EUROLEAGUE

Preview: Ερυθρός Αστέρας-Λιέτουβος

Preview: Ερυθρός Αστέρας-Λιέτουβος

Ο Ερυθρός πέτυχε την περασμένη εβδομάδα την πρώτη του ιστορική νίκη στη Εuroleague και πλέον βάζει πλώρη για την δεύτερη κόντρα στη Λιέτουβος την οποία υποδέχεται την Παρασκευή (15/11, 9μ.μ.)

Με όπλο την έδρα του, ο Ερυθρός Αστέρας θα παίξει ένα από τα τελευταία του χαρτιά για να μπει δυναμικά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Οι Σέρβοι, μετά τη νίκη της περασμένης εβδομάδας επί της Λαμποράλ Κούτσα μέσα στη Βιτόρια, είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν και την δεύτερη.

Ο αντίπαλος τους άλλωστε δείχνει να είναι ο ιδανικός για τη δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς η Λιέτουβος δεν έχει δείξει κάτι το ιδιαίτερο.

Εκεί λοιπόν στηρίζονται οι παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς προκειμένου να κάνουν το "2 στα 2" και να μπουν την ερχόμενη εβδομάδα στο β' γύρο με αισιοδοξία. Στην αντίπερα όχθη, η Λιέτουβος πήρε νίκη χρυσάφι από τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα και μόνο αυτή έχει πετύχει μέχρι και σήμερα.

Ο αγώνας της Παρασκευής θα είναι ένα τεστ δυνάμεων για τους Λιθουανούς που αν θέλουν να προχωρήσουν στη διοργάνωση, θα πρέπει να πετύχουν νίκες και μακριά από την έδρα τους.

Ερυθρός Αστέρας

Ντέγιαν Ράντονιτς: "Έχουμε βελτιώσει τις πιθανότητες μας για πρόκριση στο TOP-16, μετά τη νίκη μας επί της Λαμποράλ Κούτσα. Παρ΄όλα αυτά μετά την πρώτη μας νίκη στη Euroleague δεν... ψηλώσαμε, καθώς γνωρίζουμε ότι έχουμε πολλή δουλειά και σκληρά παιχνίδια μπροστά μας. Πρώτα απ' όλα έχουμε ένα παιχνίδι με τη Λιέτουβος μπροστά στον κόσμο μας. Σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι, ο κόσμος μας δίνει μία τεράστια ενέργεια, οπότε περιμένω να δημιουργήσουν και πάλι εξαιρετική ατμόσφαιρα και να μας δώσουν τη στήριξη που χρειαζόμαστε για να νικήσουμε. Η Λιέτουβος έδειξε την ποιότητά της νικώντας τον Παναθηναϊκό. Μόνο αν καταφέρουμε να είμαστε καλοί αμυντικά και παίξουμε με υπομονή και συγκέντρωση θα πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα".

ΝτεΜάρκους Νέλσον: "Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα παίξουμε ένα ακόμα παιχνίδι Ευρωλίγκας κόντρα σε μία εξαιρετική ομάδα. Η Λιέτουβος είναι ένα τυπικό υπόδειγμα της λιθουανικής σχολής. Στηρίζουν πολλά στο τρίποντο, ενώ εμείς θα πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή στον Ομάρ Κουκ, τον Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους και τον Ντάριους Σονγκάιλα. Ο Κουκ είναι ο δεύτερος στις ασίστ ανά παιχνίδι στη Euroleague, ο Γκετσεβίτσιους είναι εξαιρετικός σκόρερ και ο Σονγκάιλα έχει μεγάλη εμπειρία. Ο κύριος στόχος μας είναι να παίξουμε καλή άμυνα. Πρέπει να είμαστε όσο επιθετικοί μπορούμε, γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να επικρατήσουμε. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα έχουμε μεγάλη υποστήριξη από τον κόσμο μας, ο οποίος σίγουρα θα δημιουργήσει και πάλι μια φανταστική ατμόσφαιρα".

Λιέτουβος Ρίτας

Ντιρκ Μπάουερμαν: "Ο Ερυθρός Αστέρας έχει καλύτερη ομάδα από την περσινή σεζόν. Έχουμε μια μεγάλη πρόκληση μπροστά μας: να κάνουμε την ατμόσφαιρα στη Χάλα Πιονίρ να μην μας επηρεάσει. Είναι πολύ δύσκολο να παίξουμε εκεί και ο κάθε παίκτης θα πρέπει να είναι δυνατός πνευματικά. Η ομάδα του Βελιγραδίου παίζει πολύ δυνατά στην έδρα της και ποτέ δεν παραδίνεται, αλλά παλεύει μέχρι το τέλος. Πρέπει να μείνουμε ζωντανοί μέχρι το τέλος του αγώνα και μετά να προσπαθήσουμε να νικήσουμε".

Ντάριους Σονγκάιλα: "Δεν είναι μυστικό τι είδους ατμόσφαιρα μας περιμένει στο Βελιγράδι. Έχουμε δει προηγούμενα παιχνίδια σε video και γνωρίζουμε τι ατμόσφαιρα επικρατεί. Πιστεύω ότι είναι ευχαρίστηση να παίζεις σε τέτοια μπασκετική ατμόσφαιρα. Φυσικά πρέπει να είσαι έτοιμος ψυχολογικά. Έχω παίξει στο ΝΒΑ, σε διάφορα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα οπότε για μένα το παιχνίδι μου δίνει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη. Η αδρεναλίνη θα αυξηθεί".

Ενδιαφέροντα στοιχεία

*Ο Τσαρλς Τζένκινς οδηγεί την διοργάνωση στα κλεψίματα μαζί με 3 άλλους παίκτες, έχοντας κατά μέσο όρο 2,5 κλεψίματα.

*Ο ΝτεΜάρκους Νέλσον αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 4ης αγωνιστικής σκοράροντας 22 πόντους και μαζεύοντας 7 ριμπάουντ κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα.

*Όχι μία, ούτε δύο αλλά 21 συνεχόμενες εύστοχες βολές έχει πετύχει ο Μπλέικ Σιλμπ.

*Ιδιαίτερα εύστοχος και ο Γιάκα Μπλάζιτς που έχει πετύχει 17 συνεχόμενες βολές.

*Ο Ομάρ Κουκ έχει αγωνιστεί στον Ερυθρό Αστέρα τη σεζόν 2007-08, ενώ χρειάζεται μία ακόμα ασίστ για να φτάσει τον Νίκολα Βούιτσιτς στην 10η θέση της σχετικής λίστας στη Euroleague.

*Στα τελευταία του 10 παιχνίδια στη διοργάνωση ο Ομάρ Κουκ κλέβει τουλάχιστον μία φορά την μπάλα, ενώ πετυχαίνει πάνω από ένα τρίποντο στις τελευταίες του 7 συμμετοχές.

*Ο Στεπόνας Μπαμπράουσκας έχει κάνει τουλάχιστον ένα κλέψιμο σε 7 συνεχόμενα παιχνίδια στη Euroleague.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ