EUROLEAGUE

Rising star της χρονιάς ο Μπιτάτζε, 3ος ο Παπαγιάννης

Rising star της χρονιάς ο Μπιτάτζε, 3ος ο Παπαγιάννης

Ο Γκόγκα Μπιτάτζε κατέκτησε το βραβείο του ανερχόμενου σταρ της χρονιάς στην EuroLeague. Τρίτος στην ψηφοφορία ο Γιώργος Παπαγιάννης.

Ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενο. Ο Γκόγκα Μπιτάτζε έπαιζε... μόνος του στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του ανερχόμενου σταρ της χρονιάς στην EuroLeague και αυτό επιβεβαιώθηκε και μέσω των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας, στην οποία πήραν μέρος οι προπονητές των 16 ομάδων. Ο Γεωργιανός σέντερ της Μπουντούτσνοστ κατέκτησε το βραβείο Rising Star, αφήνοντας στην 2η θέση τον Ισραηλινό Γιοβέλ Ζούσμαν της Μακάμπι και στην 3η τον Γιώργο Παπαγιάννη.

Ο 19χρονος Μπιτάτζε είχε 12,1 πόντους, 6,4 ριμπάουντ και 2,3 κοψίματα κατά μέσο όρο στους 13 αγώνες που έπαιξε στην ομάδα του Μαυροβουνίου, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο τον περασμένο Δεκέμβριο και έχασε το πρώτο μισό της κανονικής περιόδου. Μάλιστα, έγινε μόλις ο τρίτος σέντερ που πήρε το συγκεκριμένο βραβείο και ο πρώτος μετά τον Αντρέα Μπαρνιάνι το 2006! Το συγκεκριμένο βραβείο το έχει κατακτήσει και ένας Έλληνας, ο Κώστας Παπανικολάου, το 2013.

Μέχρι το Final Four αναμένεται να ανακοινωθούν άλλα βραβεία: αυτά για τον καλύτερο αμυντικό της χρονιάς, οι δύο καλύτερες πεντάδες και στην Βιτόρια θα γίνει γνωστός και ο MVP της κανονικής περιόδου, με τον Νικ Καλάθη να έχει μάλιστα αρκετές πιθανότητες να είναι ο εκλεκτός. Μετά το τέλος της χρονιάς η EuroLeague θα ανακοινώσει ακόμα τον προπονητή της χρονιάς και τον κορυφαίο παράγοντα.

* Στην ψηφοφορία υπολογίζονται όλοι οι παίκτες που δεν είχαν συμπληρώσει τα 22 χρόνια μέχρι την 1η Ιουλίου του 2018.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ