EUROLEAGUE

Τα μπάτζετ της EuroLeague: Στην 11η θέση ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός!

Τα μπάτζετ της EuroLeague: Στην 11η θέση ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός!

Το γαλλικό σάιτ basket-mag.com έκανε έρευνα γύρω από τα μπάτζετ των ομάδων της EuroLeague, κατατάσσοντας στην 11η θέση της λίστας τους δύο "αιώνιους".

Οι Γάλλοι θα έχουν από την επόμενη χρονιά ομάδα στην EuroLeague και άρχισαν να διερευνούν το ύψος του μπάτζετ που απαιτείται στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Πόσο είναι αυτό; Σύμφωνα με την έρευνα που έκανε το γαλλικό σάιτ basket-mag.com, ο μέσος όρος των μπάτζετ στην φετινή EuroLeague ανέρχεται στα 12,6 εκατομμύρια ευρώ για τους μισθούς και περί τα 20,8 εκατομμύρια ευρώ συνολικά!

Όπως φαίνεται μάλιστα από τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός βρίσκονται πολύ κάτω από το μέσο όρο της διοργάνωσης, στην 11η θέση της λίστας. Πάντα σύμφωνα με το γαλλικό σάιτ, οι "αιώνιοι" δαπανούν προσεγγιστικά 15 εκατομμύρια ευρώ για το συνολικό μπάτζετ της σεζόν 2018/19 και 10 για το κομμάτι των μισθών στην ομάδα.

Στη συγκεκριμένη λίστα η Ρεάλ είναι μακράν η πιο "ακριβή" ομάδα της φετινής EuroLeague, με 42 εκατομμύρια ευρώ συνολικό μπάτζετ και 31 για το payroll, με τις Μπαρτσελόνα (36 και 27 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα), ΤΣΣΚΑ (36 και 18), Φενέρμπαχτσε (30 και 18) και Αρμάνι Μιλάνο (25 και 12) να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Όσο για τους... φτωχούς της φετινής διοργάνωσης; Τελευταία στη λίστα είναι η Μπουντούτσνοστ με μπάτζετ 5,8 εκατομμυρίων ευρώ και payroll 3,5, με την Νταρουσάφακα (6 και 4 αντίστοιχα), την Γκραν Κανάρια (10 και 5,6) και την Ζάλγκιρις Κάουνας (10,7 και 7,4) να βρίσκονται λίγο πιο πάνω.

Δείτε το γράφημα του γαλλικού σάιτ:

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ