EUROLEAGUE

Το δίκοπο μαχαίρι του WiZink Center

Το δίκοπο μαχαίρι του WiZink Center

Ο Παναθηναϊκός Superfoods ψάχνει στο WiZink Center ένα σπουδαίο "διπλό", αλλά για να το πάρει πρέπει να πάει... κόντρα στις συνήθειές του. Το Sport24.gr γράφει για τη μονομαχία με τη Ρεάλ Μαδρίτης (8/3, 22:00) που εξελίσσεται σε δίκοπο μαχαίρι.

Η επίσκεψη του Παναθηναϊκού Superfoods στο WiZink Center είναι μία από τις πιο δύσκολες φετινές αποστολές του "τριφυλλιού", αλλά παράλληλα κι ένας αγώνας - πρόκληση στα τελευταία μέτρα του φετινού μαραθωνίου της regular season.

Οι μαζεμένες ήττες που έχει κάνει η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ τον τελευταίο ενάμιση μήνα, ήττες που αφορούσαν είτε σε εκτός έδρας συντριβή (βλ. Μπάμπεργκ και Χίμκι) είτε σε εντός έδρας απώλειες (βλ. Ολυμπιακός), έχουν δημιουργήσει διαφορετικά δεδομένα αναφορικά με το πλασάρισμα στην οκτάδα. Πέραν του ότι η τετράδα μοιάζει πιο δύσκολος ως στόχος σε σχέση με ό,τι ίσχυε πριν από τα παιχνίδια με Φενέρμπαχτσε και ΤΣΣΚΑ Μόσχας πριν από ενάμιση μήνα, οι ομάδες που ακολουθούν το "τριφύλλι" (βλ. Μακάμπι και Μπασκόνια) έχουν πλησιάσει επικίνδυνα και βάσει του προγράμματός τους, μπορούν να το απειλήσουν ακόμη και με πρόωρο αποκλεισμό εφόσον αυτό δεν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Όσο δυσοίωνα μπορούν να μοιάζουν τα δεδομένα σε περίπτωση ήττας από τη Ρεάλ Μαδρίτης, άλλο τόσο ευοίωνα μπορούν να αποδειχθούν σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός Superfoods πάρει το "διπλό". Μία λεπτή γραμμή διαχωρίζει το καλό από το κακό στην προκειμένη περίπτωση, με τον Τσάβι Πασκουάλ να ποντάρει στην καλή τακτική προετοιμασία και τον πληγωμένο εγωισμό των παικτών του.

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ

Αντικειμενικά, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι το φαβορί στην αποψινή αναμέτρηση. Αυτό δεν χωρά αμφιβολία, είτε αγωνιστεί ο Λούκα Ντόντσιτς είτε όχι . Η συγκεκριμένη παραδοχή δεν έχει να κάνει μόνο με το πιο γεμάτο ρόστερ (ή την απουσία του Νίκου Παππά), αλλά πολύ περισσότερο με την κακή εικόνα που παρουσιάζει το "τριφύλλι" κάθε φορά που παίζει μακριά από το ΟΑΚΑ.

Πέραν του ότι -μαζί με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ- έχει τις λιγότερες εκτός έδρας νίκες (3) μεταξύ των ομάδων της πρώτης οκτάδας, οι αριθμοί του δεν είναι ιδιαίτερα κολακευτικοί. Οι "πράσινοι" είναι τελευταίοι σε μια σειρά από στατιστικές κατηγορίες, όταν η κουβέντα πηγαίνει στους εκτός έδρας αγώνες.

Από τις ασίστ (13.3 ανά αγώνα) μέχρι την αναλογία τους με τα λάθη (1), που αποδεικνύει πως η δυνατότητα δημιουργίας περιορίζεται σε μείζονα βαθμό. Σε αυτά προσθέστε το γεγονός πως οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ βλέπουν τα ποσοστά τους να πέφτουν κατακόρυφα, κάθε φορά που αγωνίζονται μακριά από το γήπεδό τους. Εξ ου το 45.1% στο True Shooting Ratio (δίποντα, τρίποντα, βολές) που τους τοποθετεί εκ νέου στην τελευταία θέση της σχετικής κατηγορίας.

Η ΑΤΑΚΑ ΤΟΥ ΤΣΑΒΙ ΠΑΣΚΟΥΑΛ

Την παραμονή της αναμέτρησης, ο Τσάβι Πασκουάλ εξήγησε στην κάμερα της NOVA πως " το ξεκίνημα θα είναι κρίσιμο ". Ατάκα που επικεντρώνει την προσοχή όλων στο πώς θα εκκινήσει ο Παναθηναϊκός Superfoods την αναμέτρηση, κυρίως σε επίπεδο ρυθμού και αμυντικής συμπεριφοράς.

Το WiZink Center μπορεί φέτος να έχει αλωθεί τέσσερις φορές φέτος (Χίμκι, Ερυθρός Αστέρας, Ολυμπιακός, Φενέρμπαχτσε), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι καθίσταται... εύκολη περίπτωση για τους "πράσινους". Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο επιδιώκει να πηγαίνει τους αγώνες σε πολύ υψηλό ρυθμό, με περισσότερες κατοχές απ ότι προτιμά ο αντίπαλος, ποντάροντας στο επιθετικό ταλέντο των παικτών της.

Πέραν του ότι μιλάμε για την τρίτη ομάδα σε κατοχές στο γήπεδό της (1.003), η Ρεάλ Μαδρίτης είναι επίσης τρίτη στη διαφορά πόντων με +105. Στοιχείο που δείχνει πως ακόμη κι αν έχει χάσει τέσσερις φορές, παραμένει ισχυρή στην έδρα της. Άποψη που επιβεβαιώνει η τέταρτη θέση που κατέχει τόσο στο Offensive Ratio (με 102.6 πόντους ανά εκατό κατοχές) όσο και στο Diffensive Ratio (με 93.3 πόντους ανά εκατό κατοχές).

ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ > ΑΠΟΔΟΣΗ

Η ουσία για τον Παναθηναϊκό Superfoods είναι πως τη δεδομένη χρονική στιγμή έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ άλλοτε να δηλώσει ότι ο χαρακτήρας του παραμένει δυνατός, ακόμη κι αν η απόδοσή του δεν είναι η επιθυμητή. Οι δύο προσθήκες που έγιναν στο ρόστερ φέρνουν το αναμενόμενο ανακάτεμα της τράπουλας, κι από εκεί την προσπάθεια του Τσάβι Πασκουάλ να αναθεωρήσει αναφορικά με τον τρόπο διαχείρισης όλων των παικτών του.

Εν μέσω αυτού λοιπόν, το "τριφύλλι" θα πρέπει να προτάξει σε μεγάλο βαθμό τον χαρακτήρα και την σκληράδα του, τόσο ομαδικά όσο και ατομικά. Είπαμε, μέσα σε όλα ο Τσάβι Πασκουάλ ποντάρει στον πληγωμένο εγωισμό των παικτών του, οι οποίοι -η αλήθεια είναι ότι- δεν είναι... αφελείς. Το κάθε άλλο...

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ