EUROLEAGUE

Τεράστιο διπλό στο Καζάν για τη Μπασκόνια!

Τεράστιο διπλό στο Καζάν για τη Μπασκόνια!

Εκπληκτικό ματς έγινε στο Καζάν, όπου η Μπασκόνια πανηγύρισε τη νίκη επί της Ούνικς (92-91) μετά από ένα χορταστικό παιχνίδι που κρίθηκε στο φινάλε.

Το στατιστικό της αναμέτρησης

Σε ένα σκληρό ντέρμπι, που κρίθηκε πραγματικά στις λεπτομέρειες, η Μπασκόνια πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη (92-91) επί της Ούνικς Καζάν για την 12η αγωνιστική της EuroLeague. Ο Κιθ Λάνγκφορντ έκανε τα πάντα για να σταθούν οι γηπεδούχοι όρθιοι, όμως ο Τορνίκε Σενγκέλια ήταν τρομερά ψύχραιμος στα τελευταία λεπτά και με τις δικές του βολές οι Βάσκοι πανηγύρισαν την όγδοη νίκη τους σε 12 αγώνες. Ρεκόρ καριέρας έγραψε ο φοβερός Κίνο Κολόμ, που σκόραρε 23 πόντους με 4/7 δίποντα και 5/8 τρίποντα σε 30 λεπτά.

Ο MVP

Ξεκάθαρα ο Τορνίκε Σενγκέλια. Ο Γεωργιανός έπαιξε 24 λεπτά, για να σκοράρει 19 πόντους με 10/11 βολές. Είχε μάλιστα 8/8 στα τελευταία κρίσιμα λεπτά της αναμέτρησης, όταν η Ούνικς Καζάν έβρισκε ξανά και ξανά τρόπους για να "επιβιώσει". Τον ακολούθησε σε απόδοση ο Σέιν Λάρκιν (22 πόντοι, 6/8 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 4/5 βολές, 6 ασίστ σε 29 λεπτά), που ήταν αμφίβολος πριν το τζάμπολ, αλλά έπαιξε, έπαιξε εξαιρετικά και έβαλε και το σπουδαίο τρίποντο για το 88-90 που κράτησε όρθια τη Μπασκόνια όταν όλα βρίσκονταν στην κόψη του ξυραφιού.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Το γεγονός ότι ο Σίτο Αλόνσο είδε και τους δέκα παίκτες του (η Μπασκόνια δεν είχε δωδεκάδα στο Καζάν) να σκοράρουν στο πρώτο ημίχρονο, είναι ένα αξιοσημείωτο γεγονός. Όλοι έπαιξαν από 11 έως 29 λεπτά, όλοι ένιωσαν σημαντικοί, όλοι ήταν έτοιμοι γι' αυτό το παιχνίδι. Με 45 δίποντα, 18 τρίποντα και 11 λάθη σε έναν αγώνα στον οποίο το σκορ πήγε τόσο ψηλά, η Μπασκόνια έδειξε ένα πολύ ισορροπημένο πρόσωπο και άξιζε τη νίκη.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Κυριολεκτικά στην πιο τυχερή Μπασκόνια. Ο Λάρκιν και ο Λάνγκφορντ έβαλαν μεγάλα τρίποντα, οπότε όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Και στην ψυχραιμία του Σενγκέλια από τη γραμμή. Το 40λεπτο ήταν τρομερά απολαυστικό, το φινάλε είχε τρομερό σασπένς και παίκτες με εκπληκτική ψυχραιμία όταν η μπάλα ζύγιζε πολλά κιλά.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με τον Κολόμ να βάζει όσα έχασε στο ΣΕΦ, η Ούνικς κατάφερε στα πρώτα τέσσερα λεπτά να "επιβιώσει" απέναντι στο εξαιρετικό ξεκίνημα της Μπασκόνια (11-11), πριν χτίσει προβάδισμα επτά πόντων. Ωστόσο το έχασε, με τους Βάσκους να παίρνουν το προβάδισμα στο φινάλε της πρώτης περιόδου με τον Ντιοπ να κάνει τη διαφορά. Το ξέσπασμα των φιλοξενούμενων (που έγραψαν το 22-35 στο 13'), ήταν πραγματικά τρομερό. Οι Ρώσοι πλήρωσαν το "νεκρό" τους διάστημα, όμως στο ημίχρονο είχαν ροκανίσει τη διαφορά στους τρεις (40-43) απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε 10 σκόρερ (!) και κανέναν με περισσότερους από επτά πόντους. Τρομερά ισορροπημένη η Μπασκόνια, χωρίς κάποιος να έχει αγωνιστεί περισσότερα από 12 λεπτά.

Με τον Ορλάντο Τζόνσον στο παρκέ στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, αλλά και τον Κολόμ να σκοράρει από τα 6μ.75, η Ούνικς όχι μόνο ανέκτησε το προβάδισμα, αλλά μέσα σε τρία λεπτά πήγε και στο +5. Χωρίς πάντως να ξεφύγει περισσότερο. Οι δυο ομάδες απαντούσαν η μία στα καλάθια της άλλης και το 67-67 στο 30' άφηνε υποσχέσεις για υπέροχο φινάλε. Οι γηπεδούχοι έχασαν νωρίς τον Λατάβιους Γουίλιαμς που αποβλήθηκε με πέντε φάουλ, όμως ο Κολόμ έβαλε άλλα δυο τρίποντα για να κάνει ρεκόρ καριέρας και να κρατήσει μπροστά την Ούνικς. Κι όταν έβαλε κι άλλο μεγάλο σουτ για το 83-77, η ομάδα του Καζάν απέκτησε προβάδισμα για τη νίκη.

Τέσσερις σερί βολές του Σενγκέλια έφεραν νέα ισοπαλία (84-84), τρία λεπτά πριν το τέλος και όλα άρχισαν από το μηδέν. Με το σκορ στο 88-87 ο Κολόμ αστόχησε στο κρισιμότερο σουτ του αγώνα, πριν ο Λάρκιν βάλει ΤΕΡΑΣΤΙΟ τρίποντο για το 88-90 στα 6.2"! Η Ούνικς είχε timeout, ο Λάνγκφορντ έβαλε κι αυτός σπουδαίο σουτ για το 91-90 στα 4.9", αλλά το ματς δεν είχε τελειώσει. Οι Βάσκοι είχαν την τελευταία κουβέντα, η μπάλα πήγε στα χέρια του Σενγκέλια και εκείνος με 2/2 βολές στα 1.8" έδωσε στην ομάδα του μια θριαμβευτική νίκη (91-92), μιας και ο Λάνγκφορντ έκανε έρμπολ στο φινάλε.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 40-43, 67-67, 91-92

Το στατιστικό της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ