EUROLEAGUE

Τα σενάρια: Έτσι προκρίνονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μόνο με νίκη επί της Νταρουσάφακα και συνδυασμό αποτελεσμάτων προκρίνεται στα playoffs της EuroLeague 2018/19 o Ολυμπιακός. Θα ελπίζει ακόμη και με ήττα από τη Μπουντούτσνοστ ο Παναθηναϊκός!

Μία αγωνιστική πριν απ' το φινάλε της κανονικής περιόδου της EuroLeague 2018/19 , Παναθηναϊκός κι Ολυμπιακός βρίσκονται σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατάσταση. Οι πράσινοι του 15-14 ξέρουν ότι με νίκη επί της Μπουντούτσνοστ θα βρίσκονται ό,τι κι αν γίνει στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 30ης ημέρας στην οκτάδα, την ώρα που οι Πειραιώτες γνωρίζουν ότι θετικό αποτέλεσμα επί της αδιάφορης Νταρουσάφακα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας δεν θα είναι αρκετή για να τους στείλει στα playoffs της διοργάνωσης.

Και ίσως η συγκεκριμένη αναμέτρηση με τους Τούρκους να είναι παντελώς αδιάφορη καθώς θα έχουν προηγηθεί μια μέρα νωρίτερα δύο αναμετρήσεις που αφορούν άμεσα την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ. Αν μία εκ των Αρμάνι Μιλάνο - Ζάλγκιρις Κάουνας νικήσει εκτός έδρας την Αναντολού Εφές ή τη Ρεάλ Μαδρίτης αντίστοιχα, τότε το Ολυμπιακός - Νταρουσάφακα θα έχει εντελώς διαδικαστικό χαρακτήρα.

ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΚΕΙ Η ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ

Όλα πήγαιναν καλά για τον Ολυμπιακό. Η Αρμάνι έχασε στο Μιλάνο από την Φενέρμπαχτσε, η Μπασκόνια λύγισε στο σπίτι της από την Αναντολού Εφές. Και όμως, η Ζάλγκιρις πλήγωσε τους Πειραιώτες στο γήπεδό τους και πλέον τους έβαλε με την πλάτη στον τοίχο, μια γροθιά πριν πέσουν στο καναβάτσο.

Πλέον, η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ χρειάζεται συνδυασμό αποτελεσμάτων για να συνεχίσει στα playoffs. Πρέπει να νικήσει τη Νταρουσάφακα, την ίδια στιγμή Α) η Αρμάνι Μιλάνο που θα "καίγεται" για νίκη να ηττηθεί στην Κωνσταντινούπολη από την παντελώς αδιάφορη Αναντολού Εφές και η Ζάλγκιρις Κάουνας που με θετικό αποτέλεσμα θα τερματίσει εντός οκτάδας να ηττηθεί στη Μαδρίτη από την επίσης παντελώς αδιάφορη Ρεάλ που έχει κλειδώσει την τρίτη θέση της κανονικής περιόδου και θα θέλει να φρεσκάρει σημαντικούς της παίκτες ή Β) να ηττηθεί η Μπασκόνια στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, να ηττηθεί η Ζάλγκιρις στη Ρεάλ Μαδρίτης, να ηττηθεί η Μακάμπι στη Φενέρμπαχτσε και να νικήσει η Αρμάνι Μιλάνο στην Αναντολού Εφές για να χωρέσουν στην οκτάδα οι Ιταλοί και οι ερυθρόλευκοι. Αν όλα έρθουν όπως τα θέλουν οι Πειραιώτες, τότε με νίκη επί της Νταρουσάφακα θα είναι όγδοοι και θα αντιμετωπίσουν τη Φενέρμπαχτσε του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Σε περίπτωση ήττας, το μέλλον του Ολυμπιακού είναι αυτό που φαντάζεστε...

ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΡΕΜΟΣ

Με τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν μετά το τέλος της 29ης αγωνιστικής, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται νίκη επί της Μπουντούτσνοστ για να προκριθεί στα playoffs ό,τι κι αν γίνει στα υπόλοιπα ματς. Αν η Μπασκόνια ηττηθεί στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, οι πράσινοι θα είναι έκτοι. Αν οι Βάσκοι νικήσουν, η ομάδα του Ρικ Πιτίνο θα είναι έβδομη.

Σε περίπτωση ήττας από τους Μαυροβούνιους, ο Παναθηναϊκός θα χρειάζεται ήττα της Αρμάνι Μιλάνο στην Αναντολού Εφές, ήττα της Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Φενέρμπατσε και ήττα της Ζάλγκιρις στη Ρεάλ Μαδρίτης για να είναι εντός οκτάδας, ακόμη κι αν ο Ολυμπιακός επικρατήσει της Νταρουσάφακα. Σε αυτό το σενάριο, οι Πειραιώτες θα είναι έβδομοι και οι πράσινοι όγδοοι.

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ (ΣΕ 29 ΑΓΩΝΕΣ)

ΘΕΣΗ

ΟΜΑΔΑ

ΡΕΚΟΡ

1

Φενέρμπαχτσε

24-5

2

ΤΣΣΚΑ Μόσχας

23-6

3

Ρεάλ Μαδρίτης

22-7

4

Αναντολού Εφές

19-10

5

Μπαρτσελόνα

17-12

6

Μπασκόνια

15-14

7

Παναθηναϊκός

15-14

8

Ζάλγκιρις Κάουνας

14-15

9

Αρμάνι Μιλάνο

14-15

10

Μακάμπι Τελ Αβίβ

14-15

11

Ολυμπιακός

14-15

12

Μπάγερν Μονάχου

13-16

13

Χίμκι

9-20

14

Γκραν Κανάρια

8-21

15

Μπουντούτσνοστ

6-23

16

Νταρουσάφακα

5-24

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΑΓΩΝΑΣ

ΩΡΑ

4 Απριλίου 2019

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μπασκόνια

20:00

4 Απριλίου 2019

Αναντολού Εφές - Αρμάνι Μιλάνο

20:30

4 Απριλίου 2019

Παναθηναϊκός - Μπουντούτσνοστ

21:00

4 Απριλίου 2019

Ρεάλ Μαδρίτης - Ζάλγκιρις Κάουνας

22:00

5 Απριλίου 2019

Φενέρμπαχτσε - Μακάμπι Τελ Αβίβ

20:45

5 Απριλίου 2019

Μπάγερν Μονάχου - Γκραν Κανάρια

21:00

5 Απριλίου 2019

Ολυμπιακός - Νταρουσάφακα

21:30

5 Απριλίου 2019

Μπαρτσελόνα - Χίμκι

22:00

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ