EUROLEAGUE

Στο Top 16 ο Ερυθρός Αστέρας, μαζί με τον Παναθηναϊκό

Στο Top 16 ο Ερυθρός Αστέρας, μαζί με τον Παναθηναϊκό

Ο Ερυθρός Αστέρας πήρε το εισιτήριο για το Top 16 της Euroleague, μετά την εντός έδρας νίκη επί της Μπάγερν Μονάχου (85-76). Αντίπαλος του Παναθηναϊκού η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς.

Ο "τελικός πρόκρισης" της Hala Pionir κατέληξε στην πλευρά του Ερυθρού Αστέρα. Οι "ερυθρόλευκοι" επιβλήθηκαν εντός έδρας της Μπάγερν Μονάχου και προκρίθηκαν στο Τοπ 16 της Euroleague, εκεί όπου τους περιμένει ο Παναθηναϊκός, αλλά κι η Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Το παιχνίδι ήταν θρίλερ από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, με τους Βαυαρούς να επιστρέφουν από το -11 του πρώτου δεκαλέπτου, αλλά να καταρρέουν στο τέταρτο δεκάλεπτο, οπότε και ήρθαν τα πάνω κάτω στον αγώνα. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Κουίνσι Μίλερ (21π., 10ριμπ.), με τον Μάικ Τσίρμπερς (17π., 9ριμπ.) να ακολουθεί. Νέα απίστευτη επίδοση από τον Στέφαν Γιόβιτς, που μοίρασε 13 ασίστ.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Οι δηλώσεις του ματς

Ο αγώνας

Η δύναμη της έδρας αποδείχθηκε καταλυτική στο πρώτο δεκάλεπτο, αφού οι παίκτες της Μπάγερν Μονάχου προσπαθούσαν να διαχειριστούν την ατμόσφαιρα που συνάντησαν στην Hala Pionir. Γι αυτό βρέθηκαν από νωρίς στο -11 (31-20), με τον Κουίνσι Μίλερ να κάνει τη διαφορά, την ώρα που ο Ντούσκο Σαβάνοβιτς ήταν ο μοναδικός που πάλευε για να κρατήσει κοντά στο σκορ τη βαυαρική ομάδα.

Η φθορά των φάουλ αποτέλεσε μεγάλο πρόβλημα για τους φιλοξενούμενους από τη στιγμή που οι παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς ήταν εύστοχοι στις βολές (9/11), αλλά όσο οι δύο ομάδες δεν έβρισκαν τον στόχο από τα 6μ75 (5/14 οι γηπεδούχοι, 5/13 οι φιλοξενούμενοι) ήταν αδύνατο για κάποιον εκ των δύο να επιβάλει πλήρως τον ρυθμό του. Εν τούτοις, οι παίκτες του Σβέτισλαβ Πέσιτς βελτίωσαν την απόδοσή τους στο πίσω μέρος του παρκέ, για να μειώσουν τη διαφορά στους τέσσερις (44-40). Παρεμπιπτόντως, ο Ντούσκο Σαβάνοβιτς συνέχισε να κάνει καλά τη δουλειά του, για να αποτελεί τη λύση σε κάθε πρόβλημα της ομάδας του.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, η άμυνα της Μπάγερν Μονάχου συνέχισε να είναι αυτή που έπρεπε για να αλλάξει χέρια το προβάδισμα. Αυτή τη φορά, ο Ντιόν Τόμσον ήταν ο παίκτης που έκανε το βήμα μπροστά και μαζί με τον Κέι Σι Ρίβερς συνετέλεσαν στο +9 (56-65) της γερμανικής ομάδας στο 30ο λεπτό. Η ψυχολογία είχε αλλάξει πλευρά, η αυτοπεποίθηση των φιλοξενούμενων βρισκόταν στα ύψη κι όλα έδειχναν πως η νίκη θα καταλήξει στα χέρια της ομάδας του Σβέτισλαβ Πέσιτς.

Οι Βαυαροί είχαν υπολογίσει όμως χωρίς τον Μάρκο Γκούντουριτς, ο οποίος προστέθηκε στην επιθετική εξίσωση των "ερυθρολεύκων", για να προκύψει η αντεπίθεση διαρκείας. Ο Ερυθρός Αστέρας έκανε πλέον ό,τι ήθελε στο παρκέ, μειώνοντας σταδιακά το σκορ. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά με νέο κρεσέντο του Κουίνσι Μίλερ πήρε το προβάδισμα (74-73), περίπου τέσσερα λεπτά πριν το τέλος. Αυτό ήταν, από εκεί κι έπειτα οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσουν, οι "ερυθρόλευκοι" κρατούσαν με ασφάλεια το πάνω χέρι στο σκορ και, εν τέλει, πήραν τη νίκη (85-76), που τους έφερε στο Top 16 και τον όμιλο του Παναθηναϊκού. Στην αντίπερα όχθη, οι ηττημένοι θα συμβιβαστούν με την παρουσία στο Eurocup.

Τα δεκάλεπτα: 31-20, 44-40, 56-65, 85-76.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ