EUROLEAGUE

Preview: Ρεάλ Μαδρίτης - Στρασμπούρ

Preview: Ρεάλ Μαδρίτης - Στρασμπούρ

Η μεν Ρεάλ έχει "καθαρίσει" με την πρώτη θέση και παραμένει αήττητη. Η δε Στρασμπούρ έχει ελπίδες πρόκρισης στο Top-16. Στη Μαδρίτη, όμως, οι Γάλλοι μάλλον θα συμβιβαστούν με την μοίρα τους.

Οι στόχοι τους είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι. Ρεάλ Μαδρίτης και Στρασμπούρ παλεύουν για διαφορετικούς στόχους η κάθε μια, με τους Μαδριλένους να θέλουν να διευρύνουν το σερί τους στη φετινή διοργάνωση.

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο μετράει οκτώ νίκες σε ισάριθμους αγώνες και θέλει να κάνει το 9-0 απέναντι στην ομάδα του Βενσάν Κολέ. Η Ρεάλ έχει όλους τους παίκτες -πλην του τραυματία Μπουρούση- ετοιμοπόλεμους, με τον κόουτς να σκοπεύει να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής για να διατηρήσει "φρέσκους" τους βασικούς και τους 2-3 κορυφαίους αναπληρωματικούς του.

Η Στρασμπούρ, από την πλευρά της, θα ήθελε να κάνει ένα μικρό θαύμα για να ελπίζει στο ακόμη μεγαλύτερο θαύμα, όμως όσο δύσκολο είναι να κερδίσει την Ρεάλ εκτός έδρας, άλλο τόσο και ακόμη δυσκολότερο είναι να προκριθεί στην φάση των 16 κορυφαίων ομάδων της διοργάνωσης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι παίκτες της και ειδικά ο Αλεξί Αζινσά θα έχουν κίνητρο να κάνουν μια καλή εμφάνιση απέναντι στην πιο "καυτή" ομάδα της Euroleague.

Ρεάλ Μαδρίτης

* Φιλοσοφία... ΝΒΑ έχει ο Πάμπλο Λάσο, καθώς χρησιμοποιεί μια στάνταρ βασική πεντάδα που αποτελείται από τους Γιουλ, Φερνάντεθ, Ντάρντεν, Μίροτιτς, Μπουρούση. Ο Μεζρί είναι ο μοναδικός που έχει βρεθεί στο αρχικό σχήμα, στο ματς της περασμένης εβδομάδας, στο οποίο δεν έπαιξε ο Ελληνας σέντερ.

* Μιας και μιλάμε για τον Μπουρούση, ο έμπειρος ψηλός χρειάζεται 27 ριμπάουντ για να μπει στο club των 1.000, στο οποίο βρίσκονται μόλις πέντε παίκτες!

* Ο Φελίπε Ρέγιες έχει σκοράρει 20 σερί βολές και χρειάζεται 23 πόντους για να γίνει ο 20ος κορυφαίος σκόρερ της διοργάνωσης.

Στρασμπούρ

* 11 ήττες σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια μετράει οι Στρασμπούρ στην ιστορία της στην Euroleague.

* Ο Βενσάν Κολέ έχει χρησιμοποιήσει μόλις 10 παίκτες στη φετινή διοργάνωση. Από αυτούς, μόνο οι Αζινσά - Κάμπελ έχουν ξεκινήσει σε όλα.

* Ο Ρομέιν Ντιπόρτ ήταν συμπαίκτης του Μάρκοςυ Σλότερ της Ρεάλ την περίοδο 2008-2009 στη Χάβρη, ενώ ο Ρικάντρο Γκριρ έπαιξε με τον Αμερικανό στη Νανσί, τη σεζόν 2010-2011.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ