EUROLEAGUE

Preview: Παναθηναϊκός – Άλμπα Βερολίνου

Preview: Παναθηναϊκός – Άλμπα Βερολίνου

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την Άλμπα Βερολίνου (02/04, 21:45) και εξασφαλίζει τη συμμετοχή στα playoffs με νίκη επί των Γερμανών, που θέλουν να εξαντλήσουν τις πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Τα πράγματα είναι απλά για τον Παναθηναϊκό, στην αποψινή (02/04, 21:45) αναμέτρηση με την Άλμπα. Σε περίπτωση νίκης επί των Γερμανών, οι "πράσινοι" βγάζουν εισιτήριο για playoffs ενώ θα περιμένουν και ήττα της Μακάμπι από τη Γαλατάσαραϊ για να βγουν τρίτοι στον Ε' όμιλο.

Η κατάταξη στους ομίλους

Όσον αφορά την Άλμπα, οι Βερολινέζοι δεν μπορούν να προκριθούν αυτή την εβδομάδα ακόμα κι αν κερδίσουν τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ αλλά θα συνεχίσουν να ελπίζουν ως την τελευταία αγωνιστική. Ειδικά αν επικρατήσουν με +6 πόντους, καλύπτοντας τη διαφορά της ήττας (σ.σ. 59-65) στην O2 Arena από τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Οι Γερμανοί αποκλείονται οριστικά σε περίπτωση ήττας από τον Παναθηναϊκό που θα συνδυαστεί με νίκη της Μακάμπι επί της Γαλατάσαραϊ, στο Τελ Αβίβ.

Ενδιαφέροντα στοιχεία

Παναθηναϊκός
- Ο Παναθηναϊκός μετράει πέντε σερί νίκες στις αναμετρήσεις με την Άλμπα Βερολίνου.
- Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έχει χρησιμοποιήσει 11 διαφορετικούς βασικούς και 16 διαφορετικούς παίκτες στις φετινές αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού, στην Euroleague. Ουδείς παίκτης των "πράσινων" έχει ξεκινήσει πενταδάτος σε όλους τους αγώνες του Παναθηναϊκού.
- Ο Αντώνης Φώτσης φιγουράρει στην ένατη θέση της λίστας των παικτών με τα περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ στη διοργάνωση (294), μαζί με τον Αλεξέι Σαβρασένκο. Ο Ντέιβιντ Άντερσεν είναι όγδοος, με 301 επιθετικά ριμπάουντ.
- Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς έχει κάνει τουλάχιστον ένα κλέψιμο στις τελευταίες 10 συμμετοχές του στον θεσμό.
- Ο Τζέιμς Γκιστ χρειάζεται 41 πόντους για να φτάσει τους 1.000 στην καριέρα του στην Euroleague.

Άλμπα Βερολίνου
- Ο Άλεξ Ρένφρο έχει κάνει τουλάχιστον ένα κλέψιμο στις τελευταίες 9 συμμετοχές του στον θεσμό.
- Ο Ρέτζι Ρέντινγκ έχει πετύχει τουλάχιστον ένα τρίποντο στις 8 από τις τελευταίες 9 παρουσίες του στην Euroleague.
- Ο Λέον Ραντόσεβιτς υπήρξε συμπαίκτης με τον Γιάνις Μπλουμς του Παναθηναϊκού στη Λιέτουβος Ρίτας, πριν από δυο χρόνια.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ