EUROLEAGUE

Σύνδεσμος προπονητών EuroLeague: "Η βία δεν συνάδει με τις αξίες μας"

EUROLEAGUE / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σύνδεσμος προπονητών της EuroLeague εξέδωσε ανακοίνωση για την επίθεση που δέχθηκε το ταξί που μετέφερε τους διαιτητές του αγώνα Παναθηναϊκος - Μπαρτσελόνα, καταδικάζοντας κάθε μορφή βίας.

Ο Σύνδεσμος προπονητών της EuroLeague πήρε και αυτός θέση για την επίθεση που έγινε στο ταξί που μετέφερε τους διαιτητές του αγώνα Παναθηναϊκος - Μπαρτσελόνα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο Λουίτζι Λαμόνικα, καταδικάζοντας καθε μορφή βίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

" Μετά τις κινήσεις που έγιναν εναντίον των διαιτητών της EuroLeague, ο Σύνδεσμος Προπονητών της EuroLeague ανακοινώνει ότι καταδικάζει κάθε μορφή βίας και επαναλαμβάνει ότι οι προπονητές πάντα θα σέβονται και θα υπερασπίζονται τον ρόλο των διαιτητών στο μπάσκετ. Υπερασπιζομαστε την ακεραιότητα και γνωρίζουμε ότι την αδιαμφισβήτητη σημασία τους ως φύλακες του ευ αγωνίζεσθαι. Χωρίς τους διαιτητές δεν θα υπήρχε ούτε το παιχνίδι, ούτε οι προπονητές και οι παίκτες, ενώ οι φίλαθλοι δεν θα μπορούσαν να απολαύσουν την ομορφιά της EuroLeague. Καταδικάζομε την πράξη, αλλά και κάθε μορφή βίας εναντίον των διαιτητών ή οποιουδήποτε μέλους της EuroLegue.

O Γενικος Διευθυντής, Γκόραν Σάσιτ, δηλώνει 'Θέλω να γίνει ξεκάθαρο από την αρχή ότι αυτή ήταν μία εγκληματική πράξη και ελπίζουμε όλοι εμπλεκόμενοι να κινηθούν όπως πρέπει. Ο Σύνδεσμος Προπονητών της EuroLeague διαισθάνεται το καθήκον που έχει στις επόμενες γενιές και δεσμεύεται να προστατέψει τις αξίες του αθλήματος, οι οποίες είναι ο σεβασμός, η αλληλεγγύη και η ακεραιότητα. Δίνουμε αυτές τις αρχές στις οικογένειές μας και τους παίκτες μας και περιμένουμε από κάθε φίλαθλο να ακολουθήσει, προκειμένου να γίνει παράδειγμα για τα παιδιά του. Είμαστε όλη μία ομάδα στην ίδια οικογένεια της EuroLeague'.

O Σιμόνε Πιανιτζιάνι δήλωσε: 'Εμείς ως προπονητές κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να δημιουργήσουμε μία καλύτερη ατμόσφαιρα και ένα καθαρό περιβάλλον εντός και εκτός γηπέδου για τους παίκτες, τους διαιτητές και τους προπονητές. Θέλουμε να δημιουργήσουμε το καλύτερο δυνατό μπασκετικό θέαμα, το οποίο σίγουρα έχουμε στην EuroLeague και τα κάνουμε ολα αυτά για τους φιλάθλους μας. Δεν πιστεύουμε οτι η βία συνάδει δίπλα σε αυτές τις αξίες που θέλουμε να μεταδώσουμε".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ