EUROLEAGUE

Συνέχισε την παράδοση η Ρεάλ

Συνέχισε την παράδοση η Ρεάλ

Απλά... δεν χάνει από τη Ζάλγκιρις η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία επικράτησε μέσα στο Κάουνας με 74-59 και έφτασε τις 15 νίκες στις τελευταίες 16 αναμετρήσεις των δύο ομάδων!

Η παράδοση καλά κρατεί μεταξύ της Ρεάλ και της Ζάλγκιρις. Ένα ξέσπασμα αποδείχθηκε αρκετό για τους Μαδριλένους στο Κάουνας, όπου επιβλήθηκαν της λιθουανικής ομάδας με 74-59 και παρέμειναν έτσι στη δεύτερη θέση της κατάταξης της EuroLeague με 13 νίκες σε 18 αγώνες. Αυτή ήταν η 8η συνεχόμενη νίκη της Ρεάλ στις αναμετρήσεις με τη Ζάλγκιρις, καθώς και η 15η στις τελευταίες 16 αναμετρήσεις μεταξύ δύο ομάδων με μεγάλο παρελθόν.

Από τις 11 Απριλίου 2014 έχει να νικήσει η Ζάλγκιρις τη Ρεάλ, η οποία είχε τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, έβαλε 11 τρίποντα, μοίρασε 25 ασίστ και έκανε 12 κλεψίματα, υποχρεώνοντας παράλληλα τους γηπεδούχους σε 17 λάθη . Στο ίδιο παιχνίδι ο Σέρχιο Γιουλ ξεπέρασε τον Μάρκους Μπράουν σε εύστοχα τρίποντα (327) και είναι πλέον 9ος στη σχετική λίστα της EuroLeague. Από τη Ζάλγκιρις ξεχώρισε ο Αουγκούστο Λίμα (13π.), ο οποίος ανήκει μάλιστα στη Ρεάλ και έχει σταλεί υπό μορφή δανεισμού στο Κάουνας!

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών μετά το τέλος της αναμέτρησης

Ο MVP

Ο Τρέι Τόμπκινς δεν έπαιξε πολύ (μόλις 15'50''), άφησε όμως το στίγμα του όσο βρέθηκε στο παρκέ. Ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν αυτός που άνοιξε τη ψαλίδα στο σκορ με τα τρία διαδοχικά τρίποντα που πέτυχε στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, όταν μετέτρεψε το 53-53 σε 53-62 μέσα σε ενάμισι λεπτό. Ο Τόμπκινς είχε συνολικά 12 πόντους με 12 πόντους, 4/6 τρίποντα, 0/3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο απολογισμός της Ζάλγκιρις στην τέταρτη περίοδο ήταν 6 πόντοι, 1/10 σουτ, 4/7 ελεύθερες βολές και 7 λάθη! Με τέτοια στατιστική, δεν είναι να απορεί κανείς πως ηττήθηκε η λιθουανική ομάδα...

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο τετράλεπτο μπλακ-άουτ που έπαθε η Ζάλγκιρις στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, όταν η Ρεάλ “έτρεξε” ένα σερί 14-0 και ξέφυγε με 67-53 στο 34', με τρία τρίποντα του Τρέι Τόμπκινς, άλλο ένα του Τζέισι Κάρολ και ένα κάρφωμα του Οθέλο Χάντερ. Η διαφορά όχι μόνο δεν έπεσε σε μονοψήφιο νούμερο από εκεί και πέρα, αλλά έφτασε ακόμα και τους 17 πόντους στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.

Συνέχισε την παράδοση η Ρεάλ

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Επί 30 λεπτά η Ζάλγκιρις κοιτούσε τη Ρεάλ στα μάτια, όπως έκανε άλλωστε και στον αντίστοιχο αγώνα του πρώτου γύρου μέσα στη Μαδρίτη (91-96). Μέχρι το 18' καμία ομάδα δεν προηγήθηκε με διαφορά μεγαλύτερη από τέσσερις πόντους, με τη Ρεάλ και τη Ζάλγκιρις να είναι ισόπαλες τέσσερις φορές και να ανταλλάσσουν το προβάδισμα άλλες επτά. Με άλλα λόγια, πραγματικό ντέρμπι έβλεπαν οι 12.896 θεατές στη Ζαλγκίριο Αρίνα. Μάλιστα, ούτε το 10-0 με το οποίο έκλεισε το πρώτο ημίχρονο η Ρεάλ, στάθηκε ικανή να πτοήσει τους γηπεδούχους.

Η ισπανική ομάδα πήγε στα αποδυτήρια με διαφορά οκτώ πόντων αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο η Ζάλγκιρις κράτησε τη Ρεάλ στους 12, κατόρθωσε να προηγηθεί στο 27' (49-48) και να κλείσει την τρίτη περίοδο ισόπαλη στο σκορ (53-53). Όσοι περίμεναν ένα συγκλονιστικό φινάλε, υπολόγιζαν χωρίς τον Τρέι Τόμπκινς. Ο Αμερικανός φόργουορντ έβαλε μέσα σε ενάμισι λεπτό τρία “κολλητά” τρίποντα και αίφνης η Ρεάλ απέκτησε τη μεγαλύτερη της διαφορά στο παιχνίδι (53-62), την οποία επέκτεινε ακόμα περισσότερο λίγο αργότερα (53-67 στο 34'), με το συνολικό σερί να φτάνει το 0-14!

Μέσα σε τέσσερα λεπτά όλα τελείωσαν στο Κάουνας. Η Ρεάλ κράτησε τη Ζάλγκιρις στους έξι πόντους στην 4η περίοδο και αυτό ήταν φυσικά το στοιχείο που έκανε τη διαφορά σε όλο το παιχνίδι. Από το στιγμή που η ομάδα του Πάμπλο Λάσο ξέφυγε με περισσότερους από 10 πόντους στο σκορ, η διαφορά δεν έπεσε ξανά σε μονοψήφιο νούμερο. Ίσα ίσα που ανέβηκε ακόμα και μέχρι τους 17 στο 39' (57-74), ρίχνοντας τους τίτλους τέλους σε μία βραδιά που έμοιαζε δύσκολη αλλά εξελίχθηκε σε περίπατο μέσα σε λίγα λεπτά για τους φιλοξενούμενους...

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 33-41, 53-53, 59-74

Το αναλυτικό στατιστικό της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ