EUROLEAGUE

Στην Πόλη ήρθαμε και στην κορυφή χρυσάφι

Στην Πόλη ήρθαμε και στην κορυφή χρυσάφι

Λίγες ώρες πριν τον μεγάλο ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ, μεταφέρουμε το κλίμα κατευθείαν από την Κωνσταντινούπολη.

Δεν είμαι καθόλου τύπος του πρωινού ξυπνήματος. Όποτε πρέπει να ρυθμίσω το ξυπνητήρι πριν από τις 9, πέφτω σε κατάθλιψη, καταριέμαι τη μοίρα μου και φυσικά σέρνομαι για όλη την υπόλοιπη ημέρα.

Όχι χθες το πρωί όμως. Το ξυπνητήρι που ρυθμίστηκε για τις 5.30 το πρωί, ήταν για τον καλύτερο δυνατό λόγο: είχε επιτέλους φτάσει η ώρα για το ταξίδι μου στην Κωνσταντινούπολη, ώστε να παρακολουθήσω από κοντά τη μεγάλη μάχη του Ολυμπιακού στο Final Four. Ούτε το σκοτάδι έξω, ούτε η έντονη βροχή ήταν δυνατόν να μου χαλάσουν τη διάθεση. Στο μυαλό μου υπήρχε μόνο το πρώτο ραντεβού στο Σινάν Ερντέμ και μ’ αυτή τη σκέψη πέρασε πολύ γρήγορα η έτσι κι αλλιώς σύντομη πτήση. Παρά τη μικρή καθυστέρηση και τη βροχόπτωση, όλα κύλησαν ομαλά και λίγα λεπτά μετά τις 10, πατήσαμε Πόλη, προετοιμασμένοι για τις ατέλειωτες ουρές για τις οποίες μας είχαν προειδοποιήσει στον έλεγχο διαβατηρίων.

Μια ουρά η οποία αποδείχτηκε μύθος, αφού τελικά δεν κράτησε παραπάνω από μερικά λεπτά. Φαίνεται πως την πάτησαν μόνο οι ταξιδιώτες της προηγούμενης ημέρας κι εμείς σταθήκαμε τυχεροί. Η περιπέτεια της Κωνσταντινούπολης είχε ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς. Η στάση στο ξενοδοχείο μας για να αφήσουμε τις βαλίτσες πριν την πρώτη βόλτα στο γήπεδο, μας έβαλε για τα καλά σε κλίμα Final Four. Στην πόρτα του ξενοδοχείου, δέσποζε η μορφή του μεγάλου αρχηγού, Βασίλη Σπανούλη, δίπλα στον Μίλος Τεόντοσιτς, σαν μια πρώτη εικόνα από τις μάχες που θα ζήσουμε σήμερα. Το ίδιο και σε όλα τα ασανσέρ του κτιρίου, κάτι που μαρτυρούσε πως όλη η Πόλη ζει σε ρυθμούς μπάσκετ.

Δεν υπήρχε όμως χρόνος για ξεκούραση. Λεωφορείο και η πρώτη μας παρουσία στο επιβλητικό Σινάν Ερντέμ. Η τεράστια επιγραφή ‘The Home of Glory’ προκάλεσε την πρώτη ανατριχίλα. Ο δρόμος για τη δόξα θα περάσει μέσα από αυτό το γήπεδο για τους παίκτες του Ολυμπιακού, ένας δρόμος που τους είναι πάντως πολύ γνώριμος. Το να βλέπεις το σήμα της ομάδας σου να δεσπόζει στην εξωτερική πλευρά του γηπέδου για ακόμη μια διοργάνωση, είναι η πρώτη αφορμή για ικανοποίηση και χαρά. Είμαι βέβαιος ότι αυτό το διήμερο, οι παίκτες του Σφαιρόπουλου θα μας δώσουν πολλές ακόμα.

Οι λίγες ώρες που μεσολαβούσαν μέχρι την προπόνηση του Ολυμπιακού, μου έδωσαν την ευκαιρία για μια πρώτη βόλτα γνωριμίας στην Κωνσταντινούπολη, με προορισμό την Πλατεία Ταξίμ, η οποία μοιάζει κάπως με τη δική μας Ερμού. Μαγαζιά, πάρα πολύς κόσμος και διαρκής κίνηση. Και μιας και είπα κίνηση, αν ποτέ γκρινιάξω ξανά για την κίνηση στην Αθήνα, πείτε μου απλά “Κωνσταντινούπολη” και θα ησυχάσω αμέσως. Δύο ώρες μου πήρε να γυρίσω από το κέντρο πίσω στο γήπεδο, σε μια διαδρομή η οποία υπό κανονικές συνθήκες δεν παίρνει πάνω από εικοσάλεπτο. Αν υπάρχουν ποτέ κανονικές συνθήκες στους δρόμους της Τουρκίας.

Μόλις μπήκα όμως στο παρκέ, τα ξέχασα όλα. Οι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν τα τελευταία τους σουτάκια δείχνοντας πανέτοιμοι για ακόμη μια δύσκολη αποστολή, οι Αγγελόπουλοι αγκάλιαζαν τον πρόεδρο της ΤΣΣΚΑ, Βατούτιν σε εξαιρετικό κλίμα, και ο Γιανγκ σκόραρε τρίποντο από το κέντρο(!). Ακόμη ένας θετικός οιωνός.

Μπορεί χρησιμοποιώντας την πιστωτική κάρτα Olympiacos B.C. World Mastercard, σε όλες μου τις αγορές, να μάζεψα πόντους που εξαργύρωσα για να απολαύσω αγώνες της κανονικής περιόδου από τις Court Seat θέσεις, όμως έχει άλλη χάρη να ζεις την τελευταία προπόνηση πριν από έναν μεγάλο ημιτελικό μια ανάσα από τη δράση.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού φάνηκαν πανέτοιμοι και ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν και με την καλύτερη δυνατή διάθεση αλλά και την κούραση να εμφανίζεται, πήγα να ξεκουραστώ στο δωμάτιο. Έχουμε αγώνα σήμερα κι όταν γράφεται ιστορία οφείλεις να είσαι ξεκούραστος.

Κεντρική Φωτογραφία: Eurokinissi.gr

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ