EUROLEAGUE

Σβεντ: "Ένας παίκτης μπορεί να κερδίσει ένα ματς, αλλά όχι ένα τουρνουά"

Σβεντ: "Ένας παίκτης μπορεί να κερδίσει ένα ματς, αλλά όχι ένα τουρνουά"
BC KHIMKI MOSCOW REGION TWITTER

Λίγο πριν από τη μάχη με τον Ολυμπιακό (26/10, 21:15, Live Blog από το Sport24.gr), ο Αλεξέι Σβεντ τόνισε πως η Χίμκι μπορεί να πετύχει τους στόχους της αν συνεχίσει να παίζει ομαδικά και να έχει καλό κλίμα εντός κι εκτός παρκέ.

Η Χίμκι έχει κάνει το 3/3 στη EuroLeague κι έρχεται στο ΣΕΦ να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό (26/10, 21:15, Live Blog από το Sport24.gr). Ο Αλεξέι Σβεντ, παραδέχτηκε πως "κλειδί" είναι να υπάρχουν καλές σχέσεις μεταξύ των παικτών κι εκτός παρκέ. Όχι αποκλειστικά μέσο στο γήπεδο. Τι είπε για τον ρόλο του ηγέτη που έχει.

" Είναι πολύ σημαντικό να μην είσαι απλά ένας καλός παίκτης, αλλά παράλληλα να είσαι καλός κι εκτός παρκέ. Αν θέλεις να κερδίσεις, πρέπει όλοι να είναι ενωμένοι και να διασκεδάσουν έξω από το γήπεδο. Επομένως, είναι σημαντικό. Κάνω αστεία και μιλάω με τα παιδιά. Προσπαθώ να βοηθήσω τα παιδιά που ήρθαν για πρώτη φορά στην Ευρώπη, αλλά και αυτούς που παίζουν για πρώτη φορά στη Ρωσία. Μου αρέσει να διασκεδάζω με τους οπαδούς επίσης. Να παίζω με τα παιδιά και με τον κόσμο", τόνισε ο ηγέτης της Χίμκι.

Ο Αλεξέι Σβεντ συμπλήρωσε: " Νιώθω καλά αγωνιστικά, επειδή τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίζονται ως ηγέτης. Αλλά θέλω να πως απλά είμαι ένας από ταος παίκτες της ομάδας. Έχουμε πολλούς καλούς παίκτες. Ειδικά φέτος. Παιδιά που ήρθαν από το NBA, την Κίνα και δυνατές ομάδες της Ευρώπης. Έχουμε σπουδαία ομάδα. Ένας παίκτης μπορεί να κερδίσει ένα ματς. Αλλά δεν μπορεί να πάρει ένα τουρνουά. Επομένως, πρέπει να μείνουμε όλοι μαζί. Τη μία μέρα σκοράρει ο ένας την άλλη ο άλλος. Εμείς, πρέπει να παίζουμε ομαδικά".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ