EUROLEAGUE

Συρίγος: "Κρατάει την σκληράδα ο Παναθηναϊκός και τις ρεζέρβες ο Ολυμπιακός"

Συρίγος: "Κρατάει την σκληράδα ο Παναθηναϊκός και τις ρεζέρβες ο Ολυμπιακός"
EUROKINISSI

Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στο Sport24 Radio 103,3 τις νίκες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, τονίζοντας ότι για αμφότερους υπάρχουν πολλά θετικά, αλλά και λόγοι ανησυχίας.

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε της Μπάγερν με 89-72 και ο Παναθηναϊκός με 96-94 της Ζάλγκιρις, σε δύο παιχνίδια που οι δύο "αιώνιοι" έδειξαν πολλά θετικά, αλλά και αρκετά αρνητικά. Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στο Sport24 Radio 103,3 τις νίκες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, σχολιάζοντας τα θετικά και τα αρνητικά που προκύπτουν και για τους δύο.

Σχετικά με τον Παναθηναϊκό, ο Γιώργος Συρίγος τόνισε: "Κρατάμε την σκληράδα που έδειξε όταν στο πρώτο ημίχρονο τον έχει εγκλωβίσει ο Γιασικεβίτσιους με την τακτική του, σημαδεύοντας τα ατού του Παναθηναϊκού. Βρήκε τρόπο λοιπόν να το φέρει αυτό σε μία ευθεία, δεν βγάζει αντίδραση κατευθείαν, αλλά κλείνει την ψαλίδα από το -9 στο -3 και έχει και τον πλουραλισμό και τις λύσεις και το καθαρό μυαλό να επιβάλει την κυριαρχία του.

Από πλευρά αντίστασης, ο Παναθηναϊκός παίρνει πάρα πολλά θετικά. Αν προσθέσουμε ότι ο Ράις είναι ο Νο1 ρυθμιστικός παράγοντας, βγαίνοντας ακόμα πιο μπροστά. Δεύτερο σερί ματς βγαίνει μπροστά ο Παπαγιάννης και ο Παναθηναϊκός έχει έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.

Υπάρχει ένα αρνητικό που χτύπησε άσχημα στο μάτι. Από την στιγμή που καθάρισε το ματς στο 37, έχει κάνει τουλάχιστον έξι αχαρακτήριστες ανοησίες. Αυτό δείχνει μία κούραση, αλλά δεν γίνεται να το αποδώσουμε μόνο στην κούραση, όταν αυτό το φαινόμενο της κραυγαλέας ολιγωρίας συμβαίνει πάνω από πέντε φορές σε άμυνα και επίθεση. Αυτά όλα επιβεβαιώνουν ότι ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα με πολύ επιθετικό ταλέντο και πλουραλισμό και είναι καλύτερος από ποτέ εκεί. Υπάρχει όμως το θέμα ισορροπίας των γκαρντ - και ας μην φάνηκε με την Ζάλγκιρις - και το γεγονός ότι ο Πιτίνο καλείται να βρει ισορροπία για πράγματα που έπρεπε να έχουν λυθεί τον Σεπτέμβριο, δημιουργούν προβληματισμό".

Για τον Ολυμπιακό, ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε: " Πάρα πολύ θετικό ότι ενώ το παιχνίδι στραβώνει από την αρχή, απέναντι σε μία ιδιαίτερη ομάδα όπως η Μπάγερν, ο Ολυμπιακός - που δεν έχει λύσεις και βρίσκεται χωρίς δύο παίκτες σε θέσεις κλειδιά και ίσως τρεις - γυρίζει το παιχνίδι μετά από εκείνο το καταπληκτικό 14-0 σερί που δέχθηκε.

Σημασία έχει για τον Ολυμπιακό όμως ο τρόπος που έβαλε τη Μπάγερν από κάτω: Την έβαλε από κάτω με τις ρεζέρβες. Υπάρχει μία πεντάδα παικτών που ήρθε από τον πάγκο που επί της ουσίας έχει υπογράψει τη νίκη των "ερυθρολευκων". Ο Ρούμπιτ καταπληκτικός στον ρόλο του δεύτερου πενταριού, στην πιο ουσιαστική του εμφάνιση σε αυτό τον ρόλο. Ο Κόνιαρης από τον πάγκο, 10 πόντους, μετρημένος, σοβαρός και την άμυνά του. Ο Πολ χωρίς να κάνει μεγάλη εμφάνιση ήταν εκεί. Ο Ρότσεστι είχε μόλις 2 πόντους, αλλά και 12 ασίστ, οι 9 στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο Ολυμπιακός ήθελε έναν παίκτη να του δώσει ορθολογισμό. Άφησα για το τέλος τον Βεζένκοβ, που έκανε δεύτερο σερί σπουδαίο παιχνίδι.

Να μην είμαστε όμως υπερβολικοί και να μην ανοίγουμε σαμπάνιες. Καθαρός οργανωτής και ένας καλός back up ψηλός του λείπουν".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ