EUROLEAGUE

Ταϊρίς Ράις: Επιστροφή στο "ζεστό" περιβάλλον της ψυχρής Μόσχας

Ταϊρίς Ράις: Επιστροφή στο "ζεστό" περιβάλλον της ψυχρής Μόσχας
EUROKINISSI

Το Sport24.gr κάνει flash back στις δύο σεζόν του Ταϊρίς Ράις στη Χίμκι των Κουρτινάιτις και Σβεντ, με τους οποίους θα ξανασμίξουν το βράδυ της Τρίτης (29/10).

Το "κύκλους κάνει η ζωή" αγγίζει τα όρια του κλισέ στον χώρο του -ευρωπαϊκού- μπάσκετ. Ο Ταϊρίς Ράις αποτελεί ακόμη ένα απτό παράδειγμα, αφού η επιστροφή του στη Μόσχα για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Χίμκι επαναφέρει μνήμες από τη διετία του στη Χίμκι.

Με το στέμμα του Πρωταθλητή Ευρώπης (με τη Μακάμπι) το καλοκαίρι του 2014, ο Ταϊρίς Ράις κατέβηκε -αντί να ανέβει- σκαλοπάτι, παίρνοντας μεταγραφή στη Χίμκι που εκείνη τη σεζόν συμμετείχε στο EuroCup. Με προπονητή τον Ρίμας Κουρτινάιτις, τον οποίο θα συναντήσει αυτή τη φορά ως αντίπαλος και με συμπαίκτες τους Κόπονεν, Πόποβιτς, Μόνια και τη -μετέπειτα- τραγική φιγούρα του παλιόφιλου Χάνεϊκατ τον οποίο μνημόνευσε με ανάρτησή του στα social media, ο Αμερικανός γκαρντ συνεχισε να κοιτάζει ψηλά.

Οδήγησε τη Χίμκι στην κατάκτηση του EuroCup, σε μία σεζόν όπου ο Ράις είχε ξεκάθαρα τον ρόλο του ηγέτη. Πρώτος σκόρερ της ομάδας στην ευρωπαϊκή διοργάνωση με 17 πόντους κατά μέσο όρο, πρώτος πασέρ με 5,5 ασίστ ανά παιχνίδι, ο άλλοτε παίκτης του Πανιωνίου είχε 24 συμμετοχές, παίρνοντας από το... χεράκι τη Χίμκι και οδηγώντας τη μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου. Μία σπουδαία χρονιά για τον Αμερικανό που πιστοποιήθηκε με το βραβείο του MVP της σεζόν στο EuroCup, αλλά και δύο μεγάλες επιδόσεις στους τελικούς που παρασημοφορήθηκαν με το βραβείο του MVP της τελικής φάσης της διοργάνωσης.

Ταϊρίς Ράις: Επιστροφή στο "ζεστό" περιβάλλον της ψυχρής Μόσχας
EUROKINISSI

Η ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΣΒΕΝΤ ΚΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΡΟΛΟΣ

Το καλοκαίρι του 2015, η Χίμκι επέστρεψε στη EuroLeague μετά από απουσία δύο ετών, δείχνοντας αποφασισμένη να καθιερωθεί στη διοργάνωση και να αποτελέσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο, με... πρωμετοπίδα την μεταγραφή του Σβεντ, μίας εκ των πιο δαπανηρών της διοργάνωσης. Ο Ταϊρίς Ράις έχασε την πρωτοκαθεδρία στα πρώτα βιολιά του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ωστόσο συνέχισε να αποτελεί μία πολύ σημαντική μονάδα της ρωσικής ομάδας, κρατώντας τον δείκτη των μετοχών του σε ανάλογο υψηλό επίπεδο.

Στο πλευρό του Σβεντ, του Μόνια, του Ντράγκιτς και των πρώτων βιολιών της προηγούμενης σεζόν, ο Ράις είχε σημαντική παρουσία στην ευρωπαϊκή πορεία της Χίμκι. Η ίδια η πορεία βέβαια βρήκε... ταβάνι στο Top-16. Ο Αμερικανός γκαρντ πάντως, με 12,4 πόντους και 6,1 ασίστ σε 23 συμμετοχές έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του στη EuroLeague. Η ομάδα του δεν προχώρησε, ο ίδιος πάντως εξαργύρωσε την καλή του σεζόν με τη μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα την επόμενη σεζόν.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΓΝΩΡΙΜΑ ΛΗΜΕΡΙΑ

Το βράδυ της Τρίτης (29/10), λοιπόν, ο Ταϊρίς Ράις θα βρεθεί στο γνώριμο και "ζεστό" περιβάλλον της ψυχρής Μόσχας για να αντιμετωπίσει τη Χίμκι. Η συνάντηση με τους Κουρτινάιτις, Σβεντ, Βιάλτσεφ και Μόνια είναι μεν μία ιδιαιτερότητα του αγώνα, με τον ίδιο τον Αμερικανό να βρίσκει ένα έξτρα κίνητο για να δείξει στους Ρώσους ότι στα 32 του εξακολουθεί να αποτελεί έναν δεινό σκόρερ.

Πρώτα βέβαια, καλειται να το δείξει στην ίδια του την ομάδα, που στη Μόσχα θα αναζητήσει περισσότερους πρωταγωνιστές και ένας εξ αυτών -πρέπει να- είναι και ο Ράις.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ