EUROLEAGUE

Σάρωσε στα ριμπάουντ η Γαλατά και έσπασε την κατάρα με Μπαρτσελόνα

Σάρωσε στα ριμπάουντ η Γαλατά και έσπασε την κατάρα με Μπαρτσελόνα

Με πρωταγωνιστές τους Γκιουλέρ και Σιλμπ η Γαλατάσαραϊ έσπασε την αρνητική της παράδοση (0-7) απέναντι στη Μπαρτσελόνα και έφτασε σττην 3η της νίκη στα 4 τελευταία παιχνίδια με 76-66.

Η αντεπίθεση της Γαλατάσαραϊ καλά κρατεί! Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν ξόρκισε τον κακό της δαίμονα που ήταν η Μπαρτσελόνα, συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία. Έχοντας σταθερά το πάνω χέρι στο πρώτο ημίχρονο και μια διαφορά ασφαλείας στο δεύτερο, έφτασε στην τελική επικράτηση με 76-66. Τα ριμπάουντ (41-25) και η περιφερειακή της ευστοχία (10/24 τρίποντα) ήταν τα στοιχεία που έκριναν το παιχνίδι, με τη Γαλατά να δείχνει να παίζει πολύ καλύτερα χωρίς τους Ντέντμοντ και Σμιθ.

Όσο για την Μπαρτσελόνα; Στο ματς που επανήλθαν (αν και παρουσιάστηκαν ανέτοιμοι από την αποχή τους) οι Κλαβέρ και Ντόλμαν, φάνηκε να τα περιμένει όλα από τον Ταϊρίς Ράις, που σε 36 λεπτά είχε 22 πόντους και 4 ασίστ. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αμερικανός γκαρντ ήταν ο μοναδικός με διψήφιο αριθμό πόντων. Ούτε αυτός, όμως, κατάφερε να αλλάξει την κατάσταση και να γλιτώσει τη Μπάρτσα από την τρίτη συνεχόμενη ήττα της.

Αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα

O MVP

Ο Σινάν Γκιουλέρ έκανε ένα από τα καλύτερα του φετινά παιχνίδια. Όχι μόνο είχε 18 πόντους, αλλά ακόμη μοίρασε 7 ασίστ, ενώ είχε ακόμη 3 ριμπάουντ και 18 στο σύστημα ranking. Το μεγαλύτερο του κατόρθωμα, ωστόσο, ήταν τα 4 εύστοχα τρίποντα που σημείωσε. Το τελευταίο μάλιστα ήταν αυτό που έκοψε τον αέρα των Καταλανών και έκρινε οριστικά το παιχνίδι υπέρ της Γαλατά.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Το σημείο χρονικά που έκρινε την αναμέτρηση ήταν η αρχή της τρίτης περιόδου. Ήταν το διάστημα στο οποίο οι Τούρκοι ξέφυγαν με διψήφια διαφορά, η οποία αποδείχτηκε "μαξιλαράκι" για τη συνέχεια. Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να μειώσει δύο φορές, αλλά η προσπάθεια της έμεινε στη μέση.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Τα επιθετικά ριμπάουντ των Τούρκων ήταν το κυρίαρχο στοιχείο του παιχνιδιού. Οι παίκτες της Γαλατά είχαν 10 επιθετικά στο πρώτο ημίχρονο και 15 συνολικά, την ώρα μάλιστα που οι "μπλαουγράνα" είχαν 17 αμυντικά ριμπάουντ συνολικά. Τα ριμπάουντ συνολικά ήταν 41-26 και επί της ουσίας έκριναν την αναμέτρηση.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το πρώτο ημίχρονο ήταν περισσότερο... Γαλατά, παρά Μπαρτσελόνα. Και αυτό δεν έχει να κάνει με το σταθερό -πλην μικρό- προβάδισμα που είχαν οι γηπεδούχοι, όσο από τον γρήγορο ρυθμό και το υψηλό σκορ. Οι Τούρκοι με πρωταγωνιστή τον Μπλέικ Σίλμπ στην επίθεση και τους Γκιουλέρ-Πλάις στην άμυνα, προηγήθηκαν με 17-16 στο δεκάλεπτο. Η διαφορά τους μάλιστα θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη, αν δεν υπήρχε το "αντίδοτο" που άκουγε στο όνομα Στράτος Περπέρογλου (7 πόντοι στην πρώτη περίοδο).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Σίλμπ έδωσε την σκυτάλη στον Μίτσοφ, ο οποίος σκόραρε 8 συνεχόμενους πόντους. Η Μπαρτσελόνα, ωστόσο, είχε και σ' αυτή την περίπτωση την απάντηση: τον Ταϊρίς Ράις. Ο Αμερικανός με το βοσνιακό διαβατήριο σκόραρε από μακριά και συνεπικουρούμενος από τον Τζόι Ντρόσεϊ οι "μπλαουγράνα" έμεναν μες στο ματς. Αυτό που επί της ουσίας άλλαξε την εικόνα του ματς και έδωσε τη δυνατότητα στους παίκτες του Αταμάν να ξεφύγουν έστω και με μια μικρή διαφορά 4 πόντων στο ημίχρονο (39-35), ήταν η κυριαρχία τους στα ριμπάουντ. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά από 20 λεπτά είχαν εξασφαλίσει ήδη 10 επιθετικά ριμπάουντ, περισσότερα δηλαδή από τα αμυντικά των Ισπανών (7).

Το δυναμικό ξεκίνημα της Γαλατάσαραϊ έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της από πολύ νωρίς. Οι Τούρκοι ξεκίνησαν και πήραν μια διψήφια διαφορά (49-37), την οποία ψαλίδισε -παροδικά όπως αποδείχτηκε- ο Ταϊρίς Ράις με 7 σερί πόντους. Οι γηπεδούχοι που συνέχισαν να κυριαρχούν στα ριμπάουντ και να βρίσκουν σκορ με δημιουργό τον Γκιουλέρ και εκτελεστή τον Τάιους, έστειλαν τη διαφορά ακόμη και στους 13 πόντους, όπως μαρτυρά το σκορ στο 30' (61-48).

Η Γαλατά πατώντας ακόμη περισσότερο το γκάζι ξέφυγε ακόμη και με 14 πόντους (64-50), πριν απειληθεί από την ύστατη προσπάθεια των Καταλανών, που μείωσαν - με τον Ράις στο ρόλο του μόνιμου πρωταγωνιστή - στους 6 πόντους (68-62) στο 37'. Το τρίποντο του Γκιουλέρ, ωστόσο, έκοψε τα πόδια των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα, που ηττήθηκαν εντέλει με 76-66.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 17-16, 39-35, 61-48, 76-66

Αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ