EUROLEAGUE

Τα αστέρια της EuroLeague ψήφισαν τους κορυφαίους για το 2017

Τα αστέρια της EuroLeague ψήφισαν τους κορυφαίους για το 2017
EUROLEAGUE

Η ελίτ της Ευρώπης συμμετείχε στην ψηφοφορία του Sport24.gr και ανέδειξε την καλύτερη πεντάδα και τον κορυφαίο προπονητή της EuroLeague για το 2017.

Το 2017 έδωσε τη θέση στο 2018 και οι πρωταγωνιστές της EuroLeague μέσω της ψηφοφορίας του Sport24.gr ανέδειξαν τους κορυφαίους της διοργάνωσης για την χρονιά που πέρασε. Η... κάλπη μας βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη, στη Βαρκελώνη, στη Βαλένθια, στη Μάλαγα, στη Βιτόρια, στη Μόσχα, στο Κάουνας, στο Μιλάνο, στο Βελιγράδι, στο Καζάν, στο Τελ Αβίβ και φυσικά στην Αθήνα και στον Πειραιά, ώστε τα αστέρια των ομάδων που συμμετείχαν στην EuroLeague το 2017 να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Οι... ψηφοφόροι Γιώργος Πρίντεζης, Κένι Γκάμπριελ, Κώστας Σλούκας, Μπράιαντ Ντάνστον, Σκότι Ουίλμπεκιν, Γκοκσενίν Κοκσάλ, Κάιλ Χάινς, Ερικ Γκριν, Πέτερι Κόπονεν, Γκιόργκι Σερμαντίνι, Γιόχαν Βόιτμαν, ΝτεΣόν Τόμας, Παούλιους Γιανκούνας, Αντρέα Τσιντσιαρίνι και Τζέιμς Φελντέιν ξεχώρισαν τους καλύτερους παίκτες και τον κορυφαίο προπονητή για από τον Ιανουάριο ως τον Δεκέμβριο του 2017 και πολλές εκ των απαντήσεών τους θα συζητηθούν.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα αστέρια της EuroLeague ψήφισαν τους κορυφαίους για το 2017
EUROKINISSI

Ο Γιώργος Πρίντεζης το 2017 "φλέρταρε" με την κατάκτηση της EuroLeague, καθώς οι Πειραιώτες έφτασαν ως την... πηγή, αλλά τελικά δεν ήπιαν νερό. Ο (υπ)αρχηγός των Πειραιωτών στο "φακελάκι" που έριξε στην κάλπη μας προτίμησε να μην συμπεριλάβει ονόματα μελών του Ολυμπιακού. Ο Ελληνας πάουερ φόργουορντ επέλεξε να χρησιμοποιήσει ένα "small ball" και ψήφισε τους Μίλος Τεόντοσιτς, Νάντο Ντε Κολό, Σέρχιο Γιουλ, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς κι Εκπε Ούντο, ενώ για καλύτερο κόουτς διάλεξε τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, του οποίου το προπονητικό άστρο λάμπει όλο και περισσότερο.

Οι επιλογές του Γιώργου Πρίντεζη: Μίλος Τεόντοσιτς, Νάντο Ντε Κολό, Σέρχιο Γιουλ, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Εκπε Ούντο, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (προπονητής).

ΚΕΝΙ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPERFOODS

Τα αστέρια της EuroLeague ψήφισαν τους κορυφαίους για το 2017
EUROKINISSI

"Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει", υποστηρίζει μία σοφή λαϊκή ρήση, της οποίας το νόημα ασπάζεται ο Κένι Γκάμπριελ. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ... έφτιαξε μία ομάδα με βάση τον Παναθηναϊκό Superfoods και η αλήθεια είναι πως δείχνει πολύ δυνατή, άρα δεν πρέπει κάποιος να τον κρίνει για τις επιλογές του. Ποιους επέλεξε ο 28χρονος άσος; Ιδού οι επιλογές του: Νικ Καλάθης, Ερικ ΜακΚόλουμ, Ουίλ Κλάιμπερν, Κρις Σίνγκλετον, Τζέιμς Γκιστ, Τσάβι Πασκουάλ(προπονητής).

Οι επιλογές του Κένι Γκάμπριελ: Νικ Καλάθης, Ερικ ΜακΚόλουμ, Ουίλ Κλάιμπερν, Κρις Σίνγκλετον, Τζέιμς Γκιστ, Τσάβι Πασκουάλ (προπονητής).

ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Τα αστέρια της EuroLeague ψήφισαν τους κορυφαίους για το 2017
EUROKINISSI

Το 2017 ήταν μία πολύ καλή χρονιά για τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος κατέκτησε για τρίτη φορά στην καριέρα του την EuroLeague. Ο 27χρονος γκαρντ της Φενέρμπαχτσε ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης και στους κορυφαίους συμπεριέλαβε φυσικά τον προπονητή του, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος στην "Dream Team" του Ελληνα γκαρντ έχει υπό τις οδηγίες τους τους Σέρχιο Γιουλ, Μίλος Τεόντοσιτς, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβις, Γιώργο Πρίντεζη κι Εκπε Ούντο.

Οι επιλογές του Κώστα Σλούκα: Σέρχιο Γιουλ, Μιλος Τεόντοσιτς, Μπόγκταν Μπογκντάνοβιτς, Γιώργος Πρίντεζης, Εκπε Ούντοχ, Ζέλικο Ομπράντοβιτς (προπονητής).

ΜΠΡΑΪΑΝΤ ΝΤΑΝΣΤΟΝ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ

Τα αστέρια της EuroLeague ψήφισαν τους κορυφαίους για το 2017
EUROKINISSI

Το 2017 δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελε η Αναντολού Εφές και ο Μπράιαντ Ντάνστον, ο οποίος, όμως, συμμετείχε στην ψηφοφορία μας. Ο 31χρονος Αμερικανός σέντερ δεν γινόταν να ξεχάσει τον άλλοτε συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό, Γιώργο Πρίντεζη και δίπλα του τοποθέτησε και τον Παούλιους Γιανκούνας της Ζάλγκιρις. Οι Νάντο Ντε Κολό, Λούκα Ντόντσιτς και Κόρι Χίγκινς συνθέτουν την περιφερειακή γραμμή της πεντάδας του, ενώ για καλύτερο προπονητή επέλεξε τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Οι επιλογές του Μπράιαντ Ντάνστον: Νάντο Ντε Κολό, Λούκα Ντόντσιτς, Κόρι Χίγκινς, Γιώργος Πρίντεζης, Παούλιους Γιανκούνας, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (προπονητής).

ΣΚΟΤΙ ΟΥΪΛΜΠΕΚΙΝ - ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ

Τα αστέρια της EuroLeague ψήφισαν τους κορυφαίους για το 2017
EUROKINISSI

Η Νταρουσάφακα την περσινή σεζόν συμμετείχε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην EuroLeague και ο Σκότι Ουίλμπεκιν μαζί με τον Μπραντ Ουοναμέικερ αποτέλεσαν το δίδυμο που στηρίχθηκε ο Ντέιβιντ Μπλατ. Ο Σκότι Ουίλμπεκιν μάλιστα συνεχίζει να αγωνίζεται και την φετινή σεζόν στην Νταρουσάφακα και με χαρά δέχθηκε να συμμετάσχει στο... γκάλοπ μας. Ο πρώην γκαρντ της ΑΕΚ έδωσε τα ¨κλειδιά" της οργάνωσης της ομάδας του στο παιδί θαύμα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, Λούκα Ντόντσιτς και δίπλα του τοποθέτησε τον Νάντο Ντε Κολό και τον Αλεξέι Σβεντ. Οι Γιώργος Πρίντεζης και Γιαν Βέσελι βρίσκονται στις θεσεις "4" και "5" αντίστοιχα, ενώ για προπονητή επέλεξε τον Πάμπλο Λάσο.

Οι επιλογές του Σκότι Ουίλμπεκιν: Λούκα Ντόνσιτς, Νάντο Ντε Κόλο, Αλεξέι Σβεντ, Γιώργος Πρίντεζης. Γιαν Βέσελι, Πάμπλο Λάσο (προπονητής).

ΓΚΟΚΣΕΝΙΝ ΚΟΚΣΑΛ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ

Τα αστέρια της EuroLeague ψήφισαν τους κορυφαίους για το 2017
EUROLEAGUE

Η Γαλατάσαραϊ ως τροπαιούχος του EuroCup συμμετείχε στην EuroLeague της περσινής σεζόν και ο Γκοκσενί Κοκσάλ εκπροσώπησε την ομάδα του στη ψηφοφορία μας. Ο 26χρονος Τούρκος γκαρντ... σταύρωσε τον Σέρχι Ροντρίγκεθ και τον Νάντο Ντε Κολό από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τον Λουίτζι Ντατόμε από την Φενέρμπαχτσε, τον Γιώργο Πρίντεζη από τον Ολυμπιακό, τον Κέβιν Σεραφέν από την Μπαρτσελόνα και επέλεξε για κορυφαίο τον Ζέλικο Ομπράντοιβτς της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Οι επιλογές του Γκοκσενίν Κοκσάλ: Σέρχιο Ροντρίγκεθ, Νάντο Ντε Κολό, Λουίτζι Ντατόμε, Γιώργος Πρίντεζης, Κέβιν Σεραφέν, Ζέλικο Ομπράντοβιτς (προπονητής).

ΚΑΪΛ ΧΑΙΝΣ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

Τα αστέρια της EuroLeague ψήφισαν τους κορυφαίους για το 2017
EUROKINISSI

Ο Κάιλς Χάινς απολαμβάνει την θητεία του στη Μόσχα, όπως αποδεικνύεται και από τις επιλογές του. Ο 31χρονος Αμερικανός σέντερ που από το 2013 φοράει την φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας έδωσε... ψήφο εμπιστοσύνης στον προπονητή του, Δημήτρη Ιτούδη, επέλεξε τους Μίλος Τεόντοσιτς και Νάντο Ντε Κολό στις θέσεις των γκαρντ, τον Ανταμ Χάνγκα στο "3" και τους Γιώργο Πρίντεζη κι Εκπε Ούντο για την φροντ λάιν της ομάδας του.

ΚΙΝΟ ΚΟΛΟΜ - ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ

Τα αστέρια της EuroLeague ψήφισαν τους κορυφαίους για το 2017

Η Ούνικς Καζάν την φετινή σεζόν επιχειρεί να επιστρέψει στην EuroLeague μέσω του EuroCup και της VTB League, αλλά την αγωνιστική περίοδο 2016-17 έδωσε το "παρών" στην κορυφαία διασυλλόγικ διοργάνωση. Ο Κίνο Κόλομ, ο οποίος παραμένει στην ομάδα του Κώστα Καϊμακόγλου και του Δημήτρη Πρίφτη, μπήκε στην διαδικασία που κίνησε το Sport24.gr και δεν έκρυψε την προτίμησή του στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Φενέρμπαχτσε. Ο Ισπανός γκαρντ επέλεξ τους Σέρχιο Γιουλ, Νάντο Ντε Κολό, Μπόγνταν Μπογκντάνοβιτς, Γιαν Βέσελι κι Εκπε Ούντο, ενώ για κορυφαίο κόουτς ψήφισε τον "Ζοτς".

Οι επιλογές του Κίνο Κόλομ: Σέρχιο Γιουλ, Νάντο Ντε Κολό, Μπόγκνταν Μπογντάνοβιτς, Γιαν Βέσελι, Εκπε Ούντο, Ζέλικο Ομπράντοβιτς (προπονητής).

ΠΕΤΕΡΙ ΚΟΠΟΝΕΝ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Τα αστέρια της EuroLeague ψήφισαν τους κορυφαίους για το 2017

Το 2017 ήταν μία δύσκολη για την Μπαρτσελόνα, αλλά το γεγονός αυτό δεν απέτρεψε τον Πέτερι Κόπονεν να... ανανεώσει το εκλογικό του βιβλιάριο. Ο Φινλανδός γκαρντ μάλιστα επέλεξε στους κορυφαίους δύο Ελληνες παίκτες, τον Νικ Καλάθη και τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ την πεντάδα του συμπληρώνουν οι Νάντο Ντε Κολό, Λουίτζι Ντατόμε και Γιαν Βέσελι. Ο Πέτερι Κόπονεν δεν πήγε κόντρα στο ρεύμα, καθώς επέλεξε για καλύτερο προπονητή τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Οι επιλογές του Πέτερι Κόπονεν: Νικ Καλάθης, Νάντο Ντε Κολό, Λουίτζι Ντατόμε, Γιώργος Πρίντεζης, Γιαν Βέσελι, Ζέλικο Ομπράντοβιτς (προπονητής).

ΓΙΟΧΑΝ ΒΟΪΤΜΑΝ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ

Τα αστέρια της EuroLeague ψήφισαν τους κορυφαίους για το 2017
EUROLEAGUE

Από την Καταλονία η ¨κάλπη" μας βρέθηκε στη Χώρα των Βάσκων και ο Γιόχαν Βόϊτμαν εκπροσώπησε την Μπασκόνια στις εκλογές. Ο Γερμανός σέντερ επέλεξε στο "1" τον Λούκα Ντόντσιτς, στο "2" τον Νάντο Ντε Κολό, στο "3" τον Ουίλ Κλάιμπερν, στο "4" τον συμπαίκτη του, Τορνίκε Σενγκέλια και στο "5" τον Γιαν Βέσελι, ενώ για κορυφαίο προπονητή του 2017 ψήφισε και αυτός τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Οι επιλογές του Γιόχαν Βόιτμαν: Λούκα Ντόντσιτς, Νάντο Κολό, Ουίλ Κλάιμπερν, Τορνίκε Σενγκέλια, Γιαν Βέσελι, Ζέλικο Ομπράντοβιτς (προπονητής).

ΕΡΙΚ ΓΚΡΙΝ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Τα αστέρια της EuroLeague ψήφισαν τους κορυφαίους για το 2017
EUROKINISSI

Ο Ερικ Γκριν επέστρεψε στην Ευρώπη την περσινή σεζόν για λογαριασμό του Ολυμπιακού και πλέον συνεχίζει την καριέρα του στη Βαλένθια, όντας το πρώτο... βιολί της. Ο Αμερικανός γκαρντ επέλεξε για πόιντ γκαρντ τον Λούκα Ντόντσιτς, τοποθέτησε δίπλα στον Σλοβένο τον Νάντο Ντε Κολό και τον Αλεξέι Σβεντ, δεν ξέχασε τον Γιώργο Πρίντεζη και ανέθεσε στον Γιαν Βέσελι τον ρόλο του... τερματοφύλακα. Ο Ερικ Γκριν δυσκολεύτηκε αρκετά στο να ξεχωρίσει τον καλύτερο προπονητή του, καθώς σκέφτηκε για αρκετή ώρα ποιων εκ των Γιάννη Σφαιρόπουλο, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και Ζέλικο Ομπράντοβιτς να επιλέξει, ενώ από το μυαλό του πέρασε και το όνομα του Γιώργου Μπαρτζώκα για την δουλειά που έχει κάνει στη Χίμκι. Τελικά, όταν διαβάσαμε το ψηφοδέλτιο του Ερικ Γκριν είδαμε πως είχε επιλέξει τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Οι επιλογές του Ερικ Γκριν: Λούκα Ντόντσιτς, Νάντο Ντε Κολό, Αλεξέι Σβεντ, Γιώργος Πρίντεζης, Γιαν Βέσελι, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (προπονητής).

ΓΚΙΟΡΓΚΙ ΣΕΡΜΑΝΤΙΝΙ - ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ

Τα αστέρια της EuroLeague ψήφισαν τους κορυφαίους για το 2017

Η Ουνικάχα Μάλαγα ύστερα από απουσία ενός έτους επέστρεψε στην EuroLeague την φετινή σεζόν, καθώς το 2016 κατέκτησε το EuroCup και ο γνώριμός μας από την θητεία του στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό, Γκιόργκι Σερμαντίνι πήρε μέρος στην ψηφοφορία μας. Ο Γεωργιανός σέντερ έχρισε οργανωτή της πεντάδας των ονείρων του τον Λούκα Ντόντσιτς, δίπλα του έβαλε τον συμπαίκτη του, Νεμάνια Νέντοβιτς και για σμολ φόργουορντ διάλεξε τον Λουίτζι Ντατόμε. Ο Γκιόργκι Σερμαντίνι στις θέσεις των ψηλών επέλεξε τους Τορνίκε Σενγκέλια και Γιαν Βέσελι, ενώ για κορυφαίο κόουτς ψήφισε τον "Ζοτς".

Οι επιλογές του Γκιόργκι Σερμαντίνι:Λούκα Ντόντσιτς, Νεμάνια Νέντοβιτς, Λουίτζι Ντατόμε, Τορνίκε Σενγκέλια, Γιαν Βέσελι, Ζέλικο Ομπράντοβιτς (προπονητής).

ΑΝΤΡΕΑ ΤΣΙΝΤΣΙΑΡΙΝΙ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ

Τα αστέρια της EuroLeague ψήφισαν τους κορυφαίους για το 2017
EUROKINISSI

Ο Αντρέα Τσιντσιαρίνι από την πλευρά της Αρμάνι Μιλάνο δημιούργησε μία πεντάδα σχεδόν για όλα τα γούστα, καθώς επέλεξε τους Νικ Καλάθη, Νάντο Ντε Κολό, Λούκα Ντόντσιτς, Λουίτζι Ντατόμε κι Εκπε Ούντο, ενώ πρόσθεσε κι αυτός ακόμα έναν σταυρό στον Ζέλικο Ομπράνοβιτς.

Οι επιλογές του Αντρέα Τσιτσιαρίνι: Νικ Καλάθης, Νάντο Ντε Κολό, Λούκα Ντόντσιτς, Λουίτζι Ντατόμε, Εκπε Ούντο, Ζέλικο Ομπράντοβιτς (προπονητής).

ΠΑΟΥΛΙΟΥΣ ΓΙΑΝΚΟΥΝΑΣ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ

Τα αστέρια της EuroLeague ψήφισαν τους κορυφαίους για το 2017

Ο Παούλιους Γιανκούνας αποτελεί μία από τις παλιοσειρές της EuroLeague και το 2017 είδε την Ζαλγκίρις να απογειώνεται υπό τις οδηγίες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο αρχηγός της πρωταθλήτριας Λιθουανίας, όμως, τήρησε το fair play και στις επιλογές του δεν συμπεριέλαβε μέλη της ομάδας του. Ο Παούλιους Γιανκούνας επέλεξε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς για καλύτερο προπονητή και ψήφισε τους Μπραντ Ουοναμέικερ, Νάντο Ντε Κολό, Ουίλ Κλάιμπερν, Γιώργος Πρίντεζης και Κάιλ Χάινς για τους κορυφαίους του 2017.

Οι επιλογές του Παούλιους Γιανκούνας: Μπραντ Ουοναμέικερ, Νάντο Ντε Κολό, Ουίλ Κλάιμπερν, Γιώργος Πρίντεζης, Κάιλ Χάινς, Ζέλικο Ομπράντοβιτς (προπονητής).

ΝΤΕΣΟΝ ΤΟΜΑΣ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Τα αστέρια της EuroLeague ψήφισαν τους κορυφαίους για το 2017

Ο ΝτεΣόν Τόμας την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στην EuroLeague με την Αναντολού Εφές, αλλά το καλοκαίρι μετακόμισε στο Τελ Αβίβ για λογαριασμό της Μακάμπι και ως παίκτης της "ομάδας του λαού" συμμετείχε στην ψηφοφορία μας. Ο Αμερικανός φόργουορντ για καλύτερο κόουτς του 2017 επέλεξε τον νυν προπονητή του, Νέβεν Σπάχια και στην κορυφαία πεντάδα συμπεριέλαβε τους Λούκα Ντόντσιτς, Αλεξέι Σβεντ, Λουίτζι Ντατόμε, Γιώργο Πρίντεζη και Κέβιν Σεραφέν.

Οι επιλογές του ΝτεΣόν Τόμας: Λούκα Ντόντσιτς, Αλεξέι Σβεντ, Λουίτζι Ντατόμε, Γιώργος Πρίντεζης, Κέβιν Σεραφέν, Προπονητής: Νέβεν Σπάχια(προπονητής).

ΤΖΕΪΜΣ ΦΕΛΝΤΕΪΝ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Τα αστέρια της EuroLeague ψήφισαν τους κορυφαίους για το 2017

Ο Τζέιμς Φελντέιν μετά την θητεία του στον Παναθηναϊκό Superfoods υπέγραψε στον Ερυθρό Αστέρα, τον οποίο εκπροσώπησε στην εκλογική μας διαδικασία. Ο Δομινικανός γκαρντ δεν ξέχασε τον τέως συμπαίκτη και καλό του φίλο, Νικ Καλάθη και τον συμπεριέλαβε στην καλύτερη πεντάδα μαζί με τους Νάντο Ντε Κολό, Λούκα Ντόντσιτς, Τορνίκε Σενγκέλια και Γιαν Βέσελι. Οσον αφορά τον προπονητή, ο Τζέιμς Φελντέιν έριξε ακόμα μία ψήφο στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Οι επιλογές του Τζέιμς Φελντέιν: Νικ Καλάθης, Νάντο Ντε Κολό, Λούκα Ντόντσιτς, Τορνίκε Σενγκέλια Γιαν Βέσελι, Ζέλικο Ομπράντοβιτς (προπονητής).

ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕ Ο "ΖΟΤΣ"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / FINAL / FENERBAHCE - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / FINAL / FENERBAHCE - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ξεκίινησε δυναμικά στην ψηφοφορία, αλλά η συνέχεια άνηκε στον πρωταθλητή Ευρώπης Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος με εννέα σταυρούς κέρδισε την εκλογική διαδικασία. Ο "Σάρας" συγκέντρωσε τρεις ψήφους ενώ από μία πήραν οι Τσάβι Πασκουάλ, Δημήτρης Ιτούδης, Πάμπλο Λάσο και Νέβεν Σπαχια.

Τα αποτελέσματα: Ομπράντοβιτς 9, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους 3, Τσάβι Πασκουάλ, Δημήτρης Ιτούδης και Ντέβεν Σπάχια 1.

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ

Τα αστέρια της EuroLeague ψήφισαν τους κορυφαίους για το 2017
EUROLEAGUE

Ο Λούκα Ντόντσιτς συγκέντρωσε πέντε ψήφους ως πόιντ γκαρντ, δύο ως σμολ φόργουορντ και μία ως σούτιγνγκ γκαρντ και κέρδισε τον Νικ Καλάθη - συγκέντρωσε 4 σταυρούς - στη μάχη του οργανωτή. Ο Νάντο Ντε Κολό με 11(SG) +1 ψήφους (PG) αναδείχθηκε κορυφαίος σούτινγκ γκαρντ, ενώ ο Λουίτζι Ντατόμε πήρε τέσσερις σταυρούς ως σμολ φόργουορντ κι έναν ως πάουερ φόργουορντ και αποτελεί το "3άρι" της καλύτερης πεντάδας για το 2017. Ο Γιωργος Πρίντεζης με 9 ψήφους δεν είχε αντίπαλο στη θέση "4" και στην εκλογική μας διαδικασία, ενώ ο Γιαν Βέσελι νίκησε στο νήμα τον Εκπε Ούντο. Ο Τσέχος συγκέντρωσε συνολικά επτά ψήφους και οι έξι εκ των συναθλητών του, τον επέλεξαν ως σέντερ. Ο Εκπ Ούντο από την πλευρά του πήρε 5 ψήφους παρά το γεγονός πως αγωνίστηκε στη Φενέρμπαχτσε το μισό 2017, ενώ το υπόλοιπο το πέρασε στις ΗΠΑ. Ο Νάντο Ντε Κολό συγκέντρωσε 12 ψήφους και είχε τις περισσότερους σταυρούς συνολικά, ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν στην δεύτερη θέση με 9 σταυρούς, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Λούκα Ντόντσιτς (8). Η Φενέρμπαχτσε πάντως είναι η ομάδα με τους περισσότερους εκπροσώπους στους κορυφαίους, καθώς ο Ζοτς ψηφίστηκε ως ο καλύτερος προπονητής, ενώ οι Λουίτζι Ντατόμε και Γιαν Βέσελι βρέθηκαν στην καλύτερη πεντάδα.

Η καλύτερη πεντάδα: 1. Ντόντσιτς (5 ψήφοι ως πόιντ γκαρντ, 1 ως σούτινγκ γκαρντ, 2 ως σμολ φόργουορντ), 2. Ντε Κολό (11 ψήφοι ως σούτινγκ γκαρντ και 1 ως πόιντ γκαρντ), Λουίτζι Ντατόμε (4 ψήφοι ως σμολ φόργουορντ και 1 ως πάουερ φόργουορντ ), Πρίντεζης (9 ψήφοι), Βέσελι (6 ψήφοι ως σέντερ και 1 ως πάουερ φόργουορντ).

Photo Credits: Εurokinissi, EuroLeague

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ