EUROLEAGUE

Τάιλερ Χάνικατ: Ο απόλυτος “Glue guy”

Τάιλερ Χάνικατ: Ο απόλυτος “Glue guy”

Ο Τάιλερ Χάνικατ είναι ίσως ο καλύτερος αθλητής στην EuroLeague. Είναι όμως πολλά περισσότερα από ένας απλώς “σπουδαίος αθλητής”. Είναι ο παίκτης που θα ήθελαν όλοι στην ομάδα τους.

Όταν ο Τάιλερ Χάνικατ αιφνιδίασε τους πάντες το 2011 και δήλωσε διαθεσιμότητα στο ντραφτ του ΝΒΑ μετά την δεύτερη σεζόν του στο Κολέγιο του UCLA, είχε τολμήσει να δηλώσει ότι “ είμαι ο καλύτερος αθλητής της φουρνιάς μου”. Η αλήθεια είναι ότι είχε δίκιο. Απλώς είχε την ατυχία να πέσει πάνω στο lockout του ΝΒΑ, αλλά και να επιλεγεί στο Νο35 από τους Σακραμέντο Κινγκς, που τότε ψαχνόντουσαν. Και, κάπως έτσι, ήρθε στην Ευρώπη. Και πλέον έχει εξελιχθεί στον απόλυτο “Glue Guy” της EuroLeague.

Ο όρος “Glue Guy” προφανώς και είναι αμερικάνικος. Σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει “ ο παίκτης που ενώνει όλη την ομάδα”. Για να μπει κάποιος σε αυτή την κατηγορία πρέπει να πληροί συγκεκριμένα κριτήρια: 1. Να βγάζει ενέργεια στο παρκέ. 2. Να παίζει σε πολλές θέσεις 3. Να κάνει λίγο-πολύ τα... πάντα σε άμυνα και επίθεση. Ο Τάιλερ Χάνικατ της Αναντολού Εφές λοιπόν τα κάνει όλα αυτά στον υπερθετικό βαθμό. Για αυτό και είναι ο καλύτερος στο είδος του στην Ευρώπη.

Όταν ο κόσμος παρακολουθεί τους αγώνες της Αναντολού Εφές φέτος – αλλά και της Χίμκι πέρυσι – ξέρει ότι θα υπάρξει τουλάχιστον μία φάση που θα δει τον Χάνικατ να κάνει κάτι που μοιάζει αδύνατο να γίνει. Είτε αυτό είναι ένα τρελό κόψιμο με άλμα στον Θεό, είτε ένα απίστευτο κάρφωμα. Ενίοτε δε, μπορεί να κάνει και τα δύο στην ίδια φάση. Όπως έκανε δηλαδή χθες στον αγώνα της Αναντολού Εφές με τον Ερυθρό Αστέρα:


Ο Χάνικατ βέβαια δεν είναι απλώς ένας τύπος που πηδάει στον Θεό. Είναι ένας παίκτης που θα ήθελε κάθε προπονητής, ένας παίκτης που μπορεί να αλλάξει επίπεδο κάθε ομάδα με την ικανότητά του να αλλάζει κατοχές σε ένα παιχνίδι, κάτι εξαιρετικά σπάνιο για παίκτη που θεωρείται γκαρντ/φόργουορντ. Ο ίδιος όμως το έχει καταφέρει αυτό, αγωνιζόμενος στην Αναντολού Εφές από την θέση του σούτινγκ γκαρντ μέχρι και αυτή του πάουερ φόργουορντ αν χρειαστέι. Κάτι που έκανε και στο χθεσινό (24/11) παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα, στη νίκη της ομάδας του με 100-79 , όπου τελείωσε τον αγώνα με 12 πόντους, 13 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 κόψιμο, αλλάζοντας τα δεδομένα στην 4η περίοδο με την ενέργεια που έβγαλε στο παρκέ. Κάτι που κάνει δηλαδή κατά κόρον από το ξεκίνημα της καριέρας του.

Την φετινή σεζόν ο Χάνικατ έχει 8.6 πόντους, 8.4 ριμπάουντ, 2.8 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1.2 κοψίματα μέσο όρο με 37.5% στα τρίποντα σε 24 λεπτά συμμετοχής. Κοινώς, τα κάνει (στην κυριολεξία) όλα και συμφέρει! Μαρκάρει σχεδόν πάντα τον καλύτερο αμυντικό περιφερειακό, βοηθάει στα ριμπάουντ, κόβει και κλέβει μπάλες και δίνει λύσεις στην επίθεση όποτε του ζητηθεί.

Ο Χάνικατ διανύει την 4η σεζόν του στην Ευρώπη. Έκανε το “αγροτικό” του στην Χίμκι για μία διετία, όπου όλοι τον έβλεπαν απλώς ως έναν θεαματικό παίκτη, και πλέον παίζει στο υψηλότερο επίπεδο με την φανέλα της Αναντολού Εφές, δείχνοντας όλες τις πτυχές του ταλέντου του. Δε μπορεί να είναι το πρώτο βιολί μίας ομάδας. Κάθε καλή ομάδα θα ήθελε όμως να έχει έναν παίκτη σαν αυτόν στην πεντάδα της. Και αυτό τα λέει όλα...

Twitter @steflong85

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ