EUROLEAGUE

Ραζνάτοβιτς: "Δεν είναι δίκαιο όλο το βάρος να πέσει στους παίκτες"

Ραζνάτοβιτς: "Δεν είναι δίκαιο όλο το βάρος να πέσει στους παίκτες"
ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΓΙΑΪΤΖΟΓΛΟΥ - WATKINSON

Ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς μίλησε στη Novosti για τη νέα τάξη πραγμάτων στην Ευρώπη μετά την πανδημία του κορονοϊού, το φλέγον ζήτημα των πληρωμών και το δύσκολο καλοκαίρι που έρχεται για τους παίκτες.

Λίγες ώρες μετά την απόφαση που πήραν οι ομάδες της EuroLeague για να εξαντληθούν τα περιθώρια για να τελειώσει η σεζόν, αλλά και την πρόθεσή τους να γίνει ψαλίδι στο 30% των συμβολαίων για φέτος, ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς μίλησε στη Novosti. Ο ατζέντης αναφέρθηκε στο θέμα των συμβολαίων των παικτών για φέτος, τόνισε ότι είναι άδικο αυτοί να επωμιστούν όλο το οικονομικό βάρος με το ψαλίδι που τους προτείνεται, ενώ τόνισε πως προετοιμάζει ήδη -ψυχολογικά- τους πελάτες του για το γεγονός πως το καλοκαίρι θα είναι αρκετά δύσκολο, δεδομένου ότι οι περισσότερες ομάδες θα μειώσουν τον προϋπολογισμό τους για να διαχειριστούν τη φετινή οικονομική ζημιά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την πρόταση κάποιων ομάδων της EuroLeague να "παγώσουν" οι μισθοδοσίες όσο διαρκεί η διακοπή: "Δε νομίζω ότι η EuroLeague έχει να κάνει με αυτό, το θέμα θα λυθεί βάσει της σχέσης που υπάρχει στα συμβόλαια. Οι περισσότεροι παίκτες της EuroLeague έχουν όρο στο συμβόλαιό τους πως σε περίπτωση διαμάχης, αυτό που θα αποφασίσει θα είναι το BAT. Θα δούμε πώς θα αντιδράσουν στην πρώτη περίπτωση, αφού το BAT πρέπει να είναι το μοναδικό που θα αποφασίσει για τέτοια θέματα, κι ακολούθως θα επηρεαστούν όλες οι υποθέσεις. Ας υποθέσουμε πως δύο παίκτες από την ίδια ομάδα ζητούν το ίδιο πράγμα, ένας δικαστής από τη Νέα Ζηλανδία μπορεί να αποφασίσει να πληρωθεί όλο το ποσό, κι ένας άλλος στην Αργεντινή να μην πληρωθεί τίποτα. Όπως επίσης, το να λέμε ότι οι ομάδες δεν θα πληρώσουν τίποτα είναι πολύ προκατειλημμένο, γιατί όλα τα συμβόλαια με εξαίρεση την Ισπανία, αναφέρουν πως η απόφαση σε ενδεχόμενη διαμάχη θα ληφθεί από το BAT, με γνώμονα την ισότητα, τη δικαιοσύνη και το ευ αγωνίζεσθαι".

Για το αν οι λόγοι "ανωτέρας βίας" είναι ένας παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει: "Όχι, αυτό δεν υπάρχει στα συμβόλαια. Το ΝΒΑ το περιλαμβάνει στη συλλογική σύμβαση που έχει υπογραφεί πως οι παίκτες δεν θα πληρώνονται σε περιπτώσεις "ανωτέρας βίας". Αν οι ομάδες στην Ευρώπη έχουν ήδη πληρώσει επτά μισθούς και απομένουν τρεις, νομίζω είναι στο χέρι του BAT να αποφασίσει αν θα πάρουν τους τρεις μισθούς που απομένουν, δύο, έναν ή μισό. Δεν θεωρώ ότι είναι δίκαιο όλο το βάρος της κατάστασης να πέφτει πάνω στους παίκτες. Πολλές ομάδες είναι σωστές και προχωρούν σε συμφωνίες με τους παίκτες τους, αλλά κάποιες άλλες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την περίσταση για να γλιτώσουν τα λεφτά".

Για τις οικονομικές συνέπειες των συλλόγων: "Ακόμη κι αν δεν κρατήσει για πολύ αυτό, οι συνέπειες θα είναι δραματικές. Όχι μόνο για φέτος, αλλά και την επόμενη σεζόν. Προετοιμάζω ήδη τους παίκτες μου για το γεγονός πως θα είναι κακό το φετινό καλοκαίρι στο επίπεδο των συμβολαίων, αυτή είναι η πραγματικότητα. Ελπίζω ότι του χρόνου όλα θα έχουν επιστρέψει στην κανονικότητα".

Photo Credits: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου - Watkinson

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ