EUROLEAGUE

Σενάρια: Ακόμη πιο κοντά στον Ολυμπιακό η Μπασκόνια

Σενάρια: Ακόμη πιο κοντά στον Ολυμπιακό η Μπασκόνια
EUROKINISSI

Η Μπασκόνια πάει φουλ για... Ολυμπιακό, η Φενέρμπαχτσε είναι "αγκαλιά" με τη δεύτερη θέση και τα σενάρια για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό Superfoods έχουν πάρει "φωτιά". Όλες οι λεπτομέρειες.

Η Φενέρμπαχτσε έκανε σπουδαία εμφάνιση στην έδρα της Χίμκι, πήρε τη νίκη και είναι "αγκαλιά" πλέον με τη δεύτερη θέση της κατάταξης . Το πρώτο παιχνίδι του διημέρου στην EuroLeague ήταν το πιο σημαντικό (βαθμολογικά) της προτελευταίας αγωνιστικής στη regular season, αφού διαμορφώνει πιο ξεκάθαρα την κατάσταση στην πρώτη οκτάδα. Παρεμπιπτόντως, η Μπασκόνια "κλείδωσε" τη θέση της στα playoffs μετά την εντός έδρας νίκη επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Το ακόμη καλύτερο για την ισπανική ομάδα είναι πως σε περίπτωση νίκης την τελευταία αγωνιστική θα τερματίσει στην έκτη θέση (!), γεγονός που πιθανότατα θα την στείλει πάνω στον Ολυμπιακό.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της Πέμπτης (29/3) στην EuroLeague

Καταρχάς, η κατάταξη διαμορφώνεται αυτή την ώρα ως εξής:

Σενάρια: Ακόμη πιο κοντά στον Ολυμπιακό η Μπασκόνια

Τα εναπομείναντα παιχνίδια της προτελευταίας αγωνιστικής:

Ουνικάχα Μάλαγα - Ολυμπιακός (19:00)

Ερυθρός Αστέρας - Ρεάλ Μαδρίτης (20:00)

Ζάλγκιρις - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (20:00)

Παναθηναϊκός Superfoods - Βαλένθια (21:15)

Τα παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής

Πέμπτη 5 Απριλίου

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ερυθρός Αστέρας (20:00)

Φενέρμπαχτσε - Ουνικάχα Μάλαγα (20:15)

Αρμάνι Μιλάνο - Παναθηναϊκός Superfoods (21:45)

Μπαρτσελόνα - Χίμκι (22:00)

Μπασκόνια - Αναντολού Εφές (22:00)

Παρασκευή 6 Απριλίου

Ολυμπιακός - Ζάλγκιρις (19:00)

Βαλένθια - Μακάμπι Τελ Αβίβ (21:30)

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπάμπεργκ (22:00)

ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

- Για να τερματίσουν στη δεύτερη θέση, οι "ερυθρόλευκοι" πρέπει να κερδίσουν τόσο την Ουνικάχα Μάλαγα (εκτός) όσο και τη Ζάλγκιρις (εντός), αλλά την ίδια ώρα να χάσει εντός έδρας η Φενέρμπαχτσε από την Ουνικάχα Μάλαγα την τελευταία αγωνιστική της regular season.

- Για να τερματίσουν στην τρίτη θέση, θα πρέπει να κάνουν μία νίκη στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια, αδιαφορώντας για τα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού Superfoods και της Ρεάλ Μαδρίτης. Σε περίπτωση που όμως η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έχει 0/2 στο φινάλε της regular season, θέλει να ισοβαθμήσει είτε μόνο με την ισπανική ομάδα είτε και με τους δύο. Σε ενδεχόμενη τριπλή ισοβαθμία, η εικόνα της κατάταξης θα έχει ως εξής:

3. Ολυμπιακός

4. Παναθηναϊκός Superfoods

5. Ρεάλ Μαδρίτης

- Για να τερματίσουν στην τέταρτη θέση, θα πρέπει να ισοβαθμήσουν μόνο με τον Παναθηναϊκό Superfoods. Δηλαδή, να μην κερδίσουν ούτε την Ουνικάχα Μάλαγα, ούτε τη Ζάλγκιρις, αλλά ταυτόχρονα οι "πράσινοι" να κάνουν το απόλυτο με Βαλένθια (εντός) και Αρμάνι Μιλάνο (εκτός), και η Ρεάλ Μαδρίτης να κερδίσει μόνο ένα από τα εναπομείναντα παιχνίδια της κόντρα σε Ερυθρό Αστέρα (εκτός) και Μπάμπεργκ (εντός).

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ SUPERFOODS

Οι "πράσινοι" διατηρήθηκαν στο +1 από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, εξασφαλίζοντας παράλληλα πως θα είναι από πάνω της -σε περίπτωση μεταξύ τους ισοβαθμίας- ανεξαρτήτως του τι θα κάνουν στα δύο τελευταία παιχνίδια. Από εκεί και πέρα, έχουμε τα εξής δεδομένα:

- Με 2/2 ο Παναθηναϊκός Superfoods δεν μπορεί να πέσει κάτω από την πέμπτη θέση της κατάταξης. Πέραν αυτού, σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός κάνει δύο ήττες, οι "πράσινοι" θα είναι μέχρι... τρίτοι. Σε απλή ισοβαθμία με τους "ερυθρόλευκους", είναι από πάνω αφού έχουν κερδίσει στο ΣΕΦ με μεγαλύτερη διαφορά απ ότι έχασαν στο ΟΑΚΑ. Αν η Ρεάλ Μαδρίτης κάνει δύο ήττες, τότε θα προκύψει το συγκεκριμένο σενάριο. Αν η ισπανική ομάδα κερδίσει ένα από τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια, θα διαμορφωθεί η εξής εικόνα:

3. Ολυμπιακός

4. Παναθηναϊκός Superfoods

5. Ρεάλ Μαδρίτης

- Με 1/2 ο Παναθηναϊκός Superfoods μπορεί να τερματίσει μέχρι την έκτη θέση. Για να φτάσει σε αυτή τη θέση το "τριφύλλι", θα πρέπει η Ζάλγκιρις να κάνει δύο νίκες απέναντι σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας (εντός) και Ολυμπιακό (εκτός).

- Με 0/2 ο Παναθηναϊκός Superfoods ενδεχομένως να πέσει στην έβδομη θέση, εφόσον προκύψει τετραπλή ή πενταπλή ισοβαθμία (στις 17 νίκες).

Σε τετραπλή ισοβαθμία με Μπασκόνια, Χίμκι και Ζάλγκιρις η κατάταξη θα έχει ως εξής:

5. Μπασκόνια

6. Χίμκι

7. Παναθηναϊκός Superfoods

8. Ζάλγκιρις

Σε πενταπλή ισοβαθμία με Ρεάλ Μαδρίτης, Μπασκόνια, Χίμκι και Ζάλγκιρις η κατάταξη θα έχει ως εξής:

4. Μπασκόνια

5. Ρεάλ Μαδρίτης

6. Χίμκι

7. Παναθηναϊκός Superfoods

8. Ζάλγκιρις

Το σενάριο της τετραπλής και πενταπλής ισοβαθμίας είναι το πιο ακραίο όλων για τον Παναθηναϊκό Superfoods, λόγω του ότι απαιτείται ένας συγκεκριμένος συνδυασμός αποτελεσμάτων. Πέραν αυτών, στο... παιχνίδι είναι κι οι πιθανές διπλές ή τριπλές ισοβαθμίες, με δεκάδες διαφορετικά ενδεχόμενα. Σε ό,τι αφορά στις διπλές ισοβαθμίες, τα πράγματα έχουν ως εξής:

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΕ:

Παναθηναϊκό 1-1

Χίμκι 1-1

Ζάλγκιρις 2-0

ΧΙΜΚΙ ΜΕ:

Παναθηναϊκό 1-1

Ρεάλ Μαδρίτης 1-1

Ζάλγκιρις 2-0

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΜΕ:

Ρεάλ Μαδρίτης 1-1

Χίμκι 1-1

Ζάλγκιρις 1-1

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΜΕ:

Παναθηναϊκό 1-1

Ρεάλ Μαδρίτης 0-2

Χίμκι 0-2

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ ΜΕ:

Παναθηναϊκό 1-1

Ρεάλ Μαδρίτης 1-1

Χίμκι 1-1

Ζάλγιρις 2-0

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ