες, τους προπονητές και τους παίκτες των ομάδων για μια τέτοια βραδιά.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ