EUROLEAGUE

Preview: Ερυθρός Αστέρας-Παναθηναϊκός

Preview: Ερυθρός Αστέρας-Παναθηναϊκός
INTIME SPORTS

Σε μία από τις δυσκολότερες έδρες της Euroleague καλείται ο Παναθηναϊκός να κάνει το "διπλό", έχοντας απέναντι του τον Ερυθρό Αστέρα την Παρασκευή το βράδυ (1/11, 9.30μ.μ.)

Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στη "Χάλα Πιονίρ" με στόχο να πετύχει την πρώτη του εκτός έδρα νίκη στη διοργάνωση κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα (1/11, 9.30μ.μ.).

Φυσικά, κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν είναι... Το έργο των "πράσινων" θα είναι δύσκολο κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα που με όπλο την καυτή του έδρα ευελπιστεί να πετύχει κάτι καλό στη Euroleague.

Αν σε αυτό, συμπεριληφθεί και το γεγονός ότι οι Σέρβοι προέρχονται από δύο ήττες, αντιλαμβάνεται κανείς τι θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Παρασκευής.

Το γήπεδο αναμένεται να είναι ασφυκτικά γεμάτο και οι παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς θέλουν να του χαρίσουν μία μεγάλη σε σημασία νίκη. Από την άλλη, ενδεχόμενο "διπλό" θα δώσει φτερά στην ομάδα του Πεδουλάκη που θέλει ένα καλό αποτέλεσμα εν όψει της συνέχειας, καθώς έχει ηττηθεί στα δύο πρώτα δύσκολα παιχνίδια της σεζόν από Ολυμπιακό και Λιέτουβος.

Ερυθρός Αστέρας

Nτέγιαν Ράντονιτς: Έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας. Ο Παναθηναϊκός είναι μία από τις πιο πετυχημένες ομάδες της Ευρωλίγκας, με δεδομένο ότι έχει κατακτήσει τον τίτλο 6 φορές. Έχουν μία πολύ καλή ομάδα με έμπειρους παίκτες και σίγουρα έχουν υψηλές φιλοδοξίες τη φετινή σεζόν στη Euroleague. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, για να προετοιμάσουμε το παιχνίδι και να πετύχουμε την πρώτη μας νίκη στον Δ' όμιλο. Αυτό απαιτεί από εμάς να βελτιώσουμε το αμυντικό μας παιχνίδι και να επιδείξουμε υψηλό επίπεδο αυτοσυγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ελπίζω ότι οι φίλαθλοι μας θα προσφέρουν θέαμα και θα μας δώσουν τη στήριξη που χρειαζόμαστε.

Παναθηναϊκός

Αργύρης Πεδουλάκης: "Είναι ένας αγώνας στον οποίο θα υπάρχει μεγάλη ενέργεια. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στον αγώνα και την τακτική μας από την αρχή ως το τέλος του.

Δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούμε. Αντίθετα, θα πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο μας. Ο αγώνας αυτός θα είναι για εμάς μια πολύ ξεχωριστή, δυνατή προπόνηση, για τους αγώνες που θα έρθουν πολύ, πολύ αργότερα. Ξέρουμε τι ατμόσφαιρα θα επικρατεί στο γήπεδο, αλλά η δουλειά μας θα είναι να παραμείνουμε στο αγωνιστικό κομμάτι.

Ξέρουμε για τις συνθήκες της αναμέτρησης, αλλά εμείς σκεφτόμαστε μόνο τη δουλειά μας: Το μπάσκετ. Ο Ερυθρός Αστέρας είναι μια ομάδα που εκπροσωπεί το σέρβικο μπάσκετ. Ξέρει να κινείται πολύ καλά στο γήπεδο και έχει έναν παίκτη στη σύνθεσή της που σπάνια συναντάς στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, τον Μαριάνοβιτς".

Μάικ Μπατίστ: "Δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να παίξω κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Είναι μια σπουδαία ομάδα με ιστορία. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Παίζουμε στο γήπεδό τους, μπροστά στο κοινό τους και έχουν ένα σπουδαίο κοινό. Όπως κάθε παιχνίδι στην Ευρωλίγκα θα είναι πάρα πολύ δύσκολο.

Εμείς ακόμα προσπαθούμε να βρούμε τα πατήματά μας, έχουμε κάνει 2-3 καλά παιχνίδια και πρέπει να διατηρήσουμε ψηλά την ψυχολογία μας. Έχουμε αρχίσει και βρίσκουμε τον ρυθμό μας και αυτό είναι κάτι που το πετυχαίνουμε μέσα από τις προπονήσεις. Οι προπονήσεις είναι όλο και πιο έντονες και αυτό είναι κάτι που βγαίνει στο παιχνίδι μας.

Πριν λίγο καιρό είχαμε πολλούς τραυματισμούς και τα παιδιά δεν ήταν στην καλύτερη σωματική κατάσταση. Τώρα όλοι είμαστε εντάξει, αισθανόμαστε οκ και η ένταση είναι όλο και μεγαλύτερη κάτι που μας βοηθάει όλους".

Ενδιαφέροντα στοιχεία

*Ο Μπλέικ Σιλμπ έχει ευστοχήσει στις 11 τελευταίες βολές που έχει επιχειρήσει, ενώ 15/15 από τη γραμμή έχει ο Γιάκα Μπλάζιτς.

*Στα δύο πρώτα παιχνίδια της σεζόν ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς έχει ξεκινήσει με νταμπλ νταμπλ.

*Στο ξεκίνημα της σεζόν Δημήτρης Διαμαντίδης δίνει 8 κατά μέσο όρο ασίστ, που είναι και η καλύτερη συγκομιδή.

*Ο Στεφάν Λάσμε έχει ευστοχήσει σε 9/9 βολές. Βρίσκεται μάλιστα στην 12η θέση στη σχετική λίστα με τους μπλοκέρ, έχοντας φτάσει τις 109 τάπες. Θέλει να ξεπεράσει τον Ντ' Ορ Φίσερ που έχει τρεις περισσότερες, ενώ ο με μία θα πιάσει τον Ντάριους Λαβρίνοβιτς.

*Ο Μάικ Μπράμος παρ' ότι απουσίασε από το πρώτο παιχνίδι της σεζόν, είναι ο πρώτος στη σχετική λίστα με τα εύστοχα τρίποντα, έχοντας πετύχει 7.

*Άκόμα 26 πόντους χρειάζεται ο Μπατίστ για να πιάσει τον Νίκολα Βούισιτς στην 4η θέση των σκόρερ στη Euroleague. Ο Μπατίστ θα μπει στο παιχνίδι με 2.413 πόντους.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ