EUROLEAGUE

Rising star: Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς

Rising star: Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς
2014 EUROLEAGUE BASKETBALL

Η Παρτίζαν απήλαυσε άλλη μια διάκριση που αφορά το "εργοστάσιο παραγωγής παικτών", όπως αναφέρει η Euroleague, με την ανάδειξη του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς ως rising star της σεζόν 2013-2014.

Στα 21 του άλλαξε ρόλο, γενικότερα, καθώς μετά τον τραυματισμό του Λεό Βεστερμάν, ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς είδε τα λεπτά συμμετοχής του να αυξάνονται κατακόρυφα, αλλά και τη θέση που υπήρχε δίπλα στο όνομα του να γίνεται "combo guard" -από απλό guard. Παρεμπιπτόντως, έγινε και starter για πρώτη φορά.

Tα όσα πρόσφερε ο Σέρβος στην Παρτίζαν εκτιμήθηκαν από τους προπονητές της Euroleague που τον προτίμησαν για "rising star" της σεζόν 2013-2014. Ηγήθηκε της παρέας του στις ασίστ (3.7 ανά αγώνα), των εύστοχων σουτ τριών πόντων (έγινε ο νεότερος παίκτης της χιλιετίας που έφτασε τα 50, σε μια αγωνιστική περίοδο της Euroleague) και των κερδισμένων φάουλ. Ήταν δεύτερος στα κλεψίματα (1.57 κατά μ.ο.), τέταρτος στα ριμπάουντ (3.7) και είχε το δεύτερο μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής (31.26'', πέμπτη καλύτερη επίδοση συνολικά της διοργάνωσης). Ξεκίνησε τη σεζόν από τον πάγκο, μετά το καλοκαίρι με τους "πλάβι", στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας και έγινε βασικός την πέμπτη αγωνιστική της κανονικής περιόδου, στο ματς με την ΤΣΣΚΑ, οπότε μέτρησε 13π. Αυτή ήταν η αρχή για δεκατέσσερις συναπτές εμφανίσεις, με διψήφιο αριθμό πόντων.

Το βραβείο του "καλύτερου ανερχόμενου" αφορά παίκτες που δεν έχουν "κλείσει" το 22ο έτος της ηλικίας τους. Είναι ο δεύτερος παίκτης της Παρτίζαν που το κατακτά, μετά τον Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς, το 2009.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ