EUROLEAGUE

Preview: Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ - Μπουντιβέλνικ

Preview: Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ - Μπουντιβέλνικ

Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ υποδέχεται στην Sports Arena (22/11. 20:00) της Κωνσταντινούπολης την Μπουντιβέλνικ και θέλει τη νίκη ώστε να προκριθεί και μαθηματικά στις 16 καλύτερες ομάδες της φετινής Euroleague.

Οι Τούρκοι του Ζέλικο Ομπράντοβιτς συνεχίζουν αήττητοι τις υποχρεώσεις τους στην Euroleague μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης και τον Ολυμπιακό ενώ αναμένεται να έχουν εύκολο έργο απέναντι στην πρωτάρα Μπουντιβέλνικ.

Το 5-0 στην regular season αποτελεί μαξιλαράκι ασφαλείας για τη Φενέρ που θέλει να εξασφαλίσει και τυπικά την πρόκριση στο TOP-16 κόντρα στους Ουκρανούς που έχουν να... λένε για τη μοναδική φετινή νίκη επί της Παρτίζαν. Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ σκοράρει 86.8 πόντους σε πέντε αγώνες, ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (20.2 π.) βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα ενώ το δίδυμο των Ζόριτς, Βίντμαρ προσφέρει ποιοτικές λύσεις στο ''ζωγραφιστό''.

Από την άλλη πλευρά το παιχνίδι της Μπουντιβέλνικ στηρίζεται εν πολλοίς στον Ντάριους Λαβρίνοβιτς, ο οποίος αγωνίστηκε στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ τη σεζόν 2010-'11 και φέτος είναι πρώτος σκόρερ και ριμπάουντερ των Ουκρανών με 16.4 πόντους και 5.6 ριμπάουντ μ.ό.

Ενδιαφέροντα στοιχεία

-Ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς είναι πρώτος σκόρερ στη φετινή Euroleague με 20.2 πόντους μ.ό.

-Ο Μπογκντάνοβιτς σημειώνει διψήφιο αριθμό στις 16 από τις τελευταίες 17 εμφανίσεις του στη διοργάνωση.

-Ο Μπο ΜακΚάλεμπ έχει διψήφιο αριθμό πόντων και ranking σε 18 συνεχόμενους αγώνες.

-Ο Μελίχ Μαχμούτογλου έκανε το ντεμπούτο του στην Euroleague στο πρώτο ματς κόντρα στην Μπουντιβέλνικ, πετυχαίνοντας season high με 12 πόντους.

-Ο Ντάριους Λαβρίνοβιτς κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Τουρκία με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ τη σεζόν 2010-'11.

-Στα φετινά εντός έδρας παιχνίδια της Μπουντιβέλνικ, ο Λαβρίνοβιτς μετράει 21.3 πόντους με 73.1% στα δίποντα και 54.5% στα τρίποντα ενώ έχει ακόμα 6.3 ριμπάουντ, 1.7 ασίστ και 1.3 κοψίματα.

-Παράλληλα, χρειάζεται ένα ακόμα μπλοκ για να ''πιάσει'' τον Μπέντζαμιν Έζε στη 10η θέση της σχετικής λίστας στην ιστορία της Euroleague. Μέχρι στιγμής έχει 114 κοψίματα στην καριέρα του.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ