EUROLEAGUE

Σι Τζέι Γουάλας: Από την EuroLeague στην Goldman Sachs

Dallas Mavericks' Darren Collison, right, drives for the ball against FC Barcelona's C.J. Wallace, left, during an exhibition basketball game in Barcelona, Spain, Tuesday, Oct. 9, 2012. (AP Photo/Manu Fernandez)
Dallas Mavericks' Darren Collison, right, drives for the ball against FC Barcelona's C.J. Wallace, left, during an exhibition basketball game in Barcelona, Spain, Tuesday, Oct. 9, 2012. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Ο Σι Τζέι Γουάλας κρέμασε τα παπούτσια του πριν από τέσσερα χρόνια κι αποφάσισε να αφήσει οριστικά τα παρκέ, εστιάζοντας στον τομέα των επενδύσεων, όπου εργάζεται εδώ και μία διετία.

Στις αρχές της περασμένης δεκαετίας, ο Σι Τζέι Γουάλας άφηνε το στίγμα του στα ευρωπαϊκά παρκέ με τη φανέλα της Μπενετόν και της Γκραν Κανάρια, με αποτέλεσμα να έρθει η μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα του Τσάβι Πασκουάλ.

Ο ύψους 2μ06 φόργουορντ αγωνίστηκε από το 2011 έως το 2013 στους μπλαουγκράνα, για να ακολουθήσουν η Αρμάνι Μιλάνο (2013/14), η Σαλόν (2014) και η Λε Μαν (2015) στην Ευρώπη, πριν γράψει τον επίλογο στο Πουέρτο Ρίκο με τα χρώματα των Καπιτάνες ντε Αρεσίμπο. Από το 2016 κι έπειτα, τα μπασκετικά χνάρια του χάθηκαν, αφού αποφάσισε πως έφτασε η ώρα για να αφήσει οριστικά πίσω τα παρκέ για να ασχοληθεί με το κομμάτι των επενδύσεων.

Επέστρεψε στα θρανία για να σπουδάσει στο NYU, όπου έκανε το Master του, και εν συνεχεία έπιασε δουλειά στη Goldman Sachs, στον τομέα της διαχείρισης επενδύσεων.

Για την ιστορία, στη διάρκεια της καριέρας του κατέκτησε το Super Copa Endesa (2011), τη Liga Endesa (2013) και το Copa del Rey (2012), ενώ τελευταίος χρονικά τίτλος ήταν αυτός με τη φανέλα της Αρμάνι Μιλάνο (2014) στη Lega Basket. Αγωνίστηκε σε 76 παιχνίδια της EuroLeague, έχοντας 4 πόντους και 3.3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

AP Photo/Manu Fernandez

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ