EUROLEAGUE

Preview: Ερυθρός Αστέρας - Νεπτούνας

Preview: Ερυθρός Αστέρας - Νεπτούνας

Στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής της πρώτης φάσης της Euroleague ο Ερυθρός Αστέρας υποδέχεται τη Νεπτούνας (27/11. 20:00) σε μια αναμέτρηση που θα κρίνει πολλά όσον αφορά τη δεύτερη θέση του τέταρτου ομίλου.

Οι Σέρβοι είναι ισόβαθμοι με τους Λιθουανούς, έχοντας ρεκόρ 3 νίκες και 3 ήττες. Οι γηπεδούχοι, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στην δεύτερη παράταση, ηττήθηκαν από την Γαλατασαράι, ενώ η Νεπτούνας πέτυχε σημαντική νίκη απέναντι στην Λαμποράλ Κούτσα στην έδρα της.

Ενδιαφέροντα στοιχεία

Ερυθρός Αστέρας

- Ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς ηγείται στην κατηγορία index rating με 24,2 κατά μέσο όρο. Είναι πρώτος στη λίγκα στην κατηγορία των ριμπάουντ, έχοντας 9,8 ανά αγώνα. Έχει τρία νταμπλ-νταμπλ μέχρι στιγμής στη σεζόν.

- Ο Μαριάνοβιτς έχει πετύχει διψήφιο αριθμό πόντων σε επτά συνεχόμενα παιχνίδια στην Euroleague.

- Ο Μαριάνοβιτς έχει τρία νταμπλ-νταμπλ φέτος και τέσσερα στα τελευταία επτά παιχνίδια στην Euroleague.

- Ο Μάρκους Γουίλιαμς μετράει τουλάχιστον ένα τρίποντο σε δέκα σερί συμμετοχές του στον θεσμό.

- Ο Γουίλιαμς έκανε νέο ρεκόρ την προηγούμενη εβδομάδα, με 17 ασίστ στο παιχνίδι με την Γαλατασαράι.

- Επίσης, ο Αμερικανός πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του στην Euroleague, την δεύτερη αγωνιστική απέναντι στη Νεπτούνας, με 23 πόντους, 6 ασίστ και 2 κλεψίματα, ενώ είχε και το καλύτερο index rating της καριέρας του, με 31 μονάδες.

- Ο Λούκα Μίτροβιτς πέτυχε 30 πόντους απέναντι στην Γαλατασαράι, επίδοση η οποία ήταν η καλύτερη της καριέρας του.

- Ο Μίτροβιτς έχει πετύχει 9 συνεχόμενες βολές στην Euroleague.

- Ο Νίκολα Κάλινιτς ήταν ο πρωταγωνιστήςστη νίκη απέναντι στη Νεπτούνας στο Eurocup. Έπαιζε στη Ραντνίτσκι και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 17 πόντους, με εξαιρετικά ποσοστά, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και μία τάπα στη νίκη με 91-81. Όσο για το rating, συγκέντρωσε 30 μονάδες.

- Ο Στέφαν Γιόβιτς κατέγραψε την καλύτερη επίδοση της καριέρας του σε ασίστ, στο Eurocup, έχοντας 10 στην αναμέτρηση με τη Νεπτούνας, την περσινή σεζόν. Ο Γιόβιτς ηγήθηκε της ομάδας του, Ραντνίτσκι, στην εκτός έδρας νίκη ,με 101-97.

- Ο Γιάκα Μπλάζιτς είχε την καλύτερη επίδοση της καριέρας του, με 16 πόντους, στο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής με τη Νεπτούνας.

Νεπτούνας

- Ο τεχνικός της Νεπτούνας, Κάζυς Μακσβίτις χρησιμοποιεί την ίδια αρχική πεντάδα και στα έξι παιχνίδια της φετινής Euroleague. Μουσταφά Σακούρ, Μαρτίνας Μαζέικα, Ντεϊβίντας Γκαϊλιους, Ντονάτας Ζαβάτσκας και Σίμας Γκάλντικας.

- Η Νεπτούνας είναι δεύτερη, από το τέλος, στην κατηγορία των ταπών, έχοντας 5 μετά από έξι παιχνίδια.

- Ο Ντονάτας Ζάβατσκας έχει ευστοχήσει σε τουλάχιστον ένα τρίποντο σε 6 συνεχόμενα παιχνίδια και σε 10 από τα τελευταία 11 που έχει δώσει στην Euroleague.

- Ο Μιντάουγκας Γκιρτζιούνα έχει 10 στις 10 βολές στην Euroleague.

- Ο Ντειβίντας Γκαϊλιους έχει κατά μέσο όρο 16,5 πόντους και 8/17 τρίποντα, με index rating 17,3 μονάδες στα τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια της σεζόν, αλλά μόλις 8 πόντους με 2/11 τρίποντα και index rating 3,5 εκτός έδρας.

- Ο Μουσταφά Σακούρ έχει 12,3 πόντους, 4 ασίστ και 2,3 κλεψίματα με index rating 13,3 στα εντός έδρας παιχνίδια, αλλά μετράει 6,5 πόντους, 3 ασίστ, 0 κλεψίματα και 2,5 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης στα εκτός έδρας.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ