EUROLEAGUE

Αρχηγών παρόντων

Αρχηγών παρόντων

Η σημασία του να έχεις παίκτες ηγέτες που εμπνέουν το σύνολο.

Κάθε πετυχημένη ομάδα, οφείλει να διαθέτει ξεκάθαρους ρόλους κι ο κάθε παίκτης της πρέπει να αισθάνεται χρήσιμος και έτοιμος να προσφέρει στο σύνολο, ανά πάσα στιγμή.

Σίγουρα, κανένας δεν είναι πάνω από την ίδια την ομάδα, ούτε φυσικά πάνω από τον προπονητή της, όμως κατά τη γνώμη μου, η παρουσία ενός εμβληματικού αρχήγού-ηγέτη είναι απαραίτητη σε κάθε σύνολο που κάνει πρωταθλητισμό.

Κι ευτυχώς για όλους, ο Ολυμπιακός έχει το προνόμιο να διαθέτει δύο σπουδαίες και ηγετικές προσωπικότητες στις τάξεις της. Τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη. Και το ακόμη πιο σπουδαίο, είναι το γεγονός πως ενώ όλοι οι αθλητές του συλλόγου παίζουν κομβικό ρόλο στις επιτυχίες των τελευταίων χρόνων, άπαντες αναγνωρίζουν τον τεράστιο ρόλο και τα μαθήματα που παραδίδουν καθημερινά οι δύο αρχηγοί και φίλοι.

Πώς γίνεται να μην ματώσει, να μην δώσει κάθε ψυχίο της δύναμής του ένας από τους μικρούς της ομάδας, όταν ένας αθλητής που τα έχει κατακτήσει όλα και δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν, όπως ο Βασίλης Σπανούλης, βουτάει σε κάθε διεκδίκηση και δίνει το σύνθημα ακόμη και στα 35 του. Και φυσικά όταν ο Γιώργος Πρίντεζης αψηφά τραυματισμούς για να βοηθήσει την αγαπημένη του ομάδα.

Είναι ευλογία για τον Ολυμπιακό να διαθέτει τα τελευταία χρόνια αυτό το δίδυμο το οποίο θα ζήλευε κάθε ομάδα της Ευρώπης. Όχι απλά επειδή αποτελούν 2 από τους καλύτερους μπασκετμπολίστες της Ευρώπης, αλλά επειδή εμπνέουν τους συμπαίκτες του να γίνουν καλύτεροι και τον κόσμο να μην πάψει ποτέ να πιστεύει στην ομάδα.

Η φετινή πορεία του Σπανούλη είναι ακόμη μια λαμπρή απόδειξη της κλάσης και της νοοτροπίας του. Την κατάλληλη στιγμή, όταν η ομάδα τον χρειάστηκε στους προημιτελικούς με την Εφές, βγήκε μπροστά και έδωσε το σύνθημα για την μεγάλη ανατροπή.

Δεν σου κρύβω ότι καθώς ετοιμάζω πλέον τις τελευταίες λεπτομέρειες για το ταξίδι μου (θα τα πούμε αυτά αναλυτικά τις επόμενες ημέρες) και η αγωνία μου μεγαλώνει, αυτό που με ηρεμεί και με καθησυχάζει είναι το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έχει δύο σπουδαίους αρχηγούς που την καθοδηγούν στα δύσκολα. Δύο ψυχάρες που ακόμη κι όταν σταματήσουν την καριέρα τους, θα έχουν αφήσει σπουδαία κληρονομιά και παρακαταθήκη στους επόμενους.

Δεν είναι τυχαίο ότι αν ρωτήσεις τον Βασίλη θα σου πει για το Γιώργο και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του κι αν ρωτήσεις τον Γιώργο θα εξάρει τον Βασίλη και τους άλλους παίκτες του Ολυμπιακού.

Χάρη σε αυτή τη νοοτροπία κι αυτό το κλίμα έφτασε η ομάδα στην κορυφή και συνεχίζει να εμπνέει. Λίγο πριν η ομάδα πέσει στη μάχη του πρώτου ημιτελικού, ξέρουμε ότι θα είναι έτοιμη τόσο αγωνιστικά όσο και πνευματικά και σε αυτό θα έχουν παίξει σπουδαίο ρόλο οι Σπανούλης και Πρίντεζης.

Οι δικές τους υπογραφές, μαζί με των υπολοίπων παικτών, κοσμούν το γραφείο μου χάρη στην φανέλα του Σπανούλη που απέκτησα εξαργυρώνοντας τους πόντους από τις αγορές μου με την πιστωτική κάρτα Olympiacos B.C. World Mastercard.

Έχει άλλη αξία η φανέλα όταν είναι του αρχηγού και ανυπομονώ να θαυμάσω και τους δύο σε ακόμη μια πρόκληση που βρίσκεται προ των πυλών.

Κεντρική Φωτογραφία: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ