EUROLEAGUE

Συρίγος: "Πνευματική υπέρβαση ο Παναθηναϊκός, αδίκησε τον εαυτό του ο Ολυμπιακός"

Συρίγος: "Πνευματική υπέρβαση ο Παναθηναϊκός, αδίκησε τον εαυτό του ο Ολυμπιακός"
EUROKINISSI

Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στο Sport24 Radio 103.3 τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ζάλγκιρις και την ήττα του Ολυμπιακού από τη Μπάγερν, τονίζοντας ότι οι "πράσινοι" πήραν νίκη-χρυσάφι και οι "ερυθρόλευκοι" αδίκησαν τους εαυτούς τους.

Ο Παναθηναϊκός πήρε σπουδαία νίκη στο Κάουνας επί της Ζάλγκιρις και ο Ολυμπιακός γνώρισε μία ήττα που τον πόνεσε στο Μόναχο από τη Μπάγερν για την 9η αγωνιστική της EuroLeague. Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στο Sport24 Radio 103.3 τα αποτελέσματα των δύο "αιωνίων", τονίζοντας τι ήταν αυτό που έκρινε τα δύο παιχνίδια.

Ο Γιώργος Συρίγος είπε στο αρχικό του σχόλιο: " Να βάλουμε δύο γρήγορους τίτλους για τις δύο ομάδες. Αδίκησε τον εαυτό του ο Ολυμπιακός, υπέρβαση πνευματική σε όλα τα επίπεδα για τον Παναθηναϊκό και μία νίκη, έτσι όπως ήρθε, την στιγμή που ήρθε και με την ομάδα που ήρθε, το να πούμε ότι ήταν χρυσάφι σε όλα τα επίπεδα, ίσως και να μην φτάνει για να περιγράψουμε την κατάσταση".

Ακολούθως ο Γιώργος Συρίγος είπε για τον Παναθηναϊκό: " Ήταν φανερό ότι οι παίκτες, στην λογική που ισχύει 999 στις 1000 φορές και μετά από αλλαγή προπονητή συσπειρώθηκαν και αντιλήφθηκαν ότι ο επόμενος που θα φάει το κεφάλι του θα είναι οι ίδιοι. Η λογική της εγρήγορσης ήταν το πρώτο στοιχείο, αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Αν στεκόμασταν μόνο σε αυτό θα αδικούσαμε την προσπάθεια του Παναθηναϊκού.

Θα δώσω δύο στοιχεία πάνω σε αυτό: Το παιχνίδι το στρώνει και το βάζει σε μία σειρά το δεύτερο ροτέισον. Ενώ έχουμε έναν καταπληκτικό Νικ Καλάθη, που τιμωρεί την άμυνα πίσω από κάθε σκριν και ξέρει πότε να εκτελέσει και να πασάρει. Και μόνο ότι απέναντι σε αυτή την ομάδα έχει 12 ασίστ και 1 λάθος, μιλάμε για κάτι που ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Πόσο μάλλον αν βάλουμε στο μικροσκόπιο και την δυσκολία για 3-4 φάσεις, που μιλάμε για κράμα - συγχωρήστε με για την υπερβολή - Νας, Τζέισον Γουίλιαμς και Μάτζικ Τζόνσον.

Το πράγμα όμως στρώνει στο δεύτερο ροτέισον και εκεί φαίνεται ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει απλώς κουρδισμένο το μυαλό του, αλλά ήταν κάτι που είχε μέση αρχή και τέλος. Πάμε στην κορύφωση του πράγματος. Πείτε όποια υπερβολή θέλετε, κόντρα στη Ζάλγκιρις και η υπερβολή είναι εντός ορίων με αυτά που έκανε. Την ώρα λοιπόν που το δεύτερο ροτέισον έχει βάλει τα πράγματα σε μία σειρά, σκάει η απόλυτη αναποδιά: 5ο φάουλ ο Νικ. Εκεί είδαμε μία ομάδα έτοιμη πνευματικά να παίξει σκληρά, να βάλει το σώμα, αλλά πάνω από όλα να συνεργαστεί. Ο Παναθηναϊκός βάζει και τις βολές, παίρνει και τα ριμπάουντ και... Με συγχωρείτε, αλλά για να μιλήσω διαιτησία πρέπει να γίνουν χοντρά πράγματα. Και άλλωστε έχουμε συζητήσει πάρα πολλές φορές, γνωρίζετε ποια είναι η λογική μου.

Αυτό το σφύριγμα όμως, με το πόδι σηκωμένο και όχι απλώς σηκωμένο, αλλά αντικανονική εκτέλεση. Είναι δεδομένο ότι στο τέλος ο Γκριγκόνις σουτάρει για να πάρει το φάουλ. Δεν σουτάρει κανείς με το γόνατο σηκωμένο σε γωνία. Και όχι μόνο αυτό, αλλά δεν τον βρίσκει ο Τζόνσον, κάτι που φαίνεται και στο ριπλέι. Και σφυράει ο διαιτητής που είναι δίπλα καλάθι και φάουλ και πρέπει να πει είναι flopping... Δεν είναι ότι δεν κάνει το αυτονόητο ή έστω το ενδιάμεσο, δίνει το σφύριγμα που έχει ελπίδες η Ζάλγκιρις. Αν δεν πάει στην γραμμή, έχει τελειώσει το ματς. Και συμβαίνει αυτό με το οποίο δεν τελειώνει το ματς. Με συγχωρείτε λοιπόν, νομίζω ότι δικαιούμαι μία φορά ένα τέτοιο εξόφθαλμο σφύριγμα να το βγάζω μπροστά".

Για τον Ολυμπιακό: " Είναι καταπληκτικός για 31 λεπτά, ελέγχει απόλυτα το ρυθμό, βγάζει άσους από το μανίκι και εκεί το δεύτερο ροτέισον βάζει τα πράγματα σε μία σειρά, αλλά επιστρέψαμε σε αυτό που συζητάμε τόσο καιρό: Το κυρίαρχο γκαρντ να δώσει κατεύθυνση. Μόλις μετά το 30 η Μπάγερν πίεση και έγινε η γνωστή ομάδα που βγάζει ένταση και παίζει ομαδικά, το έλλειμμα αυτού του ενός, ολοκληρωμένου και κυρίαρχου πόιντ γκαρντ ήταν εμφανές και εκεί πήγε όλη αυτή η προσπάθεια στράφι.

Ο Μπάλντγουιν τα έκανε, αλλά ως σούτινγκ γκαρντ. Όταν χρειάστηκε να πάρει αποφάσεις ήταν διαφορετικά. Άλλο σκόρερ και άλλο αυτό".

Ακούστε ολόκληρο το σχόλιο του Γιώργου Συρίγου στο Sport24 Radio 103.3:

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ