EUROLEAGUE

Σπουδαίος Σλούκας στο "διπλό" της Φενέρ στο Μιλάνο

Σπουδαίος Σλούκας στο "διπλό" της Φενέρ στο Μιλάνο

Η Φενέρμπαχτσε με κορυφαίο τον Κώστα Σλούκα και εξαιρετικό αμυντικό πρόσωπο στο τέταρτο δεκάλεπτο (21-9) απέδρασε με τη νίκη από το Μιλάνο (79-70), βρίσκοντας τον παλιό καλό εαυτό της.

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδειξε να αφήνει πίσω της την κακή αγωνιστική παρένθεση των τελευταίων εβδομάδων παίρνοντας μια πολύτιμη εκτός έδρας νίκη απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο με 79-70. Για τρία δεκάλεπτα οι Τούρκοι είχαν το πάνω χέρι και όπως αποδείχτηκε η αντεπίθεση των Ιταλών στην τρίτη περίοδο (27-14 το επιμέρους σκορ) δεν ήταν αρκετή για να τους επιτρέψει να σώσουν την κατάσταση. Αντίθετα η Φενέρ έβαλε τα πράγματα στη θέση τους στο τέταρτο δεκάλεπτο, βασιζόμενη στην εξαιρετική της άμυνα.

Από τους νικητές ξεχώρισαν ακόμη οι Νίκολα Κάλινιτς (13 πόντοι), Μπόμπι Ντίξον (ξύπνησε στο δεύτερο ημίχρονο) με 14 πόντους και ο Έκπε Ούντο με 11 και 6 ριμπάουντ. Από τους γηπεδούχους διακρίθηκαν οι Σάντερς (17π) και ΜακΛιν (15 πόντοι, 8 ριμπάουντ).

Για τον Κώστα Σλούκα και την παρέα του αυτή ήταν η 6η νίκη σε 9 παιχνίδια (δεύτερη συνεχόμενη και τρίτη εκτός έδρας), ενώ για τους Μιλανέζους το ρεκόρ πλέον διαμορφώνεται σε 4-5.

Αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα

O MVP

Ποιος άλλος; Ο Κώστας Σλούκας! Ο διεθνής γκαρντ είχε 16 πόντους (2/3 βολές, 5/7 δίποντα, 2/4 τρίποντα), 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ και ένα μόλις λάθος σε 35 λεπτά συμμετοχής. Ξεκίνησε ζεστός και συνέχισε έχοντας σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Δεν είναι τυχαίο ότι αγωνίστηκε για τόσο μεγάλο διάστημα, μπαινοβγαίνοντας στο φινάλε για να αποφύγει το 5ο φάουλ που μπορεί να αποδεικνυόταν καθοριστικό.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στην τέταρτη περίοδο, το διάστημα που οι Τούρκοι παρέδωσαν αμυντικό σεμινάριο. Σ' αυτά τα δέκα λεπτά δέχτηκαν μόλις 7 πόντους. Κάπως έτσι κατάφεραν να μετατρέψουν το -5 σε μια νίκη με 9 πόντους διαφορά.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Δεν είναι ένα νούμερο, αλλά μια ολόκληρη στατιστική γραμμή. Αυτή του Αλεσάντρο Τζεντίλε. Ο σούπερ-σταρ του Μιλάνο έμεινε στους 5 πόντους έχοντας 2/7 σουτ και 3 λάθη.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Αν μια ομάδα κατάφερε να πάρει από νωρίς το πάνω χέρι αυτή ήταν η Φενέρμπαχτσε. Και το κατάφερε χάρις στον Κώστα Σλούκα, που πήρε από νωρίς την μπαγκέτα και οδήγησε τους συμπαίκτες του σε μια διψήφια διαφορά πόντων (17-7). Με τον διεθνή Έλληνα σε μεγάλα κέφια και χάρις στο "ζεστό" του ξεκίνημα (8 πόντοι και 2 ασίστ στο δεκάλεπτο), οι Τούρκοι προηγήθηκαν με 21-17. Η διαφορά, μάλιστα, θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη αν δεν είχε βάλει στην εκπνοή ένα δύσκολο και μακρινό τρίποντο ο Ρακίμ Σάντερς.

Οι Ιταλοί με τα πολλά λάθη (12 στο ημίχρονο) και τον Τζεντίλε εκτός ρυθμού κατάφεραν να δείξουν τα δόντια τους χάρις στους Σάντερς-Σιμόν, αλλά δεν μπόρεσαν να γίνουν περισσότερο απειλητικοί. Ο Κάλινιτς απέκρουσε την αντεπίθεση των φιλοξενούμενων και φορώντας τον μανδύα του πρωταγωνιστή, μετέτρεψε αρκετές από τις καλές άμυνες της Φενέρ σε πόντους στον αιφνιδιασμό. Και αυτή ήταν η συνταγή της επιτυχίας για την ομάδα του Ομπράντοβιτς που πήγε στα αποδυτήρια με τη διαφορά στους 8 πόντους, με τον Ντατόμε να κάνει το 44-36 εξαργυρώνοντας με μια βολή την τεχνική ποινή που δέχτηκε για διαμαρτυρία ο Μάτσβαν.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην. Το Μιλάνο χάρις στο δίδυμο Σάντερς-ΜακΛιν κέρδισε τη μάχη της ρακέτας, χτύπησε κοντά στο καλάθι και όχι μόνο έκλεισε τη διαφορά, αλλά πέρασε και μπροστά. Μάλιστα το +5 του 30' (63-58) ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά ως τότε που κράτησαν στα χέρια τους οι Μιλανέζοι. Η Φενέρ από την άλλη έχασε τον ρυθμό της και παρότι ανανέωνε επιθέσεις χάρις στους Βέσελι-Ούντο, δεν μπόρεσε να προσπελάσει την αντίπαλη άμυνα.

Αυτό το αλλοπρόσαλλο παιχνίδι ολοκληρώθηκε με ένα εντελώς διαφορετικό δεκάλεπτο, το οποίο ανήκε ολοκληρωτικά στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Με γρανιτένια άμυνα, τον Ντίξον να δίνει το σύνθημα με δύο συνεχόμενα προσωπικά καλάθια και τον Σλούκα να ολοκληρώνει την εξαιρετική του εμφάνιση με κρίσιμες βολές στο φινάλε, η Φενέρ απέδρασε από το Μιλάνο, πανηγυρίζοντας τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της (79-70). Έδειξε έτσι ότι ξεπέρασε την "κοιλιά" του 0-3 και κάλυψε λίγο από το χαμένο έδαφος.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 17-21, 34-46, 63-58, 70-79

Αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ