EUROLEAGUE

Σμιθ κι επιτέλους νίκη για Μακάμπι

Σμιθ κι επιτέλους νίκη για Μακάμπι

Για ένα δεκάλεπτο άντεξε η Σάσαρι μέσα στο Ισραήλ, καθώς η Μακάμπι στο δεύτερο ημίχρονο "πάτησε" γκάζι κι έφτασε στη νίκη με το ευρύ 79-63.

Ήταν θέμα απόφασης και η Μακάμπι δεν μπορούσε να μείνει άλλο χωρίς νίκη. Οι Ισραηλινοί με ένα ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση της Σάσαρι κερδίζοντας με 79-63. Για να έρθει αυτό το πρώτο θετικό αποτέλεσμα χρειάστηκε μία εξαιρετική εμφάνιση από τον Ντέβιν Σμίθ, ο οποίος με τους 22 πόντους που πέτυχε έδειξε ότι επέστρεψε και πάλι στην ηγετική θέση που είχε στο ρόστερ των Ισραηλινών. Ο αγώνας είχε κι ελληνική παρουσία, καθώς πρώτος διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Χρίστος Χριστοδούλου.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας

Με την Μακάμπι να κάνει από νωρίς 3 γρήγορα λάθη η Σάσαρι δεν έχασε την ευκαιρία και με προσωπικές πρωτοβουλίες των Βάρναντο και Χάινς κατάφερε να πάρει τα ηνία στο σκορ (στο 4'). Την ώρα που οι Ισραηλινοί δεν έβρισκαν σκορ ήρθε ο Ντέβιν Σμιθ με δύο τρίποντα για να δώσει λύσεις και ώθηση στους συμπαίκτες του προκειμένου να μειώσουν σε 11-13 (7'). Οι παίκτες του Γκούντες κατάφεραν εν τέλει να κλείσουν το δεκάλεπτο όντας σε απόσταση αναπνοής (15-17 στο 10').

Ο Γιόγεβ Οχαγιόν πήρε... την ασίστ από τον Σμιθ και με δικούς του πόντους κατάφερε να ηγηθεί ενός επιμέρους 14-5 (29-22 στο 16'), το οποίο βοήθησε τους Ισραηλινούς να πάρουν τα... πάνω τους ψυχολογικά και να κόψουν την φόρα της Σάσαρι. Ο ρυθμός του αγώνα είχε αλλάξει υπέρ των γηπεδούχων κι έτσι η διαφορά δεν άργησε να φτάσει ακόμα και στο +8 (32-24 στο 17'). Η Ιταλική απάντηση δεν άργησε να έρθει και με τρίποντα των Λόγκαν, Εγιένγκα οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 32-31 βάζοντας τέλος στα ισραηλινά "όνειρα" για μία εύκολη επικράτηση. Το παιχνίδι είχε εξελιχθεί σε μία προσωπική κόντρα μεταξύ του Ντέβιν Σμιθ και του Κριστιάν Εγιενγκά με τον πρώτο να βγαίνει... οριακά κερδισμένος στο πρώτο ημίχρονο (35-33 στο 20').

Αν το πρώτο ημίχρονο είχε έντονο χρώμα από Ιταλία δεν συνέβη το ίδιο και στο δεύτερο. Η Μακάμπι πάτησε γκάζι και κερδίζοντας κατά κράτος τη μάχη των αιθέρων στα ριμπάουντ μπόρεσε να τρέξει ένα επιμέρους 22-14 στο τρίτο δεκάλεπτο ξεφεύγοντας με διψήφια διαφορά (57-47 στο 30'). Τα πάντα πλέον είχαν γίνει πιο εύκολα για τους Ισραηλινούς που τελικά χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα έφτασαν στη νίκη με 79-63.

Τα δεκάλεπτα: 15-17, 35-33, 57-47, 79-63.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ