EUROLEAGUE

"Σίφουνας" η Μπαρτσελόνα στην Πολωνία

"Σίφουνας" η Μπαρτσελόνα στην Πολωνία

Η Μπαρτσελόνα έδωσε ρεσιτάλ πίσω από τα 6μ75, επικρατώντας με χαρακτηριστική άνεση της Ζιελόνα Γκόρα (93-64). Φουλ για πρωτιά οι "μπλαουγκράνα", που την ερχόμενη εβδομάδα δοκιμάζονται στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό.

Η Μπαρτσελόνα ήταν το φαβορί στην αναμέτρηση με τη Ζιελόνα Γκόρα, κι αυτό φρόντισε να καταδείξει με την παρουσία της στο παρκέ. Οι "μπλαουγκράνα" πέρασαν σαν σίφουνας από την Πολωνία, κερδίζοντας με 93-64, για να διατηρηθούν σε θέση ισχύος όσον αφορά την πρώτη θέση στον γ' όμιλο. Από πολύ νωρίς έβαλαν τις βάσεις της επικράτησής τους, μην επιτρέποντας στην ομάδα του Σάσο Φιλιπόφσκι να ελπίζει σε νίκη.

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος αγωνίστηκε για 21'46'' έχοντας 1/1 δίποντα, 3/3 τρίποντα και 4/4 βολές. Από την πλευρά του, οΣτράτος Περπέρογλου βρέθηκε στο παρκέ για 15'01'' μετρώντας 3 πόντους με 0/1 δίποντα και 1/1 τρίποντα.

Όσο για το σημείο που έκανε τη διαφορά; Η ευστοχία της Μπαρτσελόνα από την περιφέρεια, όπου οι παίκτες της είχαν 17/26 τρίποντα (!), ήτοι ποσοστό που έφτασε στο 65%, την ώρα που που οι Πολωνοί σούταραν με το απογοητευτικό 17% (3/17).

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Οι δηλώσεις του ματς

Ο αγώνας

Το θεωρητικό φαβορί του αγώνα της Μπαρτσελόνα με τη Ζιελόνα Γκόρα μετατράπηκε σε... ουσιαστικό επί του παρκέ. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ πέρασε ένα μάλλον ξεκούραστο βράδυ στην Πολωνία, αφού ουδέποτε απειλήθηκε ιδιαίτερα από τους "πράσινους", που παραμένουν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με μόλις μία νίκη -αυτή επί του Παναθηναϊκού. Βλέπετε, οι "μπλαουγκράνα" είχαν εντυπωσιακά ποσοστά πίσω από τα 6μ75, ήδη από το πρώτο ημίχρονο (8/12), απαγορεύοντας στους γηπεδούχους κάθε ελπίδα επικράτησης.

Ειδικά από τη στιγμή που ο Τσάβι Πασκουάλ είχε περισσότερους από έναν παίκτες για να κάνουν τη δουλειά από την περιφέρεια. Οι Κάρλος Αρόγιο, Άλεξ Αμπρίνες και Τζάστιν Ντόλμαν αποτέλεσαν την αιχμή του καταλανικού δόρατος, για να αποτελέσουν τον βασικότερο λόγο του +9 (35-44) της ανάπαυλας. Μία διαφορά που πάντως "εκτοξεύθηκε" με συνοπτικές διαδικασίες στο τρίτο δεκάλεπτο, αφού τα τρίποντα συνέχισαν να βρίσκουν τον στόχο.

Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα είχα 5/6 (!) στην τρίτη περίοδο, βελτίωσαν αισθητά την απόδοσή τους στο πίσω μέρος του παρκέ και κάπως έτσι έφτασαν στο +19 (50-69) του 30ου λεπτού, για να βάλουν τέλος στις όποιες ελπίδες της Ζιελόνα Γκόρα για την έκπληξη. Έτσι, το μόνο που έμενε ήταν να μάθουμε την τελική διαφορά της επικράτησης των "μπλαουγκράνα", με τη διαφορά να φτάνει εν τέλει μέχρι το +29 (64-93). Για να μετατραπεί σε περίπατο βέβαια το παιχνίδι χρειάστηκε η εντυπωσιακή εμφάνιση του Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος είχε 15 πόντους με 1/1 δίποντα, 3/3 τρίποντα και 4/4 βολές σε 21'46'' συμμετοχής.

Τα δεκάλεπτα: 18-24, 35-44, 50-69, 64-93.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ