EUROLEAGUE

Preview: Παναθηναϊκός-Λιέτουβος

Preview: Παναθηναϊκός-Λιέτουβος
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός μετά από ένα ολόκληρο γύρο μακριά από το ΟΑΚΑ, θέλει να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις με τη Λιέτουβος (21/11, 21.30), ενώ οι Λιθουανοί είναι λογικό ότι θα προσπαθήσουν να... χαλάσουν τη γιορτή παίρνοντας δεύτερη φετινή νίκη επί των "πράσινων"

Το ήξεραν όλοι ότι ο α' γύρος της κανονικής περιόδου θα ήταν πολύ δύσκολος για τον Παναθηναϊκό. Τελικά, οι "πράσινοι" τελείωσαν με απολογισμό 2-3 και πλέον καλούνται να καλύψουν το χαμένο έδαφος.

Η αρχή είναι επιβεβλημένη να γίνει από τον αγώνα της Πέμπτης (21/11, 21.30), όταν ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τη Λιέτουβος για την 6η αγωνιστική της Euroleague.

Άλλωστε, οι παίκτες του Πεδουλάκη έχουν ήδη χάσει έναν αγώνα από τους Λιθουανούς φέτος (εκείνον της πρεμιέρας στην παράταση) και σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να την πατήσουν και δεύτερη φορά.

Το ΟΑΚΑ αναμένεται να "ζεσταθεί" για πρώτη φορά φέτος, καθώς μέχρι στιγμής οι "πράσινοι" είχαν δώσει μόνο κάποια ματς για τη Basket League ΟΠΑΠ παρουσία των πιο πιστών τους οπαδών. Πλέον, όμως τα πράγματα θα είναι διαφορετικά, καθώς ο Πεδουλάκης και οι παίκτες του θα έχουν αρκετό κόσμο στο πλάι τους, ακόμα κι αν η Λιέτουβος δεν είναι τόσο μεγάλο όνομα, ούτως ώστε να γεμίσει το ΟΑΚΑ.

Αυτό το παιχνίδι άλλωστε, αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου ο Παναθηναϊκός να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις, αφήνοντας πίσω του ορισμένα άσχημα αποτελέσματα όπως οι ήττες από Λοκομοτίβ και Μακάμπι.

Από την άλλη, η Λιέτουβος ηττήθηκε από όλες τις ομάδες του Δ' ομίλου, πλην του Παναθηναϊκού και βρίσκεται σε πολύ δυσχερή θέση, όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς.

Λιέτουβος

Ντιρκ Μπάουερμαν: "Πάντα έχουμε μία ευκαιρία να νικήσουμε, Φυσικά στην Αθήνα θα είναι πολύ δύσκολο να επικρατήσουμε, αλλά αυτή τη σεζόν ήδη έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τους νικήσουμε. Ο Παναθηναϊκός υπέστη δύο ήττες στη σειρά. Εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να πάρουμε τουλάχιστον μία νίκη εκτός έδρας, προκειμένου να έχουμε ελπίδες για το TOP-16. Γιατί όχι την Πέμπτη;".

Ανδρέας Γλυνιαδάκης: "Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Θα είναι ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι. Ήμουν παίκτης του Ολυμπιακού στο παρελθόν, αλλά δεν έχω πρόβλημα να παίξω στο γήπεδο τους. Στη Λιέτουβος Ρίτας δεν αισθάνομαι πίεση και κάθε φορά προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα μου να νικήσει".

Ενδιαφέροντα στοιχεία

*Ο Δημήτρης Διαμαντίδης οδηγεί φέτος τη διοργάνωση στις προσπάθειες στα σουτ των τριών πόντων με 37 σουτ. Ωστόσο, το ποσοστό του (24,3%) είναι το χαμηλότερο ανάμεσα στους 15 πρώτους παίκτες της κατηγορίας.

*Πάντως, ο Διαμαντίδης είναι ο πρώτος παίκτης στις ασίστ στη Euroleague καθώς έχει κατά μέσο όρο 8,2 ανά παιχνίδι.

*Ο Μάικ Μπατίστ χρειάζεται ακόμα 9 πόντους για να πιάσει τον Νίκολα Βούισιτς, νυν μάνατζερ της Μακάμπι, στην 4η θέση των σκόρερ. Αυτή τη στιγμή έχει 2.435 πόντους στη διοργάνωση.

*Τουλάχιστον ένα τρίποντο στα τελευταία του πέντε συνεχόμενα παιχνίδια και στις 9 από τις 10 παρουσίες του, έχει πετύχει ο Γιόνας Ματσιούλις.

*Ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους είναι ο παίκτης με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα στην Euroleague με 17 εύστοχα σουτ τριών πόντων.

*Για δύο σεζόν (2009-2011) ο Μιλένκο Τέπιτς αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό με τον οποίο κατέκτησε μάλιστα και τη Euroleague. Ήταν συμπαίκτης των Διαμαντίδη, Μπατίστ και Φώτση.

*Ένα κλέψιμο τουλάχιστον στους 10 από τους 11 τελευταίους του αγώνες έχει πετύχει ο Ομάρ Κουκ που επίσης έχει ευστοχήσει τουλάχιστον σε ένα τρίποντο στις 8 τελεταίες του παρουσίες.

*Κατά μέσο όρο ο Κουκ σκοράρει 11 πόντους με 41,2% στα τρίποντα και 8,7 ασίστ σε μία συγκομιδή 16 πόντων στο σύστημα αξιολόγησης. Στα εκτός έδρας παιχνίδια πάντως οι μέσοι όροι του πέφτουν (5π., 20% τρ, 5β.).

*Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στον Παναθηναϊκό, στον οποίο αγωνίστηκε από το 1998 έως το 2001.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ