EUROLEAGUE

Την "πάτησε" στο "Αμπντί Ιπεκτσί" η Ρεάλ Μαδρίτης

Την "πάτησε" στο "Αμπντί Ιπεκτσί" η Ρεάλ Μαδρίτης

Η Γαλατάσαραϊ τιμώρησε τη χαλαρότητα της Ρεάλ Μαδρίτης (87-84), η οποία ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά από δύο μήνες. Γύρισε από το -18, αλλά κατέρρευσε στο τελευταίο δίλεπτο η ομάδα του Πάμπλο Λάσο.

Η απουσία των Μπλέικ Σιλμπ και Εμίρ Πρέλντζιτς κατόπιν απόφασης του Εργκίν Αταμάν (λόγω μειωμένης απόδοσης) δεν επηρέασε αρνητικά τη Γαλατάσαραϊ. Το κάθε άλλο, λειτούργησε ευεγερτικά για την τουρκική ομάδα, η οποία έκανε την έκπληξη, κερδίζοντας στο "Αμπντί Ιπεκτσί" τη Ρεάλ Μαδρίτης (87-84).

Οι γηπεδούχοι, που έφτασαν μέχρι το +18 (73-55) λίγο πριν το τέλος της γ' περιόδου, βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο στο 38ο λεπτό (80-84), αλλά χάρη σε επτά αναπάντητους πόντους που σημείωσαν στο πιο κρίσιμο σημείο, πανηγύρισαν τη νίκη.

Την ίδια ώρα, η Ρεάλ Μαδρίτης ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά από δύο μήνες, ολοκληρώνοντας το αήττητο των εννέα αγώνων που μετρούσε μέχρις απόψε (2/3).

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ο MVP

Ο Όστιν Ντέι βγήκε από τη ναφθαλίνη, πήρε σημαντικό χρόνο συμμετοχής και θύμισε τον παίκτη που έκανε θραύση πέρσι στην Ιταλία. Σε 22'50'' συμμετοχής είχε 20 πόντους (με 3/7 δίπ., 4/6 τρίπ., 2/2 βολ.), 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 λάθος.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στα τελευταία δύο λεπτά, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν σκόραρε κυρίως γιατί οι παίκτες της δεν έκαναν τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Δύο λάθη, δύο χαμένες βολές και αδυναμία για "διάβασμα" του παιχνιδιού, έγειραν την πλάστιγγα στην πλευρά της Γαλατάσαραϊ, πάνω που όλα έδειχναν πως η "Βασίλισσα" θα πάρει τη νίκη χάρη στο μομέντουμ της.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Οι δύο ομάδες σούταραν εξαιρετικά από την περιφέρεια, σε ένα παιχνίδι που ούτως ή άλλως είχε ξέφρενο ρυθμό. Είναι χαρακτηριστικό πως η Γαλατάσαραϊ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 50% στα τρίποντα και η Ρεάλ Μαδρίτης με 58.3%.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Παρά τις απουσίες και το περιορισμένο rotation, η Γαλατάσαραϊ ξεκίνησε τον αγώνα δείχνοντας αποφασισμένη να πάρει τη νίκη. Με τα ποσοστά της στα σουτ τριών πόντων να είναι αρκετά υψηλά, η τουρκική ομάδα μετέτρεψε το -3 (9-12) σε +7 (21-14 στο 8'25'') πολύ γρήγορα, για να μην ξανακοιτάξει πίσω για πολλή ώρα.

Όσο μάλιστα το περιφερειακό σουτ ήταν "εκεί", η ομάδα του Εργκίν Αταμάν είχε τον τρόπο να ελέγχει την κατάσταση. Το +3 (49-46) του ημιχρόνου είχε άλλωστε ως βασικούς θύτες τους Όστιν Ντέι (2/3), Τζον Ντίμπλερ (2/2) και Γκοκσενίν Κοκσάλ (2/4), οι οποίοι έκαναν εξαιρετική δουλειά από τα 6μ75.

Μόλις οι γηπεδούχοι βρήκαν... μπόσικους τους αντιπάλους τους, δεν δυσκολεύτηκαν να ξεφύγουν ακόμη περισσότερο στο σκορ. Πως; Με τρίποντα! Με 4/5 τρίποντα στη γ' περίοδο και τον Όστιν Ντέι να κάνει αισθητή την παρουσία του, η Γαλατάσαραϊ έφτασε μέχρι το +18 (73-55 στο 29'09''), την ώρα που ο Πάμπλο Λάσο αναζητούσε τρόπους να αλλάξει την κατάσταση στο "Αμπντί Ιπεκτσί".

Οι παίκτες του δεν τα παράτησαν, ο Λούκα Ντόντσιτς με τον Άντονι Ράντολφ επωμίστηκαν το μεγαλύτερο βάρος και σταδιακά η "Βασίλισσα" επέστρεψε στο παιχνίδι. Σε σημείο που προηγήθηκε με +4 (80-84) στο 37'52'', δείχνοντας ικανή να ολοκληρώσει την επική ανατροπή.

Η αντεπίθεση όμως έμεινε στη μέση, αφού από εκεί κι έπειτα οι γηπεδούχοι σημείωσαν εφτά σερί πόντους, για το +3 (87-84) στα 11.4'' για το φινάλε. Ο Σέρχιο Γιουλ αστόχησε σε ζευγάρι βολών, ο Λούκα Ντόντσιτς το τρίποντο της απελπισίας και έτσι η νίκη κατέληξε στη Γαλατάσαραϊ (87-84), βάζοντας τέλος στις εννέα σερί νίκες της Ρεάλ Μαδρίτης.

Τα δεκάλεπτα: 25-20, 49-46, 73-60, 87-84.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ